Αναβάλλεται το ντέρμπι του ΣΕΦ, κανονικά το ματς στο ΟΑΚΑ

Σε αναβολή οδηγείται ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ενώ κανονικά θα γίνει την Κυριακή(19:00), το παιχνίδι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θ’ ανακοινώσει την Παρασκευή την ετυμηγορία του, αλλά όλα συντείνουν προς την συγκεκριμένη απόφαση. Η ΔΕΑΒ θα συνεδριάσει αύριο, έχοντας τις τελευταίες πληροφορίες από την Αστυνομία. Η εισήγησή της θα τείνει προς την αναβολή του αγώνα μπάσκετ, εκτός αν υπάρξει δραματική ανατροπή των δεδομένων, κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται.

Η αναβολή συνεπάγεται κερδισμένο χρόνο, στον οποίο θα καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, στο μπάσκετ, η οποία συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι. «Δεν θα ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές, για να γίνει ένας αγώνας μπάσκετ», είπε χαρακτηριστικά στο fws.gr στέλεχος του Υπουργείου Αθλητισμού.

Σήμερα έγινε η καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στο ΣΕΦ, στην οποία ωστόσο υπήρξε μεγάλη ένταση.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού έγινε ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση που οι διαιτητές δεν είναι ξένοι, τότε το ΣΕΦ δεν θα ανοίξει, ενώ ούτε και οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν στο γήπεδο.

Η αντίδραση του ΕΣΑΚΕ ήταν έντονη, καθώς επισημάνθηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να κρατήσει κλειστό το ΣΕΦ. «Δεν είναι δικό σας το γήπεδο, μας το έχετε παραχωρήσει και ορίζουμε σε αυτό τα παιχνίδια σας. Το ΣΕΦ θα παραμείνει ανοιχτό, προκειμένου να προσέλθουν οι αξιωματούχοι του αγώνα και η φιλοξενούμενη ομάδα», αναφέρθηκε από τον ΕΣΑΚΕ. Μάλιστα ο διοργανωτής έστειλε έγγραφο στον Υπουργό με το οποίο επισήμαινε την αναγκαιότητα να γίνει το παιχνίδι, καθώς το πρόγραμμα και οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των συλλόγων, δεν επιτρέπουν αναβολές.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αστυνόμευση των δύο αγώνων των αιωνίων αντιπάλων σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, καθώς την Κυριακή υπάρχει και Μαραθώνιος.

Η αναβολή του αγώνα μπάσκετ με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, κατά τον ΕΣΑΚΕ θα ωφελήσει τον Ολυμπιακό, που αν δεν κατέβει θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Ωστόσο την Πολιτεία δεν την ενδιαφέρει αν δεν τιμωρηθεί η μία ή η άλλα ομάδα, αλλά η ασφάλεια των πολιτών. Προς αυτή την κατεύθυνση και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν το ματς του μπάσκετ της 19ης αγωνιστικής οδεύει ολοταχώς προς αναβολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ