Απαγόρευση μεταγραφών για την Τσέλσι

Έφεση θα ασκήσουν οι νομικοί εκπρόσωποι της Τσέλσι, μετά την άρνηση της FIFA να δεχτεί το αίτημα του συλλόγου για «πάγωμα» της τιμωρίας για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Η απόφαση της FIFA ήρθαν, όταν οι «Μπλε» παραβίασαν τους κανόνες περί πεταγραφής ανήλικων ξένω παικτών. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απαγορεύει την πώληση ανήλικων ποδοσφαιριστών σε άλλες χώρες εκτός κι αν πληρούνται κάποια κριτήρια, που προστατεύουν τα παιδιά από την εκμετάλλευση.

Η τιμωρία μπορεί να επηρεάσει και την μεταγραφή του Αζάρ στην Ρεάλ με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να μην ανησυχούν.

Δεκατέσσερις από τις 19 μεταγραφές του Αγγλικού συλλόγου τα τελευταία τρία χρόνια ενέπλεκαν ανήλικους παίκτες σύμφωνα με την έρευνα, που προηγήθηκε. Κάτι αντίστοιχο συνέβη το 2014 με την Μπαρτσελόνα και το 2016 με τις Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι ανήλικοι ποδοσφαιριστές μπορούν να πάρουν μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού, όταν:

– Οι γονείς τους μετακομίσουν στη χώρα της νέας ομάδας για μη ποδοσφαιρικούς λόγους.

– Μένουν το πολύ 100 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της ομάδας.

– Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωζώνης και ο παίκτης είναι από 16 έως 18 ετών. Ακόμα και τότε, η ενδιαφερόμενη ομάδα πρέπει να καλύπτει την εκπαίδευση, την προπόνηση και τις συνθήκες διαβίωσης του παίκτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ