Απέκλεισε τη Γιουβέντους ο Άγιαξ!

Νικητής αναδείχθηκε ο Άγιαξ κόντρα στη Γιουβέντους με 2-1 στο Τορίνο, στη δεύτερη φάση των προημιτελικών του Champions League.

Ο Άγιαξ πήρε μια τεράστια πρόκριση κόντρα στη Γιουβέντους, χάρη στα γκολ των Φαν Ντε Μπεκ και Ντε Λιχτ και πλέον οδεύει βρίσκεται στον ημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάλιστα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ημιτελικό από το 1997!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 28’ αλλά αυτό όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό, καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και στη συνέχεια έκαναν τη μεγάλη ανατροπή.

Ο αγώνας

Μόλις στο 10ο λεπτό ο Άγιαξ έκανε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, καθώς την θέση του Μαζραουί πήρε ο Σινγκράβεν, αφού ο πρώτος τραυματίστηκε.

Στο 21’ οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Τάντιτς έδωσε τη μπάλα στον Νέρες και αυτός με τη σειρά του στον Φαν Ντε Μπεκ, αλλά αυτός την έστειλε άουτ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, άνοιξε με κεφαλιά το σκορ για τους γηπεδούχους. Μάλιστα ο διαιτητής προσέφυγε στη βοήθεια του VAR, αλλά τελικά μέτρησε κανονικά το γκολ.

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Φαν Ντε Μπεκ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Άγιαξ στο δεύτερο ημίχρονο ηταν αρκετά απειλητικός. Στο 51’ ο Φαν Ντε Μπεκ σούταρε, αλλά έστειλε τη μπάλα στο κόρνερ. Το επόμενο λεπτό ο Ζιγέκ είχε καλή ευκαιρία, αλλά απέκρουσε με το ένα χέρι ο Σέζνι.

Ο Ντε Μπεκ στο 58’ έκανε και αυτός την προσπάθεια του έξω από την περιοχή, αλλά απέκρουσε ξανά ο Σέζνι. Τρία λεπτά αργότερα η Γιουβέντους είχε και αυτή τη στιγμή της, με τον Ρονάλντο, απλά δεν κατάφερε να βρει τον στόχο του.

Στο 67’ με τρομερή κεφαλιά ο Ντε Λιχτ σκόραρε και έκανε το 2-1 για τον Άγιαξ.

Ο Σένε τρία λεπτά αργότερα έστειλε άουτ τη μπάλα, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν ο Νέρες ηκε σε απόσταση αναπνοής από το τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 78’ ο Ρονάλντο βρήκε με κεφαλιά τη μπάλα, αλλά την έπιασε ο Ονάνα. Το επόμενο λεπτό ο Ζιγέκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο διαιτητής χρησιμοποίησε και το VAR.

Κίτρινες: Τσαν

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Σίλιο (66’ Κανσέλο), Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Σάντρο, Μπερναρντέσκι (80’ Μπεντακούρ), Πιάνιτς, Ματουιντί, Τσαν, Ντιμπάλα (46’ Κιάν), Ρονάλντο

Άγιαξ: Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζραουί (11’ Σινγκράβεν (82’ Μαγκαγιάν)), Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζιγέκ (88’ Χούντελαρ), Φαν Ντε Μπεκ, Νέρες, Τάντιτς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ