Διπλά για Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν

Με το διπλό έφυγε από την έδρα της Βόλφσμπουργκ η Ντόρτμουντ, που επικράτησε με 2-0. Τριάρα για την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην έδρα της Γκλάντμπαχ (3-1) στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα. Σημαντικό διπλό της Βέρντερ με 1-0 κόντρα στην Φράιμπουργκ, ενώ ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Πάντερμπορν και Χόφενχαϊμ.

Στην δεύτερη θέση η Μπορούσια Ντόρτμουντ με 57 βαθμούς, έναν πίσω από την Μπάγερν που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Η Λεβερκούζεν ανέβηκε στην 3η θέση έχοντας 53 βαθμούς, προσπερνώντας την Γκλάντμπαχ που έχει 52 βαθμούς.

Στην 6η θέση η Βόλφσμπουργκ με 39 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Φράιμπουργκ. Στην 9η θέση παραμένει η Χόφενχαϊμ με 36 βαθμούς. Στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκονται Βέρντερ Βρέμης και Πάντερμπορν με 21 και 19 βαθμούς αντίστοιχα

Βόλφσμπουργκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2

Λιγοστές οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, σε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι. Ελαφρός ανώτερη η Ντόρτμουντ, ήταν και αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 32′ ο Αζάρ μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα για τον Χάαλαντ, εκείνος δεν μπόρεσε να την βρει, αλλά ο Γκερέρο ήταν στην σωστή θέση και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Η Βόλφσμπουργκ μπήκε βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος. Στο 48′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, έπειτα από σουτ του Στέφεν. Ενώ ο ίδιος παίκτης επιχείρησε και πάλι νέο μακρινό σουτ, στο 62′ με τον Μπούρκι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Η Ντόρτμουντ καθάρισε την υπόθεση νίκη στο 78′. Οι παίκτες του Φαβρ ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Σάντσο πήρε την μπάλα, έστρωσε στον Χακίμι και εκείνος τελείωσε ιδανικά την φάση για το 2-0. Η Βόλφσμπουργκ τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, μετά από απευθείας κόκκινη κάρτα του Κλάους στο 81′, με τον διαιτητή να συμβουλευτείτε και το VAR.

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Κάστεελς, Ρουσιγιόν (64′ Κλάους), Μπρουκς, Εμπαμπού, Πόνγκρατσιτς, Μεχμέντι (85′ Ζοάο Βίκτορ), Άρνολντ, Στέφεν, Σλάγκερ, Γκίντσεκ (64′ Μπρέκαλο), Βέγκορστ.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Χούμελς (46′ Τσαν), Ακάντζι, Χακίμι, Γκερέιρο (83′ Σμέλζερ), Ντιλέινι (83′ Μπαλέρντι), Νταούντ, Μπραντ (65′ Σάντσο), Αζάρ (79′ Τζιοβάνι Ρέινα), Χάαλαντ.

Γκλάντμπαχ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την Μπάγερ. Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Χάβερτς. Η Μπάγερ είχε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, όμως ο Χάβερτς σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 7ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, η Γκλάντμπαχ ισοφάρισε με σουτ του Τουράν, μετά από ασίστ του Πλεά (1-1).

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν για πολύ. Στο 56′ ο Μπελαράμπι ανετράπη στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Χάβερτς εκτέλεσε και έκανε το 2-1 για την Μπάγερ.

Απίστευτη ευκαιρία έχασε στο 65′ η Γκλάντμπαχ, με τον Χόφμαν να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ τον Χραντέτσκι. Στο 75′ ήταν σειρά της Λεβερκούζεν να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντεμιρμπάι αστόχησε σε κενή εστία, με τον Ζόμερ εξουδετερωμένο. Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο, (78′) οι «Ασπιρίνες» έκαναν το 3-1, τελειώνοντας την υπόθεση νίκη, με σκόρερ τον Μπέντερ.

Γκλάντμπαχ (Μάρκους Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπενσεμπαϊνί, Στρόμπλ (76′ Μπένες), Χόφμαν, Νόιχαους, Πλεά, Εμπολό (12′ Στιντλ), Τουράμ (78′ Βεντ).

Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χράντετσκι, Μπέντερ, Ντράγκοβιτς (81′ Μπαουμγκαρτλίνγκερ), Βάιζερ, Σίνκγκραβεν, Ταπσόμπα, Αρανγκίς, Μπελαράμπι (66′ Μπέιλι), Ντερμιμπάι, Χάβερτς, Ντιαμπί.

Πάντερμπορν – Χόφενχαϊμ 1-1

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ιδανικά και στο 4ο άνοιξαν το σκορ. Ο Καντέραμπεκ έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά, μπήκα στην περιοχή, πάσαρε για τον Σκοφ, που με πλασέ έκανε το 1-0. Η Πάντερμπορν ωστόσο, βρήκε την απάντηση της στο 9ο λεπτό. Ο Σρμπέρνι εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπίτσακσιτς και με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Ανώτερη η Χόφενχαϊμ και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να φύγει με την νίκη. Πάλεψε η Πάντερμπορν, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι παραπάνω. Πολλά άστοχα σουτ και από τις δύο ομάδες, με το 1-1 να παραμένει έως και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πάτερμπορν (Στέφεν Μπάουμγκαρτ): Ζίνγκερλ, Ντράγκερ (81′ Γιανς), Χίνεμάιερ, Κόλινς, Γκιάσουλα, Βασιλειάδης (83′ Γιαστρέμπσκι), Αντουί-Ατζέι, Πρέγκερ (81′ Σαμπίρι), Χόλτμαν (65′ Μάμπα), Σρμπένι (76′ Ζολίνσκι).

Χόφενχαϊμ (Άλφρεντ Στρόιντερ): Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Μπίτσακσιτς, Χίμπνερ, Πος, Ρούντι (76′ Μπέιερ), Ζούμπερ (63′ Νταμπούρ), Σκοφ, Μπάουμγκαρτνερ, Μπεμπού (76′ Γκέιγκερ).

Φράιμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 0-1

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο. Μοιρασμένη η κατοχή για τις δύο ομάδες, όπως και οι ευκαιρίες. Τελικά, η φιλοξενούμενη Βέρντερ ήταν αυτή που πέτυχε πρώτη τέρμα. Στο 19ο λεπτό και μετά από άψογη μακρινή μπαλιά, με την μία, από τον Κλάασεν, ο Μπίτενκουρ με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Φράιμπουργκ ήταν καλύτερη. Οι παίκτες του Στράιχ δοκίμασαν αρκετά σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Στο 88′ ο Μπάργκφρεντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Βέρντερ Βρέμης με 10 παίκτες. Στο 89′ η Φράιμπουργκ σκόραρε και ισοφάρισε με τον Γκούλντε. Όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ, στην αρχή της φάσης. Απόφαση που πήρε ο διαιτητής μετά από χρήση του VAR.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σβόλοβ, Σμιντ, Γκίλντε, Κοχ, Γκίντερ, Χάμπερερ (72′ Αμπράσι), Χέφλερ, Σάλαϊ (82′ Κον Τσαν Χον), Γκρίφο, Χέλερ, Πέτερσεν.

Βέρντερ Βρέμης (Φλόριαν Κόχφελτ): Παβλένκα, Γκεμπρέ Σελασιέ, Βελίκοβιτς, Μοϊσάντερ, Φριντλ (82′ Λανγκ), Κλάασεν, Βογκτ (35′ Μπάργκφρεντ), Έγκεσταϊν, Ρασίκα (82′ Σέλκε), Μπιτενκούρ (64′ Μπάρτελς), Σάρτζεντ (64′ Οσάκα).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ