Δύσκολα μεν, νίκη δε

Τι κι αν δυσκολεύτηκε; Τι κι αν έλειπε ο Γκάμα. Ο παίκτης που θα έκανε τη διαφορά για τον μέτριο ΑΡΗ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης υπήρχε. Και ήταν ο Ματέο Γκαρσίσ.

Ο Αργεντινός άσσος… ξεκόλλησε τον ΑΡΗ στα τελευταία λεπτά του αγώνα με το κερδισμένο πέναλτι που μετουσίωσε ο Γιουνές σε γκολ στο 87′, για να βάλει την “σφραγίδα” του με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Εκπληξη από Ερέρα στα χαφ

Ο Πάκο Ερέρα είχε έτοιμη έκπληξη για ακόμη ένα παιχνίδι, αφήνοντας τον Σιώπη στον πάγκο και έχοντας τον Μπάσα στο “6” με τους Κολάσο-Ματίγια εσωτερικούς χαφ στο 4-3-3 που παρέταξε. Ο Ντιγκινί με τον Γκαρσία στα άκρα συμπλήρωνα την τριάδα της επίθεσης με τον Γιουνές στην κορυφή. Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης και Μενέντεθ ήταν η αμυντική τετράδα πίσω από τον Κουέστα.

Χωρίς εκπλήξεις ο Παντελίδης

Ο Σάββας Παντελίδης δατήρησε το 4-2-31 χωρίς να επιφυλάσσει εκπλήξεις, με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα. Βλάχος-Μαρτίνες ήταν οι πλάγιοι μπακ με τους Τριανταφυλλόπουλο-Πασαλίδη δίδυμο στα στόπερ. Ο Ινγκλέσιας με τον Μουνάφο ήταν οι δύο της μεσαίας γραμμής,έχοντας τον Τόνσο λίγο πιο μπροστά. Τσιλιανίδης-Κυριακόπουλος ήταν οι ακραίοι επιθετικοί με τον Μανιά στην κορυφή της επίθεση

Διάθεση για ποδόσφαιρο και από τους δύο

Αμφότερες οι ομάδες δεν κλείστηκαν και προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, με την πρώτη καλή στιγμή να ανήκει στον ΑΡΗ. Στο 7′ ο Γκαρσία βρήκε τον Ντιγκινί στην περιοχή, ο Γάλλος γύρισε ωραία το σώμα του και έκανε το σουτ, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει σταθερά. Ενα λεπτό αργότερα η ομάδα του Παντελίδη απάντησε, όταν ο Τόνσο μόνος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ.

“Φλύαρος” ο ΑΡΗΣ

Η ομάδα του Ερέρα κρατούσε μπάλα και είχε την υπομονή για να την κυκλοφορήσει, δίχως να βρίσκει όμως τους χώρους που ήθελε. Σε αντίθεση με τον Αστέρα δηλαδή που ήταν πιο αποτελεσματικός σε αυτό, όχι όμως και στην τελική προσπάθεια, έχοντας έτσι ένα πρώτο μέρος χωρίς γκολ και ρυθμό από το 25′ και μετά.

Χωρίς ρυθμό και φάσεις στην επανάληψη

Με εξαίρεση την προσωπική ενέργεια του Κυριακόπουλου στο 53′ και το σουτ που επιχείρησε και πέρασε λίγο άουτ, η μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου μέτους είχε ένα παιχνίδι χωρίς καλό ρυθμό και δύο ομάδες που αδυνατούσαν να απειλήσουν.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ερέρα πέρασε τον Ναζλίδη αντί του Κολάσο για να δώσει έναν παίκτη εξτρά στην επίθεση του. Πάλι όμως δεν άλλαξε κάτι και έτσι στην τελική ευθεία του ματς ήρθε η ώρα των Μαρτίνες και Σιώπη.

Ο Ματέο έδωσε και πάλι στη λύση

Την ώρα που το παιχνίδι πήγαινε ακριβώς εκεί που το ήθελε η ομάδα του Παντελίδη, ο Γκαρσία βγήκε μπροστά και με το πέναλτι που κέρδισε από τον Παπαδόπουλο στο 86′ -εξαιρετική πάσα του Σιώπη- έστειλε τον Γιουνές στην άσπρη βούλα. Ο Τυνήσιος στο 87′ σημάδεψε σωστά και… ζέστανε το γήπεδο, για να έρθει και η… σφραγίδα του Γκαρσία.

Στις καθυστερήσεις του ματς ο ΑΡΗΣ βγήκε στην κόντρα και με τον Μαρτίνες να βρίσκει ωραίο τον Γκαρσία στον περιοχή, ήρθςε και το γκολ για τον 22χρονο εξτρέμ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανος Κουμπαράκης (Εβρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Εβρου), Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

4ος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

ΓΚΟΛ: 87′ Γιουνές (πεν.), 90’+3′ Γκαρσία

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19′ Γκαρσία, 50′ Ναζλίδης/39′ Βλάχος, 58′ Ιγκλέσιας, 87′ Παπαδόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Τζανακάκης, Μπάσα, Ματίγια (81′ Σιώπης), Κολάσο (46′ Ναζλίδης), Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί (72′ Μαρτίνες), Γιουνές

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης):Παπαδόπουλος, Βλάχος (90′ Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαρτίνεζ, Κυριακόπουλος (60′ Φερνάντεζ), Τόνσο (71′ Κώτσιρας), Τσιλιανίδης, Μανιάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ