Δραματική πρόκριση για τον Αστέρα!

Στο θεαματικότερο παιχνίδι του κυπέλλου Ελλάδος ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μία δραματική νίκη-πρόκριση απέναντι στην Λάρισα με σκορ 5-3(7-6 συνολικό σκορ) στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

Οι Αρκάδες ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα(3-2 υπέρ των “Βυσσινί” στην Θεσσαλία), όταν και προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 2-0. Εν συνεχεία η Λάρισα πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ πρόκρισης καθώς βρήκε τον τρόπο και έφερε το ματς στα ίσια σε 3-3(από 3-1).

Εκεί λοιπόν που η λέξη πρόκριση φάνταζε ως θαύμα στα αυτιά των γηπεδούχων ο Αστέρας βρήκε τον τρόπο. Πέτυχε τα δύο γκολ που χρειαζόταν για να πάρει την πρόκριση και πέταξε εκτός συνέχειας την Λάρισα παίρνοντας με θεαματικό τρόπο το εισιτήριο για την φάση των “8”.

 

Αναλυτικότερα το πως εξελίχθηκαν οι εναλλαγές στο σκορ πρόκρισης:

Τα θεμέλια της πρόκρισης έχτισε ο Αστέρας με την άψογη εμφάνιση του στο πρώτο μέρος όπου και πέτυχε τα δύο του γκολ και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης οι Αρκάδες πήραν προβάδισμα στο σκορ με το αυτογκόλ του Ζίσιτς έπειτα από φαλτσαριστή σέντρα του Καλτσά με στόχο το κεφάλι του Μανιά. Ο Ορτέγκα ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα στο 40′. Σε δεύτερη διαδοχική εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά από τα δεξιά, ο Ισπανός αριστερός οπισθοφύλακας ξεμαρκαρίστηκε με έξυπνο τρόπο κι έστειλε ανενόχλητος με κεφαλιά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κρίστινσον.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι “Βυσσινί” έδειξαν άλλο πρόσωπο πιέζοντας από το πρώτο κιόλας λεπτό τους γηπεδούχους στα καρέ τους και οι Αρκάδες ότι έχτισαν κόντεψαν να το γκρεμίσουν.

Κατάφεραν και μείωσαν το σκορ με τον Ακόστα στο 52′. Η επιμονή του Καρανίκα και η τεχνική κατάρτιση του Ντέλετιτς ήταν στα στοιχεία που έχτισε την επίθεση της πάνω η Α.Ε.Λ. Στο γύρισμα του Ντέλετιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή ο Ακόστα σούταρε απευθείας νικώντας έτσι τον Αθανασιάδη.

Και πάλι όμως ο Αστέρας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα από μια ακόμη στατική φάση. από κόρνερ ο Μανιάς πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα προς τον Μουνάφο στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε προ κενής εστίας και έγραψε το 3-1.

Δύο λεπτά όμως αργότερα (60′) η ομάδα της Λάρισας μείωσε ξανά το σκορ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού. Ωραία κίνηση του Καρανίκα από τα δεξιά και ο Σικάφκα στο πρώτο δοκάρι έκανε την προβολή και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 3-2.

Στο 75′ ο Ζίσιτς εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του. Ο Νίκολα Ζίσιτς σε μια μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη έπειτα από κόντρα. Ντε ζαβού για τον Αστέρα όπου και στο πρώτο παιχνίδι στην Λάρισα είχε δεχτεί γκολ από μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Και πάλι όμως ο Αστέρας πήρε κεφάλι στο σκορ με τον εξαιρετικό Νίκο Καλτσά που τα έκανε όλα σωστά σήμερα. Σουτ του μέσου των Αρκάδων στο 78′ από τα όρια της μεγάλης περιοχής νικώντας τον Κρίστινσον στην κλειστή του γωνία και γράφοντας έτσι το 4-3!

Και όμως το θαύμα έγινε στο 85′! Έχασε πέντε ο Φερνάντες, έβαλε όμως το πέμπτο! Από τα πόδια του καθοριστικού Καλτσά ξεκίνησε και πάλι η φάση με το τελείωμα του Φερνάντες στην αριστερή γωνία του Κρίστινσον να είναι υποδειγματικό όπου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο των “Βυσσινί”.

 

Λεπτό προς λεπτό η αναμέτρηση:

Α’ ημίχρονο:
Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης οι Αρκάδες πήραν προβάδισμα στο σκορ με το αυτογκόλ του Ζίσιτς έπειτα από φαλτσαριστή σέντρα του Καλτσά με στόχο το κεφάλι του Μανιά.

Χλιαρό σουτ του Φερνάντες στο 12′ με την μπάλα να περνάει άουτ χωρίς να ανησυχεί τον Κρίστινσον.

Πολυ καλή επέμβαση του Κρίστινσον σε κεφαλιά του Μανιά στο 18ο λεπτό.

Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 22′ με τον Φερνάντες να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κρίστινσον!

Ο Τσιλιανίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, γύρισε, έκανε το σουτ, με τον Φατιόν να βάζει την κόντρα και τον Κρίστινσον να αποκρούει εύκολα τη μπάλα(34′).

Ο Κώτσιρας στο 39′ άρχισε την φάση με ωραία ενέργεια, μοίρασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ξαναέγινε αποδέκτης της μετά από κόντρες και προσπάθησε να απειλήσει με το αριστερό αλλά ο Ζίζιτς έβαλε την κόντρα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Ο Ορτέγκα διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα στο 40′. Σε δεύτερη διαδοχική εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά από τα δεξιά, ο Ισπανός αριστερός οπισθοφύλακας ξεμαρκαρίστηκε με έξυπνο τρόπο κι έστειλε ανενόχλητος με κεφαλιά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κρίστινσον.

Ο Φερνάντες απείλησε για τρίτη προσωπική του φορά στο 43′. Ο Ισπανός μέσος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή, γύρισε και έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω, σε κόρνερ.

Β’ ημίχρονο:
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι “Βυσσινί” απείλησαν με τον Ντέλετιτς του οποίου το σουτ πέρασε άουτ.

Το σκορ μείωσε στο 52′ η Α.Ε.Λ. με τον Ακόστα. Η επιμονή του Καρανίκα και η τεχνική κατάρτιση του Ντέλετιτς ήταν στα στοιχεία που έχτισε την επίθεση της πάνω η Α.Ε.Λ. Στο γύρισμα του Ντέλετιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή ο Ακόστα σούταρε απευθείας νικώντας έτσι τον Αθανασιάδη.

Δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα ώστε να βρει απάντηση ο Αστέρας(58′). Πάλι από κόρνερ ο Μανιάς πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα προς τον Μουνάφο στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος ανενόχλητος πλάσαρε προ κενής εστίας και έγραψε το 3-1.

Δύο λεπτά όμως αργότερα (60′) η ομάδα της Λάρισας μείωσε ξανά το σκορ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού. Ωραία κίνηση του Καρανίκα από τα δεξιά και ο Σικάφκα στο πρώτο δοκάρι έκανε την προβολή και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 3-2.

Δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν δόθηκε στον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο μέσος της Α.Ε.Λ. χτύπησε εσκεμμένα τον Μουνάφο σε μία διεκδίκηση.
Ωραίο σουτ του Κώτσιρα στο 71′ η μπάλα μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Λάρισας.

Ένα λεπτό αργότερα(72′) ο Μουνάφο σήκωσε την μπάλα για τον Φερνάντες ο οποίος βρισκόταν σε θέση βολής στέλνοντας την μπάλα όμως ψηλά άουτ.

Εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του ο Ζίσιτς στο 75′. Ο Νίκολα Ζίσιτς σε μια μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη έπειτα από κόντρα. Ντε ζαβού για τον Αστέρα όπου και στο πρώτο παιχνίδι στην Λάρισα είχε δεχτεί γκολ από μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ξανά προβάδισμα για τον Αστέρα! Σουτ του Καλτσά στο 78′ από τα όρια της μεγάλης περιοχής νικώντας τον Κρίστινσον στην κλειστή του γωνία.

Και όμως το θαύμα έγινε στο 85′! Έχασε πέντε ο Φερνάντες, έβαλε όμως το πέμπτο! Από τα πόδια του καθοριστικού Καλτσά ξεκίνησε και πάλι η φάση με το τελείωμα του Φερνάντες στην αριστερή γωνία του Κρίστινσον να είναι υποδειγματικό όπου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο των “Βυσσινί”.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης(Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος(79′ Δουβίκας), Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντες(88′ Μπελόκ), Τσιλιανίδης(57′ Βλάχος), Καλτσάς, Μανιάς.

Α.Ε.Λ.(Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι(64′ Ζίβκοβιτς), Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα(79′ Γκόλιας), Σεσέροβιτς(45′ Νούνιτς), Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν.

 

Κίτρινες κάρτες: Πασαλίδης(38′), Βαλιέντε(42′), Ιγκλέσιας(66′), Αθανασιάδης(88′) / Καρανίκας(30′), Μιλοσάβλιεβιτς(45+1′), Γιακιμόφσκι(62′), Γκοΐκοβιτς(77′), Ζίσιτς(88′)

Κόκκινες κάρτες: -/-

Διαιτητές: Σιδηρόπουλος(πρώτος), Κωστάρας(βοηθός), Δημητριάδης (βοηθός), Ανδριανός(τέταρτος)

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ