Αποχώρησε από το ματς ο Ολυμπιακός, στον τελικό ο Παναθηναϊκός!

Αρκετά επεισοδιακό το «αιώνιο» ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να παίρνει το ματς στα χαρτιά, καθώς ο Ολυμπιακός δεν βγήκε στο παρκέ στο δεύτερο μέρος και έτσι το ματς κατοχυρώθηκε στο «τριφύλλι», το οποίο θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ.

Η πλευρά των «ερυθρόλευκων» είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία του ματς και έτσι αποφάσισε να μην βγει στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο δίνοντας έτσι τη νίκη/πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου στον Παναθηναϊκό.

Νωθρά μπήκαν στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να τον ακολουθεί (8-6). Οι «πράσινοι» ωστόσο ανέβασαν την απόδοσή τους και με όπλο την αρκετά σφιχτή άμυνά τους, περιόρισαν τις επιλογές στην επίθεση των «ερυθρόλευκων» που είχαν 1/7 δίποντα και με σωστές επιλογές στην επίθεση, το «τριφύλλι» έφτασε τη διαφορά στο 20-8. Ο Ολυμπιακός μάζεψε τη διαφορά στο σκορ, με το δεκάλεπτο να λήγει με 23-12. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο ΝτεΣόν Τόμας, ο οποίος είχε 8 πόντους στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με την καλή του αμυντική λειτουργία διατηρούταν σταθερά μπροστά στο σκορ (30-16), οδηγώντας τον Ολυμπιακό στα 7 λάθη στο ματς. Η σφιχτή άμυνα του «τριφυλλιού» απέδωσε καθώς οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο πέτυχαν 10 πόντους από αιφνιδιασμό έναντι μόλις 2 για τους φιλοξενούμενους. Η κυριαρχία στο παρκέ συνεχίστηκε για τους «πράσινους», οι οποίοι είχαν σημειώσει 9 πόντους μετά από λάθη των «ερυθρόλευκων» και έτσι η διαφορά έφτασε στο 40-22 με τη διαφορά να φτάνει στο +18. Το ημίχρονο έληξε με 40-25, με τους γηπεδούχους να έχουν σαφές προβάδισμα και πρωταγωνιστές σ’αυτό τους ΝτεΣόν Τόμας (10π.) και Νικ Καλάθη 9 πόντοι , 7 ασίστ). Από την άλλη,ο Γουέμπερ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό με 5 πόντους.

Το δεύτερο μέρος του αγώνα δεν ξεκίνησε, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν βγήκαν στο παρκέ μετά από απόφαση της διοίκησης λόγω των έντονων παραπόνων από τη πλευρά της ερυθρόλευκης ΚΑΕ προς τη διαιτησία του ματς. Έτσι οι διαιτητές έδωσαν τη προθεσμία των 12:30 λεπτών βάσει του κανονισμού στον Ολυμπιακό να αλλάξει την απόφασή του και να δοθεί συνέχεια στο παιχνίδι κάτι που ωστόσο δεν έγινε και έτσι το ματς κατοχυρώθηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 40-25.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 6/10 βολές, 14/27 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 10-6 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 8 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 4 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 0/2 βολές, 8/20 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 12-7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 12 λάθη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ