Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Όπεν του Ντουμπάι.

Ο Τζόκοβιτς έκανε τρομερό ξεκίνημα αφού πέτυχε τη 18η διαδοχική του νίκη στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Σέρβος Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε τους 2 τίτλους στο 2020, τους 5 στο Ντουμπάι – όπου επέστρεψε στον θρόνο μετά από 7 χρόνια (2009, 2010, 2011, 2013) – καθώς και τους 79 τίτλους συνολικά στην καριέρα του (79-34 σε τελικούς).

Ο Τζόκοβιτς στέρησε από τον Έλληνα αθλητή την δεύτερη διαδοχική ευκαιρία να πάρει τον τίτλο. Καθως πέρυσι ο Έλληνας σούπερ σταρ (Νο 6 στον κόσμο) είχε ηττηθεί στον τελικό του ίδιου τουρνουά από τον Ρότζερ Φέντερερ, με πανοιμοιότυπο τρόπο (6-4, 6-4).

Ο Τζόκοβιτς μετά το τέλος του αγώνα μόνο κόλα είχε να πει για τον Τσιτσιπά τον οποιος είπε χαρισματικό

Αναλυτικά όσα είπε:
«Είναι ένας από τους ηγέτες της νέας γενιάς. Είναι ήδη ανάμεσα στους 5 καλύτερους παίκτες του κόσμου, δουλεύει πολύ σκληρά, είναι αφοσιωμένος και πολύ χαρισματικός. Έχει πολύ ταλέντο και πάθος για το άθλημα. Είναι φανταστικός για το άθλημά μας, όχι μόνο για τον τρόπο που παίζει, αλλά και για τον χαρακτήρα του, τον τρόπο που συμπεριφέρεται.  Είναι πολύ καλός για το τένις. Είναι επίσης σε πολυ καλή κατάσταση και δουλεύει πολύ καλά με την ομάδα του. Ελπίζω πως θα μπορέσω να προετοιμαστώ μετά το σημερινό αγώνα και να είμαι στα καλύτερά μου αύριο (σ.σ. σήμερα), γιατί θα πρέπει να κάνω καλύτερο ξεκίνημα από σήμερα (σ.σ. τον χθεσινό του αγώνα με τον Μόνφιλς). Ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω τον τίτλο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ