Δεν κατατέθηκε η τροπολογία για αναδιάρθρωση, πάει σε άλλο νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη (5/3) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία και αύριο Τετάρτη (6/3) εισάγεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για συζήτηση και ψήφιση.

Αν υπάρχει μια είδηση από την τελευταία ημέρα της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων είναι πως ούτε σήμερα κατατέθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, η τροπολογία που αφορά τη νέα δομή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ειδικότερα η θεσμοθέτηση και ίδρυση της Super League 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη, καθώς έχει κολλήσει για γραφειοκρατικούς λόγους και δεν έχει πάρει έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα υποχώρησης από τα συμφωνηθέντα για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και πως η τροπολογία θα «κατέβει» άμεσα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, με ένα άλλο –οποιοδήποτε- νομοσχέδιο.

Άφηναν δε ένα πολύ μικρό παραθυράκι να είναι έτοιμη απόψε και να κατατεθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, πράγμα που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Βασιλειάδης: «Πιστεύω σε διαλεύκανση, όπως με Τζήλο»

Στην ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου, αναφέροντας τα εξής:

«Γίναμε μάρτυρες θλιβερών εξάρσεων βίας που καταδεικνύουν και την αναγκαιότητα των διατάξεων του νομοσχεδίου για την ποινική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και της έχουμε εμπιστοσύνη, και πιστεύω ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου, που βλέπουμε να βγαίνουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, θα έχουμε διαλεύκανση.

Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο σε μια περίοδο 10ετούς οικονομικής κρίσης. Μέσα στον αθλητισμό βρίσκεται πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν αυτά τα φαινόμενα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ