Δεν έπεισε όμως κέρδισε ο ΑΡΗΣ

Το 2019 λίγο έλειψε να ξεκινήσει με τον πιο στραβό τρόπο για τον ΑΡΗ, ο οποίος λίγο έλειψε να τα κάνει μαντάρα στην αναμέτρησή του με τη Λαμία.

Το νέος έτος ξεκίνησε όπως έκλεισε το προηγούμενο. Δηλαδή με έναν κακό και προβληματικό ΑΡΗ, που όμως στις καθυστερήσεις του αγώνα με τους Φθιωτούς ανάσανε με το απευθείας γκολ-φάουλ του Ματίγια, παίρνοντας μία πολύτιμη νίκη με 1-0.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τον ΑΡΗ σε απόσταση αναπνοής από την 5άδα, αγωνιώντας παράλληλα για τον Γκάμα ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 13ο λεπτό.

Με Ντιγκινί στην κορυφή και Βαλεριάνο στα μπακ

Ο Γάλλος επιλέχθηκε τελικά για να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μαρτίνες λίγο πιο πίσω και τους Γκάμα-Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης. Ο Ιντζόγλου ήταν ο παρτενέρ του Ματίγια στα χαφ ενώ οι Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης και Μενέντεθ ήταν αμυντική τετράδα μπροστά από τον Κουέστα, στο 4-2-3-1 του Σάββα Παντελίδη

Με τετράδα στην άμυνα ο Χάβος

Ο προπονητής της Λαμίας άφησε στην άκρη την τριάδα της άμυνας και πήγε με ένα κλασσικό 4-2-3-1. Ο Σαράνοφ ήταν στο τέρμα. Βασιλαντωνόπουλος και Βάντερσον ήταν οι πλάγιοι μπακ, με τους Αντέτζο-Πλιάτσικα στα στόπερ. Ο Μπεχαράνο με τον Δημούτσος ηταν το δίδυμο στα χαφ. Ο Τόμας ήταν ο παίκτης πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες και οι Καραμάνος-Μπερτόλιο στα “φτερά”.

Ξεκίνημα με προβλήματα

Το πρώτο τέταρτο του ματς είχε την μοναδική καλή στιγμή του ΑΡΗ στο ματς και μία απώλεια για τον Σάββα Παντελίδη. Αυτή ήταν του Μπρούνο Γκάμα ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 13′ με πρόβλημα στο γόνατο του αριστερού του ποδιού, γα να πάρει τη θέση του ο Μενέντεθ και να αγωνιστεί ως εξτρέμ. Ενα λεπτό αργότερα ο Ματίγια γέμισε με κόρνερ στην περιοχή και ο Βέλεθ με κεφαλιά ανάγκασε τον Σαράνοφ να διώξει τη μπάλα με τις γροθιές.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι θύμισαν πολύ την ομάδα του… 2018. Χωρίς τακτικό προσανατολισμό, λειψανδρία στις φάσεις και απέναντι σε μία Λαμία που δεν απείλησε αλλά είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο μαζί με 2-3 καλά γεμίσματα του Βασιλανωνόπουλου από τη
δεξιά πλευρά στην περιοχή του Κουεστα.

Οι τελικές… στη Λαμία

Η εικόνα του δεύτερου μέρους δεν άλλαξε τουλάχιστον από πλευράς ΑΡΗ, διότι για τη Λαμία τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Οσο οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν τους γηπεδούχους να μην μπορούν να χτυπήσουν το ματς, άρχισαν να το πιστεύουν περισσότερο και να απειλούν με καλές φάσεις τον Κουέστα.

Στο 57′ ο Ισπανός έβγαλε με δεύτερη προσπάθεια ένα σουτ του Μπερτόλιο. Στο 64′ ο ίδιος παίκτης σούταρε
με τη μία μέσα από την περιοχή αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του ΑΡΗ να διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 71΄η κοντινή προβολή του Μπαράλες πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Με τα πράγματα να είναι πλέον οριακά ο ΑΡΗΣ δεν άλλαξε την εικόνα του, αλλά έστω κι έτσι βρήκε τον τρόπο μετά από ώρα να απειλήσει, όταν η κοντινή προβολή του Γιουνές στο 79′ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 90′ ήρθε ακόμη μία μεγάλη στιγμή με τον Παυλίδη, το σουτ του οποίου έκοψε ο Ασίγκμπα λίγο πριν την γραμμή.

Ματίγια, ο λυτρωτής!

Ετσι όπως κυλούσε το ματς, οι στατικές φάσεις φάνταζαν ως ο μόνος δρόμος για τον ΑΡΗ ώστε να φτάσει σε ένα γκολ. Και αυτό ήρθε στο 90’+3′, όταν ο Ματίγια γέμισε στην περιοχή και δεν βρεθηκε κανένας στην πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα του Σαράνοφ και να δώσει ένα πολύτιμο τρίποντο στους “κιτρινόμαυρους”.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Tρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδία), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37′ Ιντζόγλου/12′ Μπερτόλιο, 49′ Δημούτσος, 59′ Πλιάτσικας, 61′ Βασιλαντωνόπουλος, 81′ Μπαράλες, 90’+1′ Ασίγκμπα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Ματίγια, Γκάμα (13′ Μενέντεθ, 85′ Παυλίδης), Γκαρσία, Ντιγκινί, Μαρτίνες (63′ Γιουνές)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Τόμας (63′ Επστάιν), Καραμάνος (85′ Ασίγκμπα), Μπερτόλιο (90′ Σκόνδρας), Μπαράλες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ