Αποσύρθηκε από την λαμπαδηδρομία η Ναχόμι Καβασούμι

H Ναχόμι Καβασούμι δήλωσε σήμερα ότι αποχώρησε από την λαμπαδηδρομία που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου.

H Γιαπωνέζα διεθνής ποδοσφαιρίστρια ανέφερε  τις ανησυχίες της για τον κίνδυνο να προσβληθεί με τον κορωνοϊό ή να προσβάλει άλλους.

Στην Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα γνωστή, μετά την βοήθειά της στην κατάκτηση  του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2011, ενώ παίζει στην Sky Blue FC στο Νιου Τζέρσεϊ, κοντά στη Νέα Υόρκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Λόγω του νέου κορωνοϊού, αποσύρω τη συμμετοχή μου στη λαμπαδηδρομία. Πήρα την απόφαση για να μην προκαλέσω προβλήματα στην ομάδα μου και στους οπαδούς μου», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Γιοσίρο Μόρι σημείωσε ότι οι διοργανωτές θεωρούν την αναβολή ως ένα από τα πολλά σενάρια τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα σε τέσσερις εβδομάδες. Ωστόσο, οι Αγώνες δεν θα ακυρωθούν, τόνισε.

Ανέφερε πως  μια ομάδα ανθρώπων από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους διοργανωτές των Αγώνων, θα συζητήσουν πώς να προχωρήσουν με τους Ολυμπιακούς. «Δεν είμαι ανόητος», όπως είπε, «να θέλω να θέσω σε δοκιμασία τους αθλητές και τους ανθρώπους που θα έρθουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Από την πλευρά του,  ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο, τόνισε πως η ΔΟΕ πιστεύει ότι η ακύρωση θα ήταν κακή για τους αθλητές και τους ενδιαφερόμενους.

«Πάντως όλες οι επιλογές είναι ανοικτές, δεν μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν μέσα σε αυτό το ημερολογιακό έτος ή όχι».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, αφού ανέφερε ότι η ΔΟΕ απέκλεισε εκ νέου την ακύρωση των Αγώνων του Τόκιο, τόνισε ότι η Ιαπωνία θα ακολουθήσει την απόφαση της επιτροπής για το πώς θα προχωρήσει.

«Με κάθε ειλικρίνεια, χαίρομαι που ακούω ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν φαίνεται να είναι επιλογή», δήλωσε η Ιάπωνας Υπουργός και πρόσθεσε: «Οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί προς το παρόν, αλλά η κυβέρνηση θα υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ