Δεν συνεχίζει ο Πιτίνο στην Ελλάδα μετά την αναβολή των Ολυμπιακών

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν και επίσημα για το 2021. Κάτι το οποίο έχει αντίκτυπο και στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Συγκεκριμένα συνεπάγεται ολοκλήρωση της συνεργασίας της ΕΟΚ με τον Ρικ Πιτίνο πριν καν αυτή αρχίσει. Ο Αμερικανός προπονητής είχε συμφωνήσει να καθοδηγήσει την ελληνική ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά και σε περίπτωση πρόκρισης στους Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο πλέον αυτά όλα αλλάζουν.

Ο ίδιος ο Πιτίνο έχει ήδη δεσμευτεί με το κολέγιο Αϊόνα με συμβόλαια μακράς διάρκειας (που κατά πληροφορίες έχει opt out σε κάθε τέλος σεζόν) και δεν προβλέπεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Άλλωστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες συζητείται ακόμη και να διεξαχθούν πριν το προσεχές καλοκαίρι, όταν θα είναι σε εξέλιξη η σεζόν στο NCAA.

Έτσι, η Εθνική θα συνεχίσει να πορεύεται μέχρι νεωτέρας με τον Θανάση Σκουρτόπουλο (τα επόμενα ματς των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ είναι Νοέμβριο) και μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια διαφορετική επιλογή για το Προολυμπιακό Τουρνουά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωμπάσκετ που θα γίνουν το 2021.

Ο επόμενος προπονητής είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί μετά τις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ (προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο) και πιθανότατα από τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ