Α’ κατηγορία γυναικών: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, πέρασε η αναδιάρθρωση

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, σχετικά με το πρωτάθλημα γυναικών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επικύρωση της βαθμολογίας και έτσι η ομάδα του ΠΑΟΚ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια για το 2020 και θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών της νέας περιόδου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, στις 14 αγωνιστικές που παίχτηκαν (από τις 22), βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 42 βαθμούς, με τον Άρη να ακολουθεί με 35.

Παράλληλα, πέρασε και το πλάνο της αναδιάρθρωσης,  που είχε προτείνει ο Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Συγκεκριμένα, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από καμία κατηγορία και η Α’ κατηγορία της σεζόν 2020-21 (σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της αναδιάρθρωσης) θα διεξαχθεί με 22 ομάδες, σε δύο ομίλους των 11, βόρειο και νότιο, ενώ στη συνέχεια, οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους, για την ανάδειξη του πρωταθλητή, αλλά και της τελικής τετράδας, θέσεις οι οποίες δίνουν μόρια στις νεαρές αθλήτριες για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την προσεχή Παρασκευή, θα συνεδριάσει η ΕΠΟ προκειμένου να καθοριστεί τόσο ο ακριβής τρόπος που θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, όσο και ο αριθμός των ομάδων που θα ανέβουν από τη Γ΄κατηγορία στη Β’.

Η βαθμολογία όπως επικυρώθηκε:

1. ΠΑΟΚ 42
2. Άρης Θεσσαλονίκης 35
3. Ατρόμητος Αθηνών 28
4. ΑΟ Τρίκαλα 2011 23
5. Μεσολόγγι 2008 20
6. ΟΦΗ 19
7. ΑΕ Γλυφάδας Οδυσσέας 17
8. Άβαντες Χαλκίδας 15
9. Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου 13
10. ΑΕΛ 1964 10
11. Ελπίδες Καρδίτσας 10
12. Γιάννενα WFC 4

Το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

Επικύρωσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της κ. Κ.Βρακά από τον κ. Γεώργιο Πανίδη, πρώτο τη τάξει αναπληρωματικό μέλος της.

Ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 30ής Ιουνίου 2020.
Αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των πρωταθλημάτων γυναικών. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που διεκόπη, δεν προβλέπεται  υποβιβασμός για καμία ομάδα. Πρωταθλητής γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2019-20 αναδεικνύεται ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ως την ημερομηνία της διακοπής.

Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας με την εταιρεία Vodafone για 2 ακόμη χρόνια.

Τέλος, από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. ότι τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας αξιολογήθηκαν για 2η συνεχόμενη χρόνιά στην βαθμίδα Gold Μedal της UEFA, η οποία είναι η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Τα προγράμματα απευθύνονταν σε γυναίκες και μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αφορούσαν στη διάδοση του ποδοσφαίρου και το fair play. Η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει στην ΕΠΟ να χρηματοδοτηθεί για το 2021 από την UEFA με 200 χιλιάδες ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ