Γιώργος Μπαρτζώκας: “Τώρα που η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα και χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κόσμου”

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σημαντική νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου με 89-72 και μένει ζωντανός στο κυνήγι της οκτάδας. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι το γεγονός ότι η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές μέσα στη χρονιά, δημιουργεί θέμα ομοιογένειας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

Για το παιχνίδι: «Χρειαζόμασταν τη νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα και τον κόσμο μας. Την πήραμε μαζί. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ θερμή ειδικά τώρα που η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα και χρειαζόμαστε την υποστήριξή μας. Δεν αναφέρομαι σε παίκτες, αλλά δεν γίνεται να μην το κάνω για τον Ρότσεστι. Έδειξε τρομερή νοοτροπία, έβρισκε τους συμπαίκτες του, δεν έπαιξε εγωιστικά. Η Μπάγερν είναι πολύ δυνατή ομάδα και ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα, ειδικά στο χαμηλό ποστ από το οποίο δημιουργούν πολλά καλάθια τους».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το προηγούμενο ματς ειδικά στην ψυχολογία: «Δεν άλλαξε τίποτα, υπάρχει μία καθημερινότητα. Κάναμε δύο προπονήσεις και βάλαμε κάποιες αρχές εντελώς διαφορετικές που πιστεύω θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς. Παίζει ρόλο το μομέντουμ, ο αντίπαλος και πολλά ακόμη. Με την Άλμπα για παράδειγμα παίξαμε χαλαρά, αλλά κι αυτοί έβαλαν πολλά σουτ. Μοιράσαμε τον χρόνο και πολλοί παίκτες μας βοήθησαν στο σκορ».

Για το αν βγήκε εγωισμός: «Δεν το βλέπω έτσι. Εγώ επιμένω στο τεχνικό κομμάτι, στο πως πρέπει να παίζουμε. Δεν είμαι ικανός να ξέρω την πνευματική κατάσταση των παικτών αφού βρίσκομαι λίγες μέρες μαζί τους. Δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιληφθεί ένας παίκτης κάτι που θα του πεις, κάποια παιδιά χάνουν την συγκέντρωσή τους γιατί δεν έχουν την εμπειρία».

Για τον Χαραλαμπόπουλο: «Είναι ταλαντούχος, βρίσκεται σε μία διαδικασία προσαρμογής. Στον Ιωνικό είχε χρόνο συμμετοχής, μέσα από τις προπονήσεις θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Έχει μυαλό για μπάσκετ, αλλά χρειάζεται να βελτιώσει την ταχύτητά του. Η Ευρωλίγκα απαιτεί ταχύτητα».

Για το γεγονός πως οι ρεζέρβες απέδωσαν: «Δεν έχω ιδέα, έχει σχέση με το πόσο σκέφτεται ο κάθε παίκτης. Οι παίκτες έχουν την νοημοσύνη τι πρέπει να αλλάξουν, να διορθώσουν, κλπ. Η ομάδα έχει αλλάξει τρεις προπονητές, είναι λογικό να υπάρχει πρόβλημα ομοιογένειας. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει δικαιολογία στην ήττα. Δεν μπορούμε να κοιτάμε την οκτάδα. Όλες οι ομάδες κάνουν… κοιλιά. Όλοι μπορούν να νικήσουν όλους. Δεν έχει ξεφύγει καμία ομάδα από την αγωνιστική αυτή… κοιλιά».

Για τον Ρότσεστι: «Το σώμα του δεν είναι για αυτή τη λίγκα, η κλάση του είναι. Για αυτό πρέπει να μπει με συγκεκριμένη πεντάδα. Έχει μεγάλη ποιότητα σαν παίκτης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ