Γκουαρδιόλα : «Του αξίζει να παίζει, θέλω να του δώσω χρόνο συμμετοχής»

Ο Γκουαρδιόλα μετά την λήξει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Ντιναμό για τον Τσάμπιονς Λιγκ. Απολογήθηκε στον Φοντέν διότι ο νεαρός άσος έχει μειωμένο χρόνο συμμετοχής. Ο Άγγλος μέσος μπήκε αλλαγή στο 90’ και πρόλαβε να σκοράρει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Του αξίζει να παίζει, θέλω να του δώσω χρόνο συμμετοχής. Κάθε φορά που δεν αγωνίζεται του λέω πως λυπάμαι για αυτό. Απλώς σε αυτή την θέση υπάρχουν και οι Ντε Μπρόινε, Ρόντρι,Νταβίντ Σίλβα και Γκουντογκάν, γνωρίζω πως ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσεις ποδοσφαιρικά είναι με τον χρόνο συμμετοχής, αλλά είναι νέος ακόμα. Δεν ξέρω πόσοι παίκτες της ηλικίας του έχουν αγωνιστεί περισσότερο στο πρόσφατο παρελθόν, αν αναλογιστούμε τα λεπτά που αγωνίστηκε πέρσι για εμάς. Αναμφίβολα θα γίνει ένας σπουδαίος παίκτης στο μέλλον, τον εμπιστεύομαι αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα τώρα».

Παράλληλα ο Καταλανός προπονητής μίλησε και για τον Στέρλιγκ: «Το έχω πει πολλές φορές, σε λίγα χρόνια από τώρα θα είναι ακόμα καλύτερος από τώρα. Ο Ραχίμ είναι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται πάντα εκεί, έχει το ταλέντο και λατρεύει το σκοράρισμα. Αμύνθηκαν καλά απέναντι μας στο ένας εναντίον ενός, νομίζω μου μίλησε τις προάλλες για τις ευκαιρίες που έχασε με την Έβερτον, αλλά δεν ήταν εκνευρισμένος, σκεφτόταν τον επόμενο αγώνα. Αυτό είναι το νόημα, πιστεύω πως όταν φτάσαμε εδώ θα έπαιζε καλά, αλλά δεν τον ένοιαζε τόσο το γκολ. Έχεις τις απαραίτητες κινήσεις, αλλά μπορεί να βελτιώσει στα τελειώματα και στις αποφάσεις του. Η πάσα στον Φιλ ήταν εξαιρετική, ωστόσο έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του. Για αυτό πέτυχε και πολλά τέρματα την προηγούμενη σεζόν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ