Δήμος Κάβουρας: «Αν είμαστε σοβαροί δεν φοβάμαι τίποτα»

Η Εθνική Ομάδα γυναικών βρίσκεται στην Αλβανία για τους αγώνες 1ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, έχοντας ως μοναδικό στόχο την πρόκριση με τον Δήμο Κάβουρα να πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της ομάδας.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δήμος Κάβουρας, μίλησε στο Kingsport.gr και στους Γιάννη Δρόσο και Θάνο Φωτόπουλο για τους αγώνες, τα δυνατά σημεία της ομάδας ενώ τόνισε ότι αν είναι συγκεντρωμένες οι παίκτριες του τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Αναλυτικά τα όσα είπε.

Νιώθετε άγχος ή πίεση για τους αγώνες;

Η πίεση υπάρχει πάντα, είτε οι αγώνες είναι με μικρότερης δυναμικότητας ομάδες είτε είναι με μεγαλύτερης. Όταν είναι μικρότερης δυναμικότητας, τότε σίγουρα υπάρχει προσδοκία και για το αποτέλεσμα και αυτό μας δημιουργεί επιπλέον πίεση. Αλλά όμως τα πράγματα μπαίνουν σε μία σειρά από την πρώτη μας επαφή. Δηλαδή σήμερα ξεκίνησε πάρα πολύ ωραία η προπόνηση και θεωρώ ότι τα κορίτσια καταλάβανε το μήνυμα για τη συνέχεια.

Βασικός στόχος είναι μόνο η πρόκριση ή πρώτα απ’ όλα μια καλή εμφάνιση;

Βασικός στόχος είναι πρώτα απ’ όλα η πρόκριση με καλή εμφάνιση. Μας ενδιαφέρει πάντα να στοχεύουμε στο αποτέλεσμα με το σωστό τρόπο. Ξέρουμε ότι αν δεν μάθουμε να παίζουμε σωστά, ακόμα και ομάδες μικρότερης δυναμικότητας θα μας δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς στοχεύουμε στο να παίξουμε σωστά και από’ κει και πέρα μέσα από αυτό να έρθει το αποτέλεσμα. Αλλά βεβαίως είναι αυτά αλληλένδετα μεταξύ τους.

Η ομάδα πού υπερτερεί και πού υστερεί σε σχέση με τους αντιπάλους;

Λοιπόν, η ομάδα μας θεωρώ ότι έχει κάνει ένα βήμα προόδου τον τελευταίο ένα χρόνο με βάση την εικόνα που έχει δείξει με όλες τις ομάδες που έχουμε παίξει. Από’ κει και πέρα θεωρώ ότι υπερτερούμε σε ποιότητα, έχουμε καλό υλικό, αλλά όμως αυτό δεν λέει τίποτα. Ο κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός. Μας ενδιαφέρει πρώτα να μπούμε στην απαίτηση του κάθε αγώνα και μετά, μέσα από την ποιότητα που έχουμε και την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε να φέρουμε το αποτέλεσμα.\

Μπορεί η ομάδα να καταφέρει να πάει στην τελική φάση;

Η ομάδα βασικά μας ενδιαφέρει να πάρει την πρόκριση πρώτα, για να μπει στους ομίλους εκείνους που θα προετοιμαστούμε για το Μουντιάλ, για την τελική φάση. Δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι μια προ- προκριματική φάση. Δηλαδή, μέσα από την πρόκριση η ομάδα θα καταφέρει να παίξει στους ομίλους για να διεκδικήσει εκεί την τελική πρόκριση.

Από τα 3 ματς, ποιο είναι αυτό που φοβάστε περισσότερο;

Από πλευράς δυναμικότητας, η Αλβανία, αλλά όμως όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε το ίδιο. Στο πρώτο παιχνίδι μας ενδιαφέρει η ομάδα να είναι σοβαρή, μας ενδιαφέρει να ξεκινήσουμε πολύ σοβαρά από το πρώτο παιχνίδι, να κερδίσουμε και να κοιτάξουμε να πάμε με μια καλή διάθεση και μια καλή ενέργεια μέχρι το τελευταίο, που θα είναι η Αλβανία και θα παιχτούν όλα εκεί.

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο “London”, Λεωφόρος Ποσειδώνος 38, Γλυφάδα, για τη φιλοξενία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ