Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Αυτό που ζήσαμε προχθές στον αγώνα της EuroLeague, δεν μπορούμε να το ζήσουμε πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα.”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στο “Total Football”, για τους στόχους του Παναθηναϊκού στην Euroleague. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πιθανή επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη όπως φημολογείται, καθώς επίσης τον χαρακτήρισε αθλητή – κόσμημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

– Ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα όσον αφορά τον Παναθηναϊκό;

“Σίγουρα είναι στενάχωρο να μην βλέπουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Ο μοναδικός τρόπος ώστε να είναι το αυτό είναι το πρότζεκτ του Βοτανικού, αποτελεί μονόδρομο για μένα”.

– Πριν από μια εβδομάδα ο κ. Κώστας Μπακογιάννης είπε πως πρόκειται για ένα δύσκολο έργο που έχει να φέρει εις πέρας έχει αλλάξει κάτι που δεν γνωρίζομε;

“Σε ότι αφορά τον κ. Μπακογιάννη όχι, σε ότι αφορά τον κ. Πατούλη όχι. Στις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση αλλά με ιδιωτική πρωτοβουλία και την εταιρεία “Dimand” έχουμε βρει κάποιες λύσεις και θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις”.

– Είπατε για ανακοινώσεις, έχει θωρακιστεί το έργο; Πότε να τις περιμένουμε;

“Μα έχει θωρακιστεί νομικά, υπάρχουν οι προϋποθέσεις και όπως είπα πριν λίγο πριν τα Χριστούγεννα ή μετά την πρωτοχρονιά θα υπάρξουν ανακοινώσεις”.

– Είστε ευχαριστημένος με τη συμμετοχή του PAO Alive και γιατί ακόμα δεν έχουν συνεισφέρει τα μεγάλα πορτοφόλια;

“Καταρχήν είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου καθώς ακόμα δεν έχουν υπάρξει χειροπιαστά αποτελέσματα. Επίσης αυτά τα χρήματα προέρχονται από τον απλό κόσμο και θεωρώ πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό. ‘Εχουμε ξεκινήσει με Βαζέχα, Διαμαντίδη, Αλβέρτη από τη Γερμανία. Θα πάμε σε Αυστραλία, Κανάδα και Αμερική. Θα ξεκινήσουν και συναντήσεις με τους επιφανείς Παναθηναϊκούς και δεν θεωρώ πως θα υπάρξει κάποιος που δεν θα μας βοηθήσει”.

– Υπάρχει περίπτωση ο σημερινός ιδιοκτήτης να γίνει στο μέλλον συμπαίκτης σας;

“Ο κ. Αλαφούζος έχει δείξει ότι δείξει ότι δεν θέλει να συνεχίσει και όταν υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις πιστεύω πως θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και θα τα βρούμε”.

Για την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι της Παρασκευής και το γεγονός πως δεν ζούμε αντίστοιχες καταστάσεις εντός των συνόρων:

“Ο Ολυμπιακός επέλεξε τον δικό του δρόμο, πιστεύοντας ότι στην Ελλάδα κάποια πράγματα δεν γίνονται σωστά. Αυτό είναι μια δική τους εκτίμηση και αποφάσεις. Δυστυχώς αυτό που ζήσαμε προχθές στον αγώνα της EuroLeague, δεν μπορούμε να το ζήσουμε πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βασικά, δεν το ζούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια Παναθηναϊκός, όποτε έχανε, έδινε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, αποδεχόταν την ήττα και έψαχνε εσωτερικά να δει τι έφταιξε. Στον Ολυμπιακό ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν ότι υπάρχει κι η ήττα στο πρόγραμμα, υπάρχει κι ήττα σε έναν αγώνα. Είναι αποδεκτό από όλους ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος διαχρονικά από τον Ολυμπιακό”.

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1, και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις:

“Εμένα δεν με απασχολεί ποιες είναι οι άλλες 11 ή 13 ομάδες, αναλόγως του πόσες συμμετέχουν. Εμένα με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά ο Παναθηναϊκός και να κερδίζει. Θέλει ο Ολυμπιακός να είναι στο πρωτάθλημα; Θα πρέπει να ανέβει πάλι στην Α1. Εμένα, δεν μου καίγεται καρφί ποιες είναι οι υπόλοιπες ομάδες. Εμένα με ενδιαφέρει το σπίτι μου, που είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς να πηγαίνουμε καλά…”.

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού στην EuroLeague:

“Υπήρξαν κάποιες χρονιές, όπως η πρώτη, που για ένα σουτ δεν πήγαμε στο Final Four. Υπήρξαν άλλες, στις οποίες καταφέραμε να είμαστε στις τέσσερις ομάδες που είχαν πλεονέκτημα έδρας και τις δύο σεζόν παίξαμε με τους μετέπειτα Πρωταθλητές Ευρώπης, ήμασταν άτυχοι. Φέτος έχει γίνει μια μεγαλύτερη επένδυση από άλλες χρονιές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα φτάσουμε στον στόχο, που είναι να είμαστε στο Final Four, ενδεχομένως να σηκώσουμε και την EuroLeague”.

Για τον Βασίλη Σπανούλη, με αφορμή τη φωτογραφία της αγκαλιάς του με τον Ρικ Πιτίνο μετά το τέλος του ντέρμπι:

“Είναι αποδεδειγμένα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές, όχι μόνο στον χώρο του μπάσκετ, αλλά συνολικά. Είναι ένας αθλητής – κόσμημα και μακάρι να επιστρέψει στην Εθνική. Μόνο να κερδίσει έχει η Εθνική από αυτό”.

Για το αν μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη επένδυση φέτος, με κάποια μεταγραφή:

Είναι μια χρονιά, που είναι ιδιαίτερη από πολλές απόψεις. Είναι ιδιαίτερη γιατί έχουμε την τύχη να έχουμε έναν προπονητή σαν τον Ρικ Πιτίνο. Είναι μια χρονιά που έχουμε κάνει μια μεγαλύτερη επένδυση. Ενδεχομένως να είναι κι η τελευταία της ενασχόλησής μου στον Παναθηναϊκό, εφόσον όλα τα υπόλοιπα δεν προχωρήσουν. Αν χρειαστεί και αν ζητήσει ο προπονητής να υπάρξει μια ακόμη επένδυση, ναι θα την κάνουμε”.

– Εάν δεν προχωρήσει το γηπεδικό, θα αποχωρήσετε κι από το μπάσκετ;

“Το έχω πει επανειλημμένως, είναι μια ειλημμένη απόφαση. Θέλω όμως να πιστεύω όμως ότι τόσο το PAO Alive όσο κι ο Βοτανικός, θα προχωρήσουν. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και για τα δύο”.

Για τη μειωμένη φορολογία από 1.1.2020:

“Ανεξαρτήτως αν είναι δύσκολη η κατάσταση, σίγουρα ανακουφίζει. Θα μπορέσουν οι ομάδες να είναι πιο ανταγωνιστικές και τα χρήματα που μέχρι σήμερα πηγαίνουν στην εφορία, να πάνε σε αθλητές”.

– Πώς σας φαίνεται το φετινό πρωτάθλημα, που λείπει ο αιώνιος αντίπαλος. Δεν λείπει το αλατοπίπερο;

“Είναι πολύ πιο ήσυχο το πρωτάθλημα. Αυτό που μας δείχνουν τα στατιστικά είναι ότι έρχονται περισσότερες οικογένειες στο γήπεδο. Μέχρι σήμερα, μπορέσαμε κι είδαμε τους παίκτες να είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές κι εμείς οι διοικήσεις να είμαστε στην άκρη. Κάτι που τουλάχιστον από την πλευρά του Παναθηναϊκού έχει τηρηθεί. Άρα εμένα μου αρέσει η εικόνα του φετινού πρωταθλήματος, πάρα πάρα πολύ”.

– Η ενασχόλησή σας με τον Παναθηναϊκό έχετε πει κατ’ επανάληψη ότι είναι μεράκι. Έχετε κουραστεί με πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ;

“Είναι ένα δύσκολο πράγμα να ασχολείσαι με τον ελληνικό αθλητισμό. Υπάρχουν πράγματα στην καθημερινότητα, που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, που ασχολούμαστε νυχθημερόν. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αυτές οι στιγμές ικανοποίησης και χαράς, να βλέπεις 20.000 φιλάθλους να βλέπει και να χαίρεται. Να σε βλέπει στον δρόμο και να σου δίνει -με χαμόγελο- ένα μπράβο. Είναι αυτές οι στιγμές”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ