Δήμητρα Κεσσέ: ”Ποιος δεν ονειρεύεται επιτυχία με την ομάδα της γειτονιάς του”

Με τη φετινή του πορεία η ομάδα του ΕΦΑΟΖ έχει βάλει πλώρη προς την ‘άνοδο και το λιμάνι της Α1.

Ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 ανήκει και στην αρχηγό αυτής της παρέας Δήμητρα Κεσσέ η οποία έχει περάσει όλη την μπασκετική της ζωή στο σύλλογο του Ζωγράφου.

Η Ελληνίδα γκαρντ μίλησε στο επίσημο σαίτ της ομοσπονδίας μπάσκετ τονίζοντας το πόσο περήφανη  είναι που υπηρετεί το σύλλογο και πόσο πολύ θα ήθελε μια μεγάλη επιτυχία με την ομάδα της γειτονιάς της.

Συγκεκριμένα:

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών είναι το φετινό στον 1ο όμιλο της Α2 Γυναικών. Οι ομάδες εναλλάσσονται στην κορυφή, τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το σωματείο που θα κόψει πρώτο το νήμα και θα εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο για την Α1 Γυναικών.

Στην κορυφή της βαθμολογίας (χωρίς, ωστόσο, να έχει κάνει το ρεπό του στο β’ γύρο), βρίσκεται ο ΕΦΑΟ Ζωγράφου που την περασμένη Κυριακή βγήκε νικητής στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Η αρχηγός της ομάδας Δήμητρα Κεσσέ που έχει περάσει σχεδόν όλη της την μπασκετική ζωή στον ΕΦΑΟΖ  μίλησε στο www.basket.gr για την φετινή προσπάθεια αποφεύγοντας να βάλει ψηλά τον πήχη. Κανείς εξάλλου, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να προδικάσει το παραμικρό μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, ενώ θυμήθηκε και τη συνύπαρξη της στο ίδιο γήπεδο με τον νεαρό τότε Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Από μικρή στον ΕΦΑΟ Ζωγράφου ουσιαστικά όλη σου τη μπασκετική ζωή. Τι είναι αυτό που κάνει για σένα ξεχωριστή αυτή την ομάδα;

«Πάτησα σ’ αυτό το παρκέ 10 χρόνων και τώρα είμαι 30…. Έχω περάσει σχεδόν τα 2/3 της ζωής μου σ’ αυτό το γήπεδο με μια διακοπή τριών ετών! Είναι δίπλα στο σπίτι μου ή μάλλον είναι το δεύτερο μου σπίτι… Το σωματείο είναι οργανωμένο, έχουμε ανθρώπους δίπλα μας που φροντίζουν για την ομάδα και να μην μας λείψει τίποτα και αυτό είναι σημαντικό για το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζουμε».

Φέτος κάνετε μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Που φτάνουν οι στόχοι της ομάδας σας; Υπάρχει στο μυαλό σας η άνοδος;

«Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στόχος μας ήταν να δεθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είμαστε παίκτριες που βάζουμε την ομάδα πάνω από την προσωπική μας επιτυχία ή τον εγωισμό μας. Άρα μόλις βρήκαμε την χημεία μας ξεκίνησαν και τα θετικά αποτελέσματα. Ποια άνοδος όμως; Είμαστε ακόμα στον Φεβρουάριο και υπάρχει πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα. Βέβαια ποιος δεν ονειρεύεται διάκριση με την ομάδα της γειτονιάς του…».

Σημειώσατε μια σημαντική νίκη την Κυριακή στο ντέρμπι με την Ηλιούπολη. Τι ήταν αυτό που πιστεύεις ότι έκρινε τον αγώνα;

«Η σωστή προετοιμασία, το πάθος και ο πάγκος μας! Νομίζω αυτά μας έδωσαν τη νίκη. Άλλωστε έχουμε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και είμαστε περήφανες γι’ αυτό».

Το πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου δείχνει συναρπαστικό. Πιστεύεις ότι έτσι θα εξελιχθεί μέχρι τέλος;

«Και δείχνει και είναι συναρπαστικό! Κατά τη γνώμη μου οι πρώτες έξι ομάδες είναι πολύ δυνατές και ισάξιες. Από την άλλη οι ομάδες που είναι πιο χαμηλά βαθμολογικά δεν παρατάνε κανέναν αγώνα. Θεωρώ ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα και τα πάντα θα ‘’παίζονται’’ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

Hσουν για χρόνια στο ίδιο γήπεδο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πώς έζησες εσύ τον Γιάννη αυτό το διάστημα;

«Τι να πω εγώ για τον Γιάννη… Μπορεί να φανεί αστείο αλλά  είχε τύχει να κάνουμε μαζί βάρη στο κλειστό και μου μιλούσε στον πληθυντικό, πράγμα που δείχνει τον χαρακτήρα του. Τον έβλεπα να κοπιάζει στο γήπεδο για ώρες. Είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι η σκληρή δουλειά και η θέληση ανταμείβονται. Είναι ο λόγος που μικρά παιδιά έχουν έρθει σε επαφή με το άθλημα μας και αποτελεί φυσικά το κίνητρο για πολλούς νεαρούς αθλητές. Του αξίζει στο έπακρο όλη αυτή η αποθέωση που γνωρίζει!»

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ