“Διπλό” πρόκρισης με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια

Η ΑΕΚ επικράτησε της Κραϊόβα με 2-0 στην Ρουμανία στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στον 3ο προκριματικό του Europa League, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση ήταν ανώτερη με τον Πέτρο Μάνταλο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ που την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση μετά την εξαιρετική ασίστ του Μάρκο Λιβάγια, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κροάτης.

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν το καθήκον τους και θα οδηγηθούν ως φαβορί στη ρεβάνς της Αθήνας που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Αυγούστου.

Ο αγώνας:

Η Κραϊόβα είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Μπάρκα στα πρώτα είκοσι λεπτά.

Η ΑΕΚ στο 20’ βρέθηκε κοντά να ανοίξει το σκορ με τον αρχηγό της. Ο Παουλίνιο μπήκε ωραία από δεξιά στην περιοχή, πρόλαβε να γυρίσει αλλά σε κενή εστία από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.

Πάρα τα λάθη στην μεσαία γραμμή της Ένωσης αρκετά λεπτά αργότερα στο 42’ ο Σιμάο εκτέλεσε το φάουλ με στόχο τον Βράνιες, ωστόσο η κεφαλιά του Βόσνιου πέρασε άουτ.

Λίγο πριν την ανάπαυλα (45 +2’) ο Λιβάγια απείλησε από τα όρια της περιοχής, όμως ο Πιλιατσέλι μπλόκαρε.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0 μετά από μια μέτρια εμφάνιση των παικτών του Καρντόσο.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους κιτρινόμαυρους, ο Μάρκο Λιβάγια βρήκε τον Μάνταλο και ο δεύτερος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 75’ υπήρξε ακόμα μια μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια μοίρασε στον Παουλίνιο, ο Πορτογάλος έσπασε τη μπάλα στον Ολιβέιρα, ο οποίος δεν πρόλαβε για να σκοράρει.

Το δεύτερο γκολ για τους κιτρινόμαυρους πέτυχε ο Μάρκο Λιβάγια στο 85’ ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά μέσα από την περιοχή και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Σκόρερ: 60′ Μάνταλος, 85’ Λιβάγια

Κραϊόβα (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μπρίτσεαγκ, Βαταγέλου, Κέλιτς, Ρομάν (73’ Φόρτες), Ματέιου, Τσιτσαλντάου, Μπανκού, Ιβάνοφ (66’ Κάκα), Μπαρμπούτ (73’ Ιονίτα), Άτσκα

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάο (81’ Κρίστισιτς) , Σιμόες, Ζεράλντες, Βέρντε (65’ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης (39’ Λιβάγια)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ