Αν και πληγωμένο θηρίο, ”πάτησε” τον ΠΑΟΚ

Με διαφορετική εικόνα στα δύο ημίχρονα, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 80-59 στο ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέβηκαν στο ΣΕΦ με 10 παίκτες, εκ των οποίων δύο εφήβους (Κολοβέρος, Ζευγαράς), οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν 9, καθώς ο Γιώργος Πρίντεζης αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, ήταν σαφώς επηρεασμένη από τα πολλά προβλήματα που την ταλανίζουν (με τελευταίες τις αποχωρήσεις των Τουπάν και Γουέμπερ), ωστόσο στο παρκέ του φαληρικού σταδίου, έκανε αυτό που έπρεπε.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Ζακ Λε Ντέι με 19 πόντους, ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 13.

Το ματς

Με 10 παίκτες στην αποστολή κατέβηκε ο Ολυμπιακός στο ματς. Με δύο γκαρντ (Μάντζαρη, Κολοβέρο), και τον Βεζένκοφ να αγωνίζεται ως δυάρι.

Με καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το παιχνίδι, ενώ το σκορ πήγαινε πόντο-πόντο, με τη διαφορά να μην ανεβαίνει πάνω από τους δύο βαθμούς για το πρώτο μισό της πρώτης περιόδου. Παπανικολάου και Πρίντεζης κράτησαν το σκορ στο 8-8, πριν ο ΠΑΟΚ με τον Κόνιαρη και τον Γκος πήγε στο 9-16. Εκεί, ο Ολυμπιακός με ένα σερί 7-0 κάλυψε τη διαφορά για το 16-16, πριν ο Πρίντεζης κάνει το 18-16. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε μπροστά τους Θεσσαλονικείς με 20-22.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης με δύο δίποντα έδωσε το προβάδισμα με 25-24, πριν οι Ζάρας και Μαργαρίτης κάνουν το 25-28. Εκεί, ο Γιώργος Πρίντεζης αποχώρησε τραυματίας για τα αποδυτήρια. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόβλημα στη μέση του Έλληνα φόργουορντ. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 29-34, πριν ο Λε Ντέι με τρίποντο ισοφαρίσει σε 34-34. Με 6 δέκατα να απομένουν, ο Μιλουτίνοφ με δύο βολές έκανε το 36-34 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα των δύο ομάδων άλλαξε. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανεβασμένος, ενώ ο ΠΑΟΚ κουρασμένος και εκτός ρυθμού. Ειδικά μετά τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Με το ξεκίνημα λοιπόν του τρίτου δεκαλέπτου, οι Μάντζαρης και Μιλουτίνοφ, έκαναν το 43-36. Ο Μαργαρίτης έκανε το 47-42, πριν ο Μάντζαρης ανεβάσει το σκορ στο 51-42 και στη συνέχεια ο Βεζένκοφ με τρίποντο το 54-44, που αυτό το +10 ήταν  και η μεγαλύτερη διαφορά του Ολυμπιακού μέχρι εκείνη την ώρα. Ο ΠΑΟΚ με τρίποντο του Χάτσερ μείωσε σε 54-49. Ο Παπανικολάου έκανε το 60-49 και το +12. Το 60-49 ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην 4η περίοδο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο έκανε το 65-54 και στη συνέχεια με τρία νέα τρίποντα από Βεζένκοφ και Λε Ντέι έκαναν το 74-54 και το +20.  Τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα. Με ένα τρίποντο εκατέρωθεν από Βεζένκοφ και Γκος διαμορφώθηκε το τελικό 80-59.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 16-12, 24-15, 20-10

Τα στατιστικά:

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ