Αποκλεισμός-σοκ για Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ

Τέσσερις αναμετρήσεις παρακολουθήσαμε σήμερα για την νοκάουτ φάση των 16 του κυπέλλου Γερμανίας. Το ιδιαίτερο σε αυτή την διοργάνωση είναι πως οι αγώνες είναι μονοί και δεν υπάρχει επαναληπτικός γύρος. Με διαφορά το πιο θεαματικό παιχνίδι ήταν αυτό ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και στην Βέρντερ Βρέμης.

Στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ Μπορούσια και Βέρντερ χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρόκριση με 2-4 στην διαδικασία αυτή. Η κανονική περίοδος έληξε 1-1 ενώ στην παράταση σημειώθηκαν άλλα τέσσερα τέρματα με το ματς να λήγει 3-3!

Η Μπορούσια δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που παρακολουθούμε φέτος στο πρωτάθλημα και ήταν τόσο κατώτερη των περιστάσεων που έδωσε πολλές ελπίδες στην ομάδα της Βρέμης να ονειρεύεται την πρόκριση.

Το σκορ άνοιξε η Βέρντερ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ρασίκα να βάζει το πόδι του και να αλλάζει την πορεία της μπάλας σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαξ Κρούζ.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον αρχηγό τους, Μάρκο Ρόις στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με μία εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δεξί παραθυράκι του Παβλένκα, που τον άφησε “στήλη άλατος“!

Στην παράταση το προβάδισμα στο σκορ για τους Βεστφαλούς έδωσε στο 105′ ο Αμερικανός Κρίστιαν Πούλισιτς σε μία όμορφη εκδήλωση αντεπίθεσης της ομάδας του με τους φιλοξενούμενους να απαντούν τρία λεπτά αργότερα(108′) με τον πολύπειρο επιθετικό Κλαούντιο Πιζάρο.

Η Μπορούσια έφτασε και σε άλλο ένα τέρμα, αυτή την φορά με έναν άλλο νεαρό παίκτη-ταλέντο τον Χακίμι στο 113′ και λίγο πριν πανηγυρίσει την πρόκριση της στην φάση των 8, ο Χάρνικ έφερε και οι το ματς στα ίσια(119′) στέλνοντας το ματς στην διαδικασία των πέναλτι δίνοντας παράταση στην αγωνία όλων.

Εκεί οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για την ψυχοφθόρα διαδικασία αυτή και έχασαν με 2-4. Μοιραίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Αλκαθέρ και Φιλίπ με τις άστοχες εκτελέσεις τους ενώ για την Βέρντερ αστόχησε και ο Μ. Έγκεστάιν.

Η Χάιντενχαϊμ της δεύτερης εθνικής κατηγορίας συνεχίζει το ονειρικό της ταξίδι αφού αυτή την φορά απέκλεισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν με ανατροπή στο σκορ(2-1) και πήρε το χρυσό εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Μία ακόμη ομάδα της Μπουντεσλίγκα 2 κατάφερε και απέκλεισε ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Το Αμβούργο λοιπόν ήταν μία ομάδα που πήρε πολύ άνετα την πρόκριση πράγμα που δεν μαρτυράει το τελικό 1-0. Απλώς αναφέρουμε πως οι τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων ήταν 20 προς 1! Καταλαβαίνει κανείς πως το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει και να μιλάγαμε για μία πανωλεθρία εις βάρος της Νυρεμβέργης.

Η Πάντεμπορν του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη πήρε μία άνετη πρόκριση με 1-3 στην έδρα της Ντούισμπουργκ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ωραία εμφάνιση από την 21χρονο Έλληνα ομογενή όπου κατέγραψε και μία ασσίστ στο γκολ της ισοφάρισης.

 

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Χάιντενχαϊμ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1
(47′ Ντόβενταν,72′ Μουλθάουπ-44′ Μπράντ)

Αμβούργο-Νυρεμβέργη 1-0
(54′ Οζκάν)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 3-3(2-4 πεν.)
(45’+3 Ρόις, 105′ Πούλισιτς, 113′ Χακίμι-5′ Ρασίκα, 108′ Πιζάρο, 119′ Χάρνικ)

Ντούισμπουργκ-Πάντεμπορν 1-3
(47′ Ολιβέιρα-52′ Τεκπέτεϊ, 61′ Προύγκερ, 76′ Κρίστοφερ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ