Βαριά “καμπάνα” για τη Ρωσία από την WADA

“Καμπάνα” αποκλεισμού για τέσσερα χρόνια επέβαλε η Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ (WADA) στην Ρωσία για μη συμμόρφωσή της στον κώδικά της.

Η υπηρεσία αντιντόπινγκ της Ρωσίας αρνήθηκε να συνεργαστεί με την WADA παρά τις συνεχείς συστάσεις και τελικά ελήφθη από την τελευταία η συγκεκριμένη απόφαση.

Η WADA έκανε γνωστή τη θέση της μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής στην Λωζάνη την Δευτέρα και πλέον η ρωσική υπηρεσία έχει 21 μέρες διορία να αποδεχτεί την απόφαση ή να προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Με βάση την απόφαση που έχει ληφθεί, η συμμετοχή της Ρωσίας σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Euro 2020 (όπου φιλοξενεί και όμιλο στην Αγία Πετρούπολη), το Μουντιάλ του 2022, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 ή το προσεχές Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ μπαίνουν σε κίνδυνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ