Γιώργος Μπαρτζώκας: “Ιδανικό είναι να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις”

Τη Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται αύριο ο Ολυμπιακός για την 20ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε ότι το καλύτερο σενάριο είναι ο Ολυμπιακός να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά “επί ίσοις όροις”, ενώ παραδέχθηκε ότι οι “ερυθρόλευκοι” ψάχνουν για παίκτη.

Και η παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη Basket League θα έκανε καλό στην ομάδα για να βρει ρυθμό.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

“Οι πολλοί αγώνες και ο ανταγωνισμός τους κάνει όλους καλύτερος. Επί της ουσίας νιώθω ότι πρέπει να τοποθετηθώ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξύνουμε πληγές. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μία πληγή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δε νομίζω να μην υπάρχει κανείς αντικειμενικός που δεν το βλέπει αυτό. Ιδανικό είναι να παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά επί ίσοις όροις”.

Για το αν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση στην EuroLeague: “Τα πάντα διορθώνονται, απλά να έχουμε θετική σκέψη. Και δε μιλάω μόνο για εμάς και τους παίκτες, αλλά για όλο τον περίγυρο της ομάδας. Είναι μία ιδιόμορφη κατάσταση για την ομάδα μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα πάντα διορθώνονται, αρκεί να είμαστε θετικοί. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες, αλλά η φιλοσοφία μας θα είναι πάντα το επόμενο ματς”.

Για την EuroLeague και την επίδραση των προπονητών: “Στη φετινή Ευρωλίγκα βλέπουμε μεγάλα σκορ, επειδή δεν υπάρχει τόσο τακτική. Οι παίκτες παίζουν αρκετά για τα νούμερά τους, δεν θέλουν να κάνουν φάουλ. Θέλουν να κάνουν αυτά που φαίνονται στον κόσμο ότι είναι σημαντικά και όχι αυτά που θέλουν οι προπονητές. Η Μπάγερν έχει αρκετό επιθετικό ταλέντο, έχει σουτέρ και αυτό το δείγμα με τον Παναθηναϊκό ήταν χαρακτηριστικό. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και επιθετικός στην άμυνα θα έχεις πρόβλημα.

Η προπονητική επίδραση είναι μικρότερη στις ομάδες. Πιο πολύ πρέπει να πηγαίνεις σε μία πεπατημένη με βασικούς κανόνες και να κάνεις ελάχιστες επισημάνσεις στην τακτική, γιατί αλλιώς δεν γίνεται.

Για το αν χρειάζονται αλλαγές προσώπων στον Ολυμπιακό: “Θα είμαι έτοιμος να απαντήσω μετά τη Μπάγερν. Είχαμε πει να δούμε αυτά τα δύο παιχνίδια. Ήταν διδακτικό το πρώτο παιχνίδι για εμένα, γιατί είναι αλλιώς να βλέπεις κάτι από την τηλεόραση και την προπόνηση και αλλιώς στο παιχνίδι, γιατί οι αντιδράσεις ανθρώπων κάτω από πίεση είναι διαφορετικές. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι παράμετρος για αποφάσεις.

Νομίζω ότι αριθμητικά είμαστε λίγοι. Δηλαδή κόντρα στην Άλμπα κατεβήκαμε 11, με τον Χαραλαμπόπουλο να έχει λίγες μέρες στην ομάδα και δύο ξένους να έχουν φύγει λίγο πριν. Θα κάνουμε προσπάθεια να ενισχυθούμε. Ήδη στον λίγο χρόνο που μας μένει κοιτάμε παίκτες, με την σύμφωνη γνώμη των προέδρων, αλλά η αγορά είναι πολύ συγκεκριμένη αυτή την εποχή, γιατί ένας καλός παίκτης δε μπορεί να μην έχει ομάδα αυτή την εποχή. Άρα πρέπει να δώσεις και buy out. Είναι πολλά τα δεδομένα. Μετά τη Μπάγερν όμως θα ξέρουμε”.

Για το αν ο Ολυμπιακός αισθάνεται πίεση επειδή ίσως τεθεί νωρίς εκτός οκτάδας: “Δεν μπορείς να αφήσεις μία χρονιά δύο μήνες πριν το τέλος. Είναι μία διοργάνωση που έχει λάμψη και δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος. Μπορεί να πέσει το ηθικό σου αν δεν είσαι απόλυτα έτοιμος. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες. Στόχος μας πάντα είναι το επόμενο ματς”.

Για το πώς αντέδρασε στην υποδοχή του κόσμου: “Από τότε που είχα φύγει, η αντίδραση των φίλων του Ολυμπιακού ήταν παραπάνω από ζεστή. Όταν αρχίζει και χάνει η ομάδα βέβαια, αυτά γρήγορα ξεχνιούνται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ