Αναβολή όλων των αγώνων μέχρι τις 30 Ιουνίου από την ΟΥΕΦΑ

Αναβολή όλων των αγώνων των Εθνικών ομάδων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου αποφάσισε η ΟΥΕΦΑ.

Αυτή η απόφαση λήφθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με εκπροσώπους των 55 εθνικών ομοσπονδιών (την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες). Το σκεπτικό ήταν να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για τον καταρτισμό του προγράμματος από στις λίγκες.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει νέα, ανοιχτή διορία για να ολοκληρωθούν οι διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 30ής Ιουνίου.

Αναλυτικά η απόφαση:

– Αναβάλλονται, μέχρι νεότερης ειδοποίησης, όλα τα παιχνίδια εθνικών ομάδων για άνδρες και γυναίκες, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2020. Αυτό περιλαμβάνει τους αγώνες των playoffs για το EURO 2020, αλλά και τις αναμετρήσεις για την προκριματική φάση για το EURO 2021 γυναικών.

– Επίσης, όλα τα υπόλοιπα επίσημα παιχνίδια της UEFA, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών φιλικών, αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Διοργανώσεις μικρών Εθνικών ομάδων:

– Αναβάλλεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020.

– Αναβάλλεται η τελική φάση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 γυναικών, που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2020.

– Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ειδοποίησης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 γυναικών, που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2020.

– Αναβάλλεται μέχρι νεότερης ειδοποίησης η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19, που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2020 και η οποία θα λειτουργούσε ως προκριματική διοργάνωση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-20 της FIFA.

– Αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης οι τελικοί για το Champions League στο Futsal, που ήταν προγραμματισμένοι για τον Απρίλιο του 2020.

– Όλες οι προθεσμίες που αφορούσαν τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2020-21 αναβάλλονται μέχρι νεότερης ενημέρωσης, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποδοχής και εγγραφής παικτών. Η UEFA θα ορίσει νέες προθεσμίες.

Ποια παιχνίδια των ελληνικών εθνικών ομάδων επηρεάζονται:

Εθνική Γυναικών: Προκριματικά EURO 2021 με Μαυροβούνιο (εκτός & εντός), Ουκρανία (εντός)

Εθνική Ελπίδων (U21): Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με Τσεχία, Σκωτία (εντός)

Εθνική Παίδων (U17): Elite Round Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με Λευκορωσία, Τουρκία, Ουκρανία

Εθνική Κορασίδων (WU17): Elite Round Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με Ιταλία, Ελβετία, Βέλγιο

Ενώ μετά την 30ή Ιουνίου υπάρχουν τα παιχνίδια του Nations League για την Εθνική Ανδρών, τα εναπομείναντα προκριματικά του EURO 2021 για την Εθνική Γυναικών και τα προκριματικά των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων των μικρών εθνικών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ