Αναστασία Κωστάκη στο Kingsport.gr: «Φέτος έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη»

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησε την Ελευθερία Μοσχάτου και κλείδωσε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της A1 και πλέον κοιτάζει ψηλότερα.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης η άμεση συνεργάτιδα της Ελένης Καπογιάννη Αναστασία Κωστάκη μίλησε στο kingsportg.gr για την αναμέτρηση, για την νοοτροπία νικητή που έχει η ομάδα, για τον κόσμο, ενώ τόνισε ότι φέτος ο πήχης έχει μπει ψηλά και δεν είναι μακριά η στιγμή που ο σύλλογος θα πανηγυρίσει έναν τίτλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Αναστασία ακόμα μία νίκη για τον Παναθηναϊκό με την οποία κλείδωσε και η 2η θέση. Θα ήθελα το σχόλιο σου;

Κλειδώσαμε τη 2η θέση, ο στόχος αυτός που θέλαμε εξαρχής να τον πραγματοποιήσουμε, το κάναμε, το καταφέραμε. Μπράβο στα κορίτσια μας, ήταν πολύ συγκεντρωμένες στην αναμέτρηση, παίξανε καλά γενικότερα, σε όλο το ματς, από την αρχή ξεκίνησαν ώριμα και με συγκέντρωση. Τώρα θα πω ότι έχουμε πάλι το Μοσχάτο σύντομα, στο Κύπελλο. Δεν μένουμε σε αυτό το ματς, γιατί είχε και κάποιες ιδιαιτερότητες, στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξε η Αλεξανδρή, η οποία είναι κλειδί της ομάδας του Μοσχάτου και άλλαξε γενικά όλη η ροή του αγώνα, γιατί με τη Διονυσία μέσα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, γιατί και το Μοσχάτο έχει μικρό ροτέισον, οπότε μία παίκτρια να τους φύγει είναι πολύ σημαντική. Εμείς θέλουμε αυτό το μήνα να είμαστε πολύ συγκεντρωμένες , χαίρομαι που ήταν έτσι τα κορίτσια σήμερα, γιατί πραγματικά έχουν καταλάβει τι μήνας έρχεται, τι είναι αυτός ο μήνας για εμάς, έχουμε Κύπελλο, έχουμε πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό στο τέλος του μήνα, γενικά είναι ένας δυνατός μήνας.

 Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μοσχάτο «έτρεξε» ένα σερί 7-0 και αμέσως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε αμέσως χωρίς να χάσει τη συγκέντρωση του. Το γεγονός αυτό είναι στοιχείο το οποίο προσπαθείτε να περάσετε στην ομάδα;

Ναι, πολύ πολύ σημαντικό, πιέζουν πολύ τα κορίτσια η αλήθεια είναι, γιατί η κόουτς τα πιέζει αρκετά, είναι τελειομανής και γι’ αυτό έγινε και αυτό που είναι η συγκεκριμένη κόουτς, έχει κάνει πολλές επιτυχίες. Τα έχουμε πιέσει πολύ τα κορίτσια η αλήθεια είναι, γιατί έρχονται από έναν διαφορετικό τρόπο, που είχαν ξεκινήσει τη χρονιά τους. Και όμως, παρόλα αυτά, μπορεί να πιέζονται κάποιες στιγμές και ίσως να τις βλέπεις ότι προβληματίζονται κλπ, αλλά αντιδρούν. Και το δείχνουν στην άμυνα. Αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, γιατί η άμυνα είναι διάθεση. Και αυτά τα παιδιά δείχνουν σε κάθε ματς σχεδόν πάντα, ότι έχουν τη διάθεση να παίξουν άμυνα. Και από ‘κει και πέρα, η επίθεση δεν είναι η ίδια κάθε μέρα, μπορεί να είσαι εύστοχος, μπορεί να έχεις μια πιο δύσκολη μέρα στην επίθεση, όμως στην άμυνα μπορεί να είσαι πάντα καλός κατά τη γνώμη μου. Οπότε τα κορίτσια μας είναι πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι.

Σε λίγες μέρες θα αντιμετωπίσετε ξανά το Μοσχάτο για το κύπελλο, ένα ματς που θα είναι τελείως διαφορετικό. Θα ήθελα το σχόλιο σου;

Φυσικά, γιατί το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που γενικότερα είναι διαφορετικός. Σαν να είναι ουδέτερος. Ο θεσμός αυτός έχει πάρα πολλές εκπλήξεις, στα Κύπελλα και το έχουμε δει και τα παλαιότερα χρόνια. Σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα αθλήματα γίνεται, είναι κάτι διαφορετικό το Κύπελλο. Ναι, δεν χαλαρώνουμε, αυτό το ματς μπορεί να το κερδίσαμε τελικά εύκολα, αλλά εμείς εξηγούμε στις παίκτριες ότι δεν είναι καθόλου εύκολο το Μοσχάτο στο Κύπελλο. Οπότε το ξεχνάμε, κρατάμε τα καλά και πάμε πάλι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Πολύ συγκεντρωμένες.

Πιστεύεις ότι έχει έρθει η ώρα ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει με αξιώσεις έναν τίτλο.

Φέτος; Φυσικά, όλα τα θέλουμε, έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη, έχει και το προπονητικό team τη νοοτροπία του νικητή, το θέλουμε πολύ. Όλα στο γήπεδο μέσα θα κριθούν, παιχνίδι είναι μπορεί να κερδίσει εκείνη τη μέρα ο καλύτερος, απλά είναι τα πράγματα.

Και τέλος ένα σχόλιο και για τον κόσμο.

Ο κόσμος, τι να πω, σήμερα ήταν πάλι μοναδικός, εκπληκτικός και τον ευχαριστούμε πραγματικά πολύ και γενικά τι να πω για αυτόν τον κόσμο, είναι συγκινητικός, συγκινείσαι βλέποντάς τους. Είναι μοναδικοί, μπράβο τους και ευχαριστούμε πολύ.

Φωτογραφίες άρθρου: Σεβαστή Βρακατσέλη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ