Απίστευτος τελικός με νικητή τον Παναθηναϊκό, αξιόμαχος ο ΠΑΟΚ

Σ’ έναν εκπληκτικό τελικό διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 79-73 και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για 19η φορά στην ιστορία του. Πολύ καλό πρώτο μέρος για τους «πράσινους» με το δεύτερο να αποδίδεται στον σκληροτράχηλο ΠΑΟΚ.

Πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ο Νικ Καλάθης με 19 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να τον ακολουθεί με 17 πόντους. Ενώ εξίσου σημαντική συνεισφορά είχαν και οι Τζέιμς Γκιστ (14 πόντοι – 8 ριμπάουντ) με τον ΝτεΣόν Τόμας να σημειώνει double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, στους 10 πόντους ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο εκπληκτικός Χάτσερ με 23 πόντους (4/6 τρίποντα), με τον Γκος να τον ακολουθεί με 15 και τον Γκάρετ να σημειώνει double-double με 10 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να επιβάλουν το ρυθμό τους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα να σημειώνουν από ένα τρίποντο. Το «τριφύλλι» όμως έσφιξε την άμυνά του και δεν άφησε περιθώρια στον «Δικέφαλο του Βορρά», με αποτέλεσμα η διαφορά να αρχίζει να διευρύνεται για τους «πράσινους». Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έμεινε χωρίς σκορ για 4.09 λεπτά έχοντας μόλις 0/1 δίποντα και 1/3 τρίποντα με το σκορ να βρίσκεται στο 3-24 για τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και μείωσε τη διαφορά στο σκορ εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία του «τριφυλλιού», με το σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 15-29.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και συνέχισε το σερί του φτάνοντας στο 10-0 κι έφτασε τη διαφορά στο 22-29, βελτιώνοντας την εικόνα του και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και με ένα επιμέρους 7-2 έφερε το σκορ στο 24-36 με τον Τζέιμς Γκιστ να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας φτάσει στους 10 πόντους και 7 ριμπάουντ στο ματς. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο έβρισκε συνεχώς τρόπους για να μένει ζωντανός στο παιχνίδι με τη διαφορά να είναι στο +9 για τον Παναθηναϊκό (30-39). Οι πράσινοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμά τους με τη διαφορά να διευρύνεται στο +12 (34-46) με τον ΠΑΟΚ απλά να μειώνει στο 36-46 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Πρωταγωνιστές για το «τριφυλλι» ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε σημειώσει 12 πόντους, με τον Νικ Καλάθης να έχει πετύχει 11-6 ασίστ. Για τον ΠΑΟΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο δραστήριος Χάτσερ όντας ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων (10).

Η άμυνα του Δικέφαλου του Βορρά απέδωσε στο τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας τη διαφορά στο 44-48 μετά από ένα επιμέρους σκορ 8-2 έχοντας φτάσει τους 11 πόντους από τις δεύτερες ευκαιρίες στο ματς, καθώς ο Παναθηναϊκός υστερούσε στα αμυντικά ριμπάουντ. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν καθώς η αμυντική λειτουργία ωθούσε τους παίκτες του «τριφυλλιού» σε σουτ από τη περιφέρεια και έτσι η αστοχία από τη περιφέρεια του Παναθηναϊκού σε συνάρτηση με τη καλή εικόνα του ΠΑΟΚ και στις δύο άκρες του παρκέ, έφερε τη διαφορά στο 51-54. Οι «πράσινοι» απώθησαν για λίγο τη πίεση του Δικεφάλου φτάνοντας στο 53-59, όμως η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε έως το τέλος και έτσι έφτασε το ματς στον πόντο για το 58-59, μετά το buzzer beater του Τζαμάλ Τζόουνς στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Στους 20 πόντους ο εκπληκτικός Χάτσερ και τον Γκάρετ να φτάνει σε double-double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Το μομέντουμ βρισκόταν στη πλευρά του ΠΑΟΚ και στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 61-59. Ο Παναθηναϊκός απάντησε ωστόσο με δύο διαδοχικά τρίποντα και επανέκτησε τα ηνία του αγώνα για το 61-62. Οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν κοντά στο σκορ και δεν μπορούσαν να πάρουν σαφές προβάδισμα, με την άμυνα ζώνης του ΠΑΟΚ να συνεχίζει να μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό οδηγώντας τον σε σουτ από τη περιφέρεια. Έτσι, στα μισά του δεκαλέπτου, το σκορ βρέθηκε στο 67-67. Το τρίποντο του Γκος έκανε το 70-67, με τον Παναθηναϊκό να απαντά με ένα σερί 8-0 για το 70-75. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει και το κατάφερε για το 73-75 ωστόσο ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη αντέχοντας στη πίεση του Δικεφάλου και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 73-79.

Τα δεκάλεπτα:15-29, 36-46, 58-59, 73-79.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ