Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο Kingsport.gr: «Να αφήσουμε την επιτυχία μας να κάνει θόρυβο»

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο οποίος βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ ως ο κορυφάιος αθλητής με αναπηρία για το 2019, μίλησε στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.

Ο 21χρονος χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Μεξικό το 2017 και στο Λονδίνο το 2019, αναφέρθηκε στο κίνητρο που του δίνει το βραβείο αυτό, για να συνεχίσει την σκληρή δουλειά που κάνει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ελπίζοντας σε ακόμη μια επιτυχία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Kingsport.gr:

Συγχαρητήρια καταρχάς. Ποια είναι τα συναισθήματα και οι πρώτες σκέψεις σου;

“Πολύ χαρούμενος για αυτή τη διάκριση. Σίγουρα τέτοιου είδους βραβεία και διακρίσεις στην ουσία είναι πολύ θετικά για έναν αθλητή. Μου δίνουν κίνητρο γιατί βλέπω ότι ανταμείβονται οι κόποι μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και ήμουν στην ουσία ένα μέλος αυτής της πολύ όμορφης εκδήλωσης. Ελπίζω να είμαι και του χρόνου υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής ΑμΕΑ 2020, αλλά σίγουρα η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη”.

Αυτό το βραβείο είναι το επιστέγασμα της προσπάθειάς σου. Έχει προηγηθεί πολλή δουλειά.

“Βεβαίως, κάθε αθλητής, ακόμα και υποψήφιος, για εμένα δεν έχει σημασία αν θα είσαι ο νικητής. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν κοπιάσει, έχουν αγωνιστεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, οπότε όλοι είναι άξιοι. Με πάρα πολύ μικρές διαφορές στην ουσία διακρίθηκε ο κορυφαίος”.

Οι στόχοι για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο;

“Οι στόχοι για το Τόκιο είναι να είμαι υγιής, μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα, για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να είμαι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση που θα μπορούσα να είμαι. Σίγουρα θέτουμε πολλούς στόχους και παραμένουμε πολύ ταπεινοί έτσι ώστε να αφήσουμε την επιτυχία μας να κάνει θόρυβο”.

Το βραβείο αυτό πού το αφιερώνεις;

“Σε όλους αυτούς που με αγαπάνε και με στηρίζουν καθημερινά. Και φυσικά στους γονείς μου”.

Και μια ευχή;

“Η ευχή που δίνω είναι για όλους τους αθλητές υπομονή και επιμονή για τη δύσκολη συνέχεια και για την Ολυμπιακή προετοιμασία”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ