Γιαννακόπουλος: “Μέταλλο πρωταθλητή!”

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία της Ελλάδας στη Ζένιτσα απέναντι στη Βοσνία για τα προκριματικά του Euro 2020, το μέλος του τεχνικού επιτελείου της εθνικής, Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ART FM δίνοντας την δική του οπτική γωνία για τον αγώνα και το εντυπωσιακό come back της ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη…

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης η εθνική Ελλάδας έδειξε τα …δόντια της στο ισόπαλο 2-2 με τη Βοσνία εκτός έδρας, σε ένα παιχνίδι όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0 στα πρώτα λεπτά (!) κατάφερε ωστόσο με εντυπωσιακή ανατροπή της εικόνας της να κυριαρχήσει και να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο στενός συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή Αγγελου Αναστασιάδη, Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει περάσει από το …πόστο του διεθνούς ποδοσφαιριστή έχοντας 77 συμμετοχές και 12 γκολ (το πιό σημαντικό στο ιστορικό εκτός έδρας 1-0 επί της Ισπανίας στο “Ρομαρέδα” τον Ιούνιο του 2003 για τα προκριματικά του Euro) με την “γαλανόλευκη” με την οποία στέφθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στην Πορτογαλία στο …θριαμβευτικό Euro 2004. Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού πλέον είναι το δεξί χέρι του Αγγελου Αναστασιάδη στην εθνική και έζησε έντονα το παιχνίδι της Ζένιτσα:

Είχαμε μέταλλο πρωταθλητή! Δείξαμε χαρακτήρα και παρά το κακό ξεκίνημα, γυρίσαμε την κατάσταση και το ματς. Μην ξεχνάτε ότι είναι μία νέα ομάδα με παιδιά που δεν έχουν βρεθεί πολύ χρόνο μαζί. Δεν είναι εύκολο αυτό που τους ζητάμε. Δεν έχουν τις εμπειρίες που είχαμε εμείς όταν παίζαμε στην εθνική ομάδα. Εστω και έτσι όμως βελτιωθήκαμε στη διάρκεια του αγώνα. Εδώ θα πρέπει φυσικά να παραδεχτώ ότι μας βοήθησε και η αποβολή του Πιάνιτς που κόστισε στους Βόσνιους. Εμείς όμως το εκμεταλλευτήκαμε, πήραμε μέτρα στο γήπεδο αφού αλλάξαμε τον σχηματισμό (σ.σ ξεκίνησε με 3-5-2 και το γύρισε σε 4-4-2) και φτάσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Δεν σας κρύβω ότι στο τέλος δεν μας άρεσε ότι μείναμε με την ισοπαλία! Ε αυτό λέει πολλά!”

Το κλίμα στην ομάδα πως είναι, εσείς που το ζείτε από μέσα;

“Είναι εξαιρετικό! Οι σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους είναι πολύ καλές κι εγώ μαζί με τον προπονητή αλλά και με τον Άγγελο Μπασινά (σ.σ τεχνικός διευθυντής της εθνικής) χαιρόμαστε που το βλέπουμε αυτό. Είναι ξεκάθαρο πως δεν γίνεται να πάς μπροστά αν δεν έχεις καλά αποδυτήρια που να βγάζουν υγεία και θετικό κλίμα. Σε αυτόν τον τομέα, η κατάσταση είναι πολύ καλή και μου θυμίζει την δική μας εθνική όταν καταφέραμε μεγάλες επιτυχίες με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Euro 2004. Θεωρώ πως κι αυτή η ομάδα έχει μέλλον και μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα, οι δυνατότητες υπάρχουν όπως και η πληθώρα ποιοτικών επιλογών. Δυστυχώς όμως ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να βάζει μόνο …έντεκα παίκτες! Ο Αναστασιάδης είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος προπονητής που ζεί για το ποδόσφαιρο το οποίο ξέρει πολύ καλά. Αγαπάει υπερβολικά αυτό που κάνει. Επικοινωνούμε με τη …γλώσσα του ποδοσφαίρου.”

Συμφωνείς με την δήλωση του Αγγελου Αναστασιάδη ότι στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Βοσνία, οι Ελληνες διεθνείς αδίκησαν τους εαυτούς τους;

“Ναι συμφωνώ με τον κόουτς! Είναι γενική παραδοχή ότι το ξεκίνημα μας ήταν κακό. Αλλάξαμε το σύστημα αλλά και βελτιωθήκαμε και ατομικά. Αποφύγαμε τα λάθη, τις επιπόλαιες ενέργειες, τα άσκοπα γεμίσματα και τρεξίματα και παίξαμε πιο επιθετικά και παράλληλα ομαδικά και οργανωμένα. Στο τέλος μέσα στα αποδυτήρια ξεσπάσαμε με μία κραυγή για λίγα δευτερόλεπτα και ….τέλος, αυτό ήταν! Δεν υπάρχει το περιθώριο και ο χρόνος για χαλάρωση. Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Είναι πάντα σε εγρήγορση για το επόμενο παιχνίδι…”

Είναι κέρδος ο Κολοβός για την εθνική με τη χθεσινή του εμφάνιση;

“Οπωσδήποτε! Ήταν πολύ καλός ο Κολοβός που πέτυχε και την ισοφάριση! Αλλά εγώ δεν μένω στα πρόσωπα. Σε ένα άλλο ματς θα είναι άλλος ο πρωταγωνιστής, κάποιος άλλος θα βγει μπροστά να βοηθήσει. Η ομάδα και το σύνολο μετράνε και όχι ένα μεμονωμένο πρόσωπο…”

Στην πτήση του γυρισμού σκεφτόσασταν με τον κόουτς την Ιταλία;

“Θα έρθει κι η ώρα να μελετήσουμε την Ιταλία και να ετοιμάσουμε τα πλάνα για το ματς του Ιουνίου. Εγώ πάντως πιστεύω πως και οι Ιταλοί θα σκέφτονται εμάς. Δεν μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητη η χθεσινή μας εμφάνιση στη Ζένιτσα. Δε νομίζω ότι πρέπει μόνο εμείς να …ανησυχούμε για τον Ιμόμπιλε και τον Βεράτι αλλα και οι Ιταλοί να προβληματίζονται πχ για τον Φορτούνη, τον Κουλούρη, τον Σωκράτη και όλα τα δικά μας παιδια…”

 

Την παραπάνω συνέντευξη παραχώρησε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΡΤ FM 90.6 και τους δημοσιογράφους Νίκο Στρατή και Νίκο Αβραμίδη. Μπορείτε να την ακούσετε ολόκληρη ΕΔΩ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ