Γιάννης Ασβεστόπουλος: ‘’Να εκπροσωπήσω την Εθνική Ελλάδος’’

Ο μεσοαμυντικός της Λουγκάνο, Γιάννης Ασβεστόπουλος, δίνει συνέντευξη στο Kingsport.gr και στον Αντώνη Μουστάκα.

Ο ταλαντούχος νεαρός μιλάει για το συνεχόμενο φλερτ του ελβετικού συλλόγου, για το μέλλον του και για την σωστή ποδοσφαιρική δουλειά που γίνεται στην Ελβετία .

Ο Θεσσαλονικιός άσος ξεκίνησε την καριέρα του στην Φλόγα Ανάληψης. Το 2007 μετακόμισε  στον Απόλλων Καλαμαριάς, το 2009 ακλούθησε ο ΠΑΟΚ ύστερα, ξαναγύρισε στο Απόλλων Καλαμαριάς. Το 2013 μεταγράφηκε  στην Νοβάρα, το ταξίδι στην Ιταλία μόλις είχε αρχίσει,  με τον νεαρό παίκτη να φορά την φανέλα της Βαρέζε το 2014 και το 2015 έγινε μέλος της Αβελίνο. Η Βουλτούρ Ριονέρο ήταν ο τελευταίος του σταθμός στην Ιταλία, καθώς η Λουγκάνο ομάδα της Α΄ κατηγορίας της Ελβετίας τον κέρδισε, καθώς έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

Πόσα χρόνια ζεις εκτός Ελλάδος; Σου λείπει η οικογένειά σου;

«Στο εξωτερικό ζω από τα δεκαέξι μου. Η οικογένεια μου,  μου λείπει παρa πολύ την σκέφτομαι καθημερινά. Με στηρίζει σε όλο αυτόν τον αγώνα που κάνω από τότε που έφυγα. Φυσικά με στήριζε και όταν ήμουν στην Ελλάδα, ήταν πάντα δίπλα μου. Τους αγαπώ πολύ και με κάθε ευκαιρία τους βλέπω όσο πιο συχνά γίνεται». 

Πώς προέκυψε  το ενδιαφέρον της Λουγκάνο;

«Με το Λουγκάνο είχα παίξει δυο χρόνια πριν, όταν ήμουν στην Βαρέζε, σε ένα φιλικό εναντίον της πρώτης ομάδας. Όταν ήμουν στην Βαρέζε στην πρώτη ομάδα, τότε είχα αρέσει πολύ, είχε γίνει μια πρώτη συζήτηση, ξανά ενδιαφερθήκαν όταν ήμουν στην Αβελίνο  και στην Βούλτουρ με παρακολουθήσαν σε κάποιους αγώνες και έκαναν επίσημη πρόταση».       

Πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεσαι στο πρωτάθλημα U19 του Ελβετικού πρωταθλήματος υπάρχει διαφορά με το Ελληνικό πρωτάθλημα U19;

«Κανονικά θα έπρεπε να παίζω με την πρώτη ομάδα ,αλλά υπάρχει ο κανόνας των εικοσιπέντε ξένων που έχουν περάσει το ρόστερ από την αρχή της χρόνιας συμπεριλαμβανόμενου και αυτούς που έφυγαν, οπότε φέτος δεν μπορώ να κάνω συμμέτοχη επίσημη. Οπότε αγωνίζομαι με την Κ21, όχι με την Κ19,  η όποια αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα τρίτης και τέταρτης Ελβετίας. Για αυτό ο ρυθμός και η ποιότητα θεωρώ είναι πολύ καλύτερη από το πρωτάθλημα Κ19 της ελληνικού πρωταθλήματος».  

Τι σου έχει μείνει περισσότερο σαν ποδοσφαιρικό γεγονός  στην Ελβετία;

«Μου έμεινε αυτή η μεταγραφή που έκανα σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, όπως το Λουγκάνο της Α΄ Ελβετίας, η οποία κοιτάει να βγει Ευρώπη φέτος και το γεγονός είναι ότι με πιστεύουν πολύ από την πρώτη ομάδα που είναι το σημαντικότερο για έναν ποδοσφαιριστή». 

Πώς περνάει η ζωή στην Ελβετία;

«Η ζωή στην Ελβετία περνάει πολύ ευχάριστα, βασικά υπέροχα. Έχουμε μια υπεροχή πόλη που θυμίζει Θεσσαλονίκη. Δηλαδή για να καταλάβεις η πόλη είναι πάνω στα βουνά και πέφτει στην λίμνη, υπάρχει πολύ φύση στην Ελβετία, πολύ πράσινο. Βεβαία υπάρχουν πολλά μαγαζιά, καφέ και μπαράκια, υπάρχει ζωή το βράδυ, εντάξει εμείς δεν μπορούμε να βγαίνουμε. Έπειτα μου έχουν δώσει ένα πολύ ωραίο διαμέρισμα και με προσέχουν παρά πολύ και ζωή περνάει πολύ ωραία και ευχάριστα».    

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο στην Ελβετία;

«Δεν με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα, διότι ότι χρειάστηκα μου δόθηκε απλόχερα από όλους. Με προσέχουν πολύ και έχω προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού από την αρχή. Γρήγορα πολύ».

Γίνεται σωστή δουλειά πιστεύεις στην ποδοσφαιρική Ελβετία από πλευράς υποδομών και πρωταθλήματος ; 

«Γίνεται μια πολύ καλή δουλεία από τότε που ήρθα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτά που έχω δει. Υπάρχουν πολλά άτομα από πάνω μου που με προσέχουν, εμένα και τους συμπαίκτες μου, έχουν πολλά γήπεδα τελευταίας τεχνολογίας, υπάρχει πάντα μέσα και όλα δουλεύουν ρολόι».    

Ο πρόεδρος της ομάδας είναι δίπλα σου και με ποιον τρόπο σε βοηθάει;

«Ο πρόεδρος της ομάδας  και όλοι στην ομάδα με πιστεύουν πολύ και από τότε που έχω έρθει, σε ότι χρειάστηκα είναι πάντα δίπλα μου».

Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στα εννιά μου».

Αν είχες πρόταση από μια ελληνική ομάδα θα ερχόσουν;

«Αυτή τη στιγμή κοιτάω να κάνω καριέρα στο εξωτερικά, αλλά δεν κλείνω καμία πόρτα».

Πως σκέφτεσαι την καριέρα σου στο μέλλον;

«Για το μέλλον σκέφτομαι αρχικά να καθιερωθώ, εννοείτε στην πρώτη ομάδα, έπειτα να εκπροσωπήσω την Εθνική Ελλάδος».   

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ