Γιώργος Καντζιλιέρης στο Kingsport.gr: «Αφιερώνω την άνοδο στον κόσμο μας»

Από τα χέρια του πέρασε όλο το αγωνιστικό χτίσιμο του Παναθηναϊκού με τον ίδιο να δικαιώνεται απόλυτα για τις επιλογές του και την ομάδα να κατακτά με άνεση το πρωτάθλημα και μαζί και την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου μπάσκετ.Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που ανήκει και ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή οφείλεται και στον ίδιον.

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Καντζιλιέρης μίλησε στο Kingsport.gr και στο Θάνο Φωτόπουλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο, για πού αφιερώνει την επιτυχία αυτή, για τον αγώνα που αποτέλεσε εφαλτήριο για να φτάσει η ομάδα στην κορυφή, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πολύ μεγάλη απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Κόουτς μια χρονιά η οποία ξεκίνησε με τον τίτλο του φαβορί και αυτό επιβεβαιώθηκε. Θα ήθελα το σχόλιο σου;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Κάθε άλλο αποτέλεσμα από την άνοδο με την πρώτη θέση θα ήταν αποτυχία φέτος, όσον αφορά το ρόστερ που είχαμε, το τεχνικό επιτελείο και πάνω απ’ όλα τη διοίκηση. Κάναμε αυτό που έπρεπε και επαναφέραμε τον Παναθηναϊκό εκεί που ανήκει, στην Α1 κατηγορία.

Ποιος ήταν ο αγώνας αυτός που όταν τον κερδίσατε είπατε μέσα σας ότι «πάμε για άνοδο»; Υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο ματς ή τα βλέπατε όλα ξεχωριστά;

Εγώ θα σας πω το αντίθετο. Όταν χάσαμε από τα Μελίσσια ήταν το εφαλτήριο να ξυπνήσουμε, να συγκεντρωθούμε περισσότερο και από ‘κει και πέρα ανέβηκε περισσότερο η απόδοσή μας και ήταν η αρχή για να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα.

Υπάρχει κάπου που αφιερώνεις την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο;

Σίγουρα πρέπει να την αφιερώσω στον κόσμο, γιατί στα εντός έδρας παιχνίδια ήταν φανταστικός. Μόνο ο Παναθηναϊκός μαζεύει τόσο κόσμο, ούτε ομάδες Α1. Και στην Α2 ακόμα και σε γυναικείο μπάσκετ. Στον κόσμο του Παναθηναϊκού το αφιερώνω.

Και τώρα η συνέχεια; Έχουν μείνει κάποιοι αγώνες, φαντάζομαι στόχος είναι να κλείσετε τη σεζόν με νίκες;

Φοράμε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είμαστε υποχρεωμένοι σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάζουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και αυτό δεν είναι συζητήσιμο, ούτε διαπραγματεύσιμο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Και ένα σχόλιο για τη συμμετοχή σας στο φάιναλ φορ; Αξίζατε κάτι καλύτερο;

Για εμένα ήταν αξιοκρατικό το αποτέλεσμα. Μόνο και μόνο η συμμετοχή μας, ήταν επιτυχία. Σίγουρα αν είχαμε ξεκινήσει λίγο καλύτερα το μικρό τελικό και δεν είχαμε ξεμείνει από δυνάμεις στο τέλος, ίσως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.

Κόουτς, κλείνοντας θα ήθελα ένα σχόλιο για την πρόσφατη απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου;

Εγώ είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω για τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Η απώλεια είναι τεράστια και για το ελληνικό και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτά που έχει προσφέρει η οικογένεια Γιαννακόπουλου και ο κύριος Θανάσης είναι πάρα πολύ σημαντικά και δύσκολα στο μέλλον θα βρεθεί άλλη οικογένεια που να μπορεί να δώσει ό,τι και η οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Σε ευχαριστώ πολύ

Εγώ σας ευχαριστώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ