Γκουαρντιόλα: «Οι παίκτες παίζουν με τον τρόπο που θέλω»

Η Μάντσεστερ Σίτυ γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα αρνητικά αποτελέσματα είναι πολλά και ήδη οι χαμένοι βαθμοί φέτος έχουν ξεπεράσει τους περσινούς.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ελπίζει πως οι αγώνες αυτοί θα είναι μαθήματα για τους παίκτες του αλλά πλέον η διαφορά από την Λίβερπουλ και την κορυφή έχει φτάσει τους 14 βαθμούς.

Στα τελευταία επτά ματς, οι “Πολίτες” μετράνε μόλις δύο νίκες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε να παίξουμε και σε άλλες διοργανώσεις. Ίσως αυτό το κακό σερί θα μας βοηθήσει στο μέλλον να είμαστε καλύτεροι. Δεν είμαστε όσο σταθεροί ήμασταν τις τελευταίες δύο σεζόν, αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι παίκτες παίζουν με τον τρόπο που θέλω. Έχουμε κερδίσει πολλές Premier League την τελευταία δεκαετία αλλά μερικές πρέπει να αποδέχεσαι την κατάσταση. Όταν βλέπω την ομάδα μου, σε όλα τα ματς με εξαίρεση 15 με 20 λεπτά απέναντι στην Τσέλσι, μου άρεσε όπως και το πως παίζαμε. Ίσως να πρέπει να βελτιωθούμε και να αποδεχθούμε την πραγματικότητα».

Ο Φιλ Φόντεν θα αγωνιστεί βασικός κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για το Champions League ενώ η Σίτυ ταυτόχρονα έχει κλειδώσει την πρώτη θέση, και άρα την πρόκριση.

«Ίσως να αγωνιστεί περισσότερο στα επόμενα ματς. Μπορεί να παίξει – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι έτοιμος, θα παίξει την Τετάρτη και είναι έτοιμος. Στηρίζομαι σε όλους τους παίκτες. Παίρνω τις αποφάσεις. Γνωρίζω πως έχει η κατάσταση. Κανείς δεν ανέφερε τον Φιλ μετά τη νίκη μας μέσα στην Μπέρνλι. Η ώρα του έρχεται και θα δούμε στα επόμενα ματς».

Ο Μεντί απουσίαζε από τη βασική ενδεκάδα το Σάββατο κόντρα στους “Κόκκινους Διαβόλους” και ο Καταλανός τεχνικός δήλωσε ότι ο Αντζελίνο είναι σε καλύτερη κατάσταση αυτό το καιρό.

«Αυτή την στιγμή, ο Αντζελίνο παίζει καλύτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές στη θέση. Μετά από δύο χρόνια τραυματισμών, δεν είσαι έτοιμος. Ο Μεντί χρειάζεται χρόνο».

Σε ερώτηση για το αν γίνουν ανακατατάξεις στο ρόστερ, ο Πεπ δήλωσε τα εξής:

«Μου αρέσει η ομάδα. Έχουμε να εστιάσουμε σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Δεν είμαι μόνο εγώ – ο σύλλογος πρέπει να δώσει και αυτός την γνώμη του. Μου αρέσουν οι παίκτες μου. Αλλά δε νομίζω, μου αρέσουν οι παίκτες μου. Αυτή τη σεζόν, δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τις προηγούμενες δύο – τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι 14 πόντους πίσω. Ως παίκτες ίσως, σαν προπονητής δεν έχω ξαναβρεθεί τόσο πίσω. Η πραγματικότητα είναι: βρισκόμαστε 14 πόντους πίσω λόγω των λαθών μας και της ποιότητας του αντιπάλου, όπως και πραγμάτων που δεν μπορούμε να ελέγξουμε».

«Δεν σκεφτόμαστε μόνο το να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Champions League. Προσπαθούμε να κερδίσουμε ματς. Δεν σκέφτομαι το πόσους πόντους χρειαζόμαστε. Πρέπει να αποφεύγεις τις αντεπιθέσεις και είμαστε πολύ καλοί σ’ αυτό αλλά αυτή τη σεζόν, έχουμε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα. Η Γιουνάιτεντ είναι καλή και δεχθήκαμε κάμποσες αντεπιθέσεις. Η Γιουνάιτεντ έχει την ποιότητα να αμυνθεί και αντεπιτεθεί και πρέπει να το αποδέχεσαι αυτό. Αυτή είναι η ποιότητα των ομάδων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό το επίπεδο αντιμετωπίζουμε απέναντι σε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους. Αυτές είναι οι ομάδες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και η πραγματικότητα είναι ότι ίσως να μην είμαστε ικανοί να τις ανταγωνιστούμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ