Διονυσία Αλεξανδρή: “Με την Ελευθερία Μοσχάτου πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά”

Συγκαταλέγεται στις σταθερές αξίες του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Στις παίκτριες που βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην πορεία της ομάδας τους.

Ο λόγος για την Διονυσία Αλεξανδρή, μια από τις πρωταγωνίστριες του φετινού μαραθωνίου. Μπορεί να περιπλανήθηκε σε ομάδες της Α2 όπως και της Α’ ΕΣΚΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει συστηθεί εκ νέου στο μπασκετικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο.

Το καλοκαίρι και μετά από τέσσερα συναπτά χρόνια στην Δάφνη Αγίου Δημητρίου μετακόμισε στην Ελευθερία Μοσχάτου. Οι καλές εμφανίσεις της μάλιστα την οδήγησαν στο να φορέσει και τη φανέλα της εθνικής Γυναικών.

Η 30χρονη πλέι μέικερ της Ελευθερίας Μοσχάτου αρχικά μίλησε για τους στόχους της ομάδας της. «Ο στόχος είναι ξεκάθαρα υψηλός δεδομένου ότι στην Ελευθερία έχουν επενδύσει οι άνθρωποι της διοίκησης χρόνο και χρήματα και έχουμε ένα πάρα πολύ καλό υλικό. Βέβαια η ομάδα είναι νέα και θέλουμε χρόνο για να βρούμε την σταθερότητα μας! Ωστόσο είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Η Ελευθερία Μοσχάτου δείχνει τα πατάει «γερά» και φέτος στην Α1 Γυναικών με την Διονυσία Αλεξανδρή να λέει. «Η Ελευθέρια υπάρχει πολλά χρόνια σαν σύλλογος. Απαρτίζεται από άτομα που είναι αρκετά χρόνια στο τμήμα όπως ο coach Γιάννης Παπαναστασίου που κάνουν την δουλειά τους με μεράκι και αγάπη. Από εκεί και πέρα αγωνιστικά είμαστε μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο, αθλητικές παίκτριες που μπορούμε να τρέξουμε, να πιέσουμε και να παίξουμε πολύ ελκυστικό μπάσκετ».

Το περασμένο καλοκαίρι η Διονυσία Αλεξανδρή έκανε την διαδρομή Δάφνη – Μοσχάτο. Η ίδια εξηγεί τους λόγους της απόφασής της. «Πέρυσι που έμεινα η μόνη από τις παλιές στην Δάφνη και με δεδομένο  πως η ομάδα με είχε στηρίξει σε ένα προσωπικό μου πρόβλημα, έβαλα στόχο να κάνουμε σαν ομάδα την καλύτερη μας πορεία ως τότε στην Α1. Ο στόχος επετεύχθη οπότε θεωρώ ότι είχε κλείσει και ο κύκλος μου. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχαμε καταλάβει για παράδειγμα την έκτη θέση. Έχω, πάντως, εξαιρετικές αναμνήσεις από τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου και έχω αφήσει μόνο φίλους εκεί».

Η πλέι μέικερ της Ελευθερίας Μοσχάτου είναι και με διαφορά η κορυφαία «κλέφτρα» του πρωταθλήματος οδηγώντας την κούρσα στα κλεψίματα. «Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχω ύψος 1,60! (χαχαχα!). Δεν ξέρω πως ακριβώς εξηγείται… Πάντα μου άρεσε να είμαι πιεστική στην άμυνα μου κάτι το οποίο μου δίνει ενέργεια και για την επίθεση. Ίσως μπορώ να διαβάσω κάποιες φάσεις, να πιέσω λίγο παραπάνω και έτσι βγαίνουν τα κλεψίματα».

Η φετινή σεζόν για την Διονυσία Αλεξανδρή ήταν ξεχωριστή, αφού ήρθε και η κλήση στην Εθνική Γυναικών εξαργυρώνοντας τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων ετών. «Είναι μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή! Από εκεί και πέρα νιώθω μια προσωπική δικαίωση γιατί έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να επανέλθω στο υψηλό επίπεδο. Και η κλήση στην Εθνική ήταν μια ανταμοιβή των προσπαθειών μου».

Πριν από λίγα χρόνια η Διονυσία Αλεξανδρή από επιλογή αγωνίζονταν σε μικρότερες κατηγορίες. Η επιστροφή της, ωστόσο ήταν εντυπωσιακή. Η ίδια μίλησε για το μυστικό της. «Δεν θεωρούνται μυστικά αυτά που θα πω. Για να πας ψηλά δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, χρειάζεται και δουλειά. Το μυστικό, λοιπόν, είναι σίγουρα η σκληρή δουλειά, η συνεχής προσπάθεια, να μην τα παρατάς ποτέ, να μάχεσαι συνεχώς και το κυριότερο να έχεις πίστη στον εαυτό σου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ