Α1 πόλο Ανδρών: Ακόμη μια νίκη για τον Ολυμπιακό, νίκη εξάδας από την Γλυφάδα

Την νίκη πήρε ο Ολυμπιακός με 15-5 απέναντι στο Παλαιό Φάληρο, για την 17η αγωνιστική της Α1 πόλο των Ανδρών. Νίκη εξάδας από την ΑΝΟ Γλυφάδα με 10-9 κόντρα στον Πανιώνιο. Με το «διπλό» έφυγε από την έδρα του Παναθηναϊκού, ο Εθνικός Πειραιά που επικράτησε δύσκολα με 7-6.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

ΝΟ Χανίων – Απόλλων Σμύρνης 5-10

ΝΟ Χίου – Βουλιαγμένη 5-13

Παναθηναϊκός – Εθνικός Πειραιά 6-7

ΑΝΟ Γλυφάδα – Πανιώνιος 10-9

Ολυμπιακός – Παλαιό Φάληρο 15-5

ΠΑΟΚ – Υδραϊκός 9-11

Σταθερά στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Σε ακόμη μία νίκη έφτασε ο Ολυμπιακός, αυτή την φορά απέναντι στο Παλαιό Φάληρο με 15-5 στο Εθνικό κολυμβητήριο «Π. Καμπαγέρωφ». Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ έχουν και ένα ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου πήραν προβάδισμα με 8-2. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό, φτάνοντας με άνεση στο τελικό 15-5. Η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου δεν είχε τον προπονητή της Τεό Λοράντο στον πάγκο, λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Γυναικών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 15-5

Οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 2-2, 5-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Γιόκοβιτς 3, Δερβίσης 3, Κάκαρης 1, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μίτροβιτς 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ. 1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Χαϊδόπουλος Σ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος 1, Τσολακούδης 1, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης, Τρούλος 1, Ντε Σόουζα 1, Γαβαλάς Ι., Μητράκης Ν, Κοντονής, Κουρμελές.

Διαιτητές: Δαμιανάκης, Κυράνης Κ.

Αλυτάρχης: Λάμπρος Μιχαηλίδης

Σημαντική νίκη για Γλυφάδα, δύσκολο «διπλό» του Εθνικού

Σημαντική νίκη που τον εδραιώνει για τα καλά στην πρώτη εξάδα, η οποία δίνει συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, για την ομάδα του Δημήτρη Μάζη που επιβλήθηκε με 10-9 επί του Πανιωνίου. Οι κυανέρυθροι της Νέας Σμύρνης, αντιθέτως, απομακρύνθηκαν από το όνειρο των πλέι οφ και θα επιδιώξουν πλέον να αποφύγουν τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Μετά από συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, οι Γλυφαδιώτες πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα προς το φινάλε, με 9-6 και 10-7 και έφτασαν στη νίκη, με τον Πανιώνιο απλά να μειώνει στο τελικό 10-9.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 10-9

Οκτάλεπτα: 2-4, 3-1, 4-1, 1-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 3, Μαυρωτάς Λ., Τρας Κ. 1, Περόπουλος 1, Μπραΐμης 1, Τρας Τζ., Χατζηγούλας 2, Φωτόπουλος 1, Νιαρχάκος, Αλβέρτης 1, Κουρούβανης Δ., Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ 3, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος, Κούκουνας, Αλεξίου, Γαβαλάς Σ. 1, Βέκκος 2, Δήμου 3, Στάθας, Μπουζαλάς.

Διαιτητές: Μπιράκης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας

Ο Εθνικός έκανε την ανατροπή στο τέλος και επιβλήθηκε με 7-6 επί του Παναθηναϊκού, μέσα στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή. Ο Εθνικός παραμένει στην 7η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από την εξάδα που δίνει συμμετοχή στα πλέι οφ. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός παραμένει στην τελευταία θέση.

Οι πράσινοι το πάλεψαν και είχαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Η απώλεια του πολύπειρου ξένου τους Τζέσε Σμιθ με ποινές, όμως, τους στοίχισε. Έτσι ο Εθνικός, με δυο γκολ στην τελευταία περίοδο, του Τεσάνοβιτς, που ισοφάρισε και του κορυφαίου του αγώνα Χονδροκούκη, που πέτυχε το 7-6 (1.20 πριν από το φινάλε), αλλά και με καθοριστικές επεμβάσεις του Καραμπέτσου έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη.

Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε ο προπονητής του Εθνικού Φάνης Κουντουδιός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 6-7

Οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-1, 0-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης, Παπαδημητρίου Δ., Κόσιτς, Χατζηστεφάνου 2, Χριστοφορίδης, Μπιτσάκος, Πανταζόπουλος, Αθανασίου, Γκαράνης 1, Σμιθ 1, Κατσαγούνος Γ. 2, Σαλτέρης, Παπαδημητρίου Αλ., Μοσχοβέλης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 1, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος 1, Τοράκης, Παπαδόγκωνας, Χονδροκούκης 3, Ζωγράφος, Λιαπάκης 1, Καραβιώτης, Καραμπατης, Κατσαγούνος Δ., Μπελέσης, Ξυλούρης.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Αχλαδιώτης

 Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 46*
2. Βουλιαγμένη 44
3. Απόλλων Σμύρνης 40
4. Υδραϊκός 38
5. Γλυφάδα 24
6. Παλαιό Φάληρο 24
7. Εθνικός Πειραιά 23
8. Πανιώνιος 17
9. Χανιά 15
10. ΠΑΟΚ 12*
11. Χίος 9
12. Παναθηναϊκός 6

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ