Γερμανός μαέστρος, αγγλική πρόκριση

Με μία εκθαμβωτική εμφάνιση που αποστομώνει όλους τους επικριτές της τον τελευταίο καιρό, η Λίβερπουλ άλωσε το Μόναχο και πήρε μια επική πρόκριση με 1-3 (σ.σ. 1-3), για τα προημιτελικά του Champions league.

Σκόρερ των νικητών οι Μανέ (2 γκολ) και ο Φαν Ντάικ, ενώ για τους Βαυαρούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά με αυτογκόλ ο Μάτιπ.

Από την αρχή της αναμέτρησης η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας, δίχως όμως να είναι ουσιαστική στον τρόπο παιχνιδιού της και να μπορεί να την μετουσιώσει σε κάποια επικίνδυνη φάση.

Από την άλλη, οι “κόκκινοι” όπου σήμερα αγωνιστηκαν με τις λευκές εμφανίσεις, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον τις αντεπιθέσεις τους, που ήταν φαρμακερές.

Σε μία από αυτές ο Σάντιο Μάνε άνοιξε και το σκορ στην αναμέτρηση στο 26′. Ο Σενεγαλέζος έκανε άνω – κάτω τον Νόιερ, κι αφού εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του από στην εστία, με ένα άψογο τεχνικά πλασέ πέτυχε το 1-0.

Ωστόσο, μια στιγμή αδράνειας στην αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων έφερε την ισοφάριση μόλις 11 λεπτά αργότερα. Ο Γκνάμπρι έκανε το παράλληλο γύρισμα προς την εστία και ο κεντρικός αμυντικός Μάτιπ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ούτως ή άλλως εάν δεν ήταν για τον κεντρικό αμυντικό ο επερχόμενος Λεβαντόφσκι ήταν βέβαιο πως θα είχε σκοράρει(εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) προ κενής εστίας.

Το 1-2 ήρθε μετά από συνεχόμενα κερδισμένα κόρνερ και συνεχώς αυξανόμενη πίεση στα καρέ του Νόιερ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε υποδειγματικά, και ο ανίκητος στον αέρα Φαν-Ντάικ “κάρφωσε” την μπάλα στα δίχτυα παρασύροντας στο διάβα του Χούμελς και Σούλε.

Οι φιλοξενούμενοι προτού πετύχουν το τρίτο τους τέρμα είχαν πληθώρα ευκαιριών που δεν αξιοποίησαν.

Εν τέλει ο Μοχάμεντ Σάλαχ στο 86′ έβγαλε μία σέντρα-ποιήμα με εξωτερικό φάλτσο προς τον Μάνε ο οποίος με άψογη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-3 και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε ένα μισοάδειο Αλιάνζ Αρίνα με τους πανηγυρισμούς των Άγγλων και τα συνθήματα τους να αντηχούν σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα!

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

Μπάγερν Μονάχου(Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Σίλε, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (61’ Κομάν), Μαρτίνες (72’ Γκορέτσκα), Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκεζ (79’ Ρενάτο Σάντσες), Ραφίνια, Γκνάμπρι, Αλάμπα.

 

Λίβερπουλ(Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Βαϊνάλντουμ, Φαν Ντάικ, Μίλνερ (87’ Λαλάνα), Φιρμίνο (82’ Οριγκί), Χέντερσον (13’ λ.τρ Φαμπίνιο), Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ