Εδώ είναι ΟΑΚΑ!

Με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να κυριαρχεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 76-70 και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε ένα αρκετά δυνατό αντίπαλο, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Οι ΝτεΣόν Τόμας και Στεφάν Λάσμε ξεχώρισαν για το τριφύλλι έχοντας σημειώσει 14 και 11 πόντους αντίστοιχα, με τον Ντίνο Μήτογλου να δίνει ενέργεια στους πράσινους στο τέταρτο δεκάλεπτο σημειώνοντας 7 πόντους.

Για τη Μπαρτσελόνα ξεχώρισαν οι Κάιλ Κούριτς να σημειώνει 17 πόντους και τον Κέβιν Σεραφέν να προσθέτει 15.

Νωθρό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να κρατά τα ηνία του αγώνα (8-6) παρά τα ήδη τρία λάθη του σε 5 αγωνιστικά λεπτά. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να απειλήσει (4/13 δίποντα -0/3 τρίποντα), αποτέλεσμα της αρκετά σφιχτής άμυνα του «τριφυλλιού» και έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στο +5 για το 13-8 το οποίο ήταν και το σκορ περιόδου, με τους «πράσινους» να μετρούν μόλις 1/5 τρίποντα.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και κάνοντας ένα σερί 8-0 έφτασαν εύκολα στο +11 για το 21-10. Η ασφυκτική άμυνα του «τριφυλλιού» χαλάρωσε κάτι που επέτρεψε στη Μπαρτσελόνα να μειώσει τη διαφορά (23-17)επικεντρώνοντας τις επιθέσεις της στο low post με την άμυνα των «πρασίνων» να μην μπορεί να ανταπεξέλθει. Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, έχοντας φτάσει τους 11 πόντους στο ματς, διατηρώντας έτσι το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (27-19). Οι «μπλαουγκράνα» ωστόσο συνέχισαν την πίεση σε όλο το παρκέ κάτι που απέδωσε, φτάνοντας το σκορ στο 27-23, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να μην έχουν πετύχει καλάθι για 3 αγωνιστικά λεπτά. Η είσοδος των Κιθ Λάνγκφορντ και Ματ Λοτζέσκι στο παρκέ έδωσαν ενέργεια στο «τριφύλλι» που με ένα επιμέρους 7-2, έκλεισε το ημίχρονο στο 34-25.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας ένα σερί 5-0 για το 35-27 και συνέχισε το ίδιο ρυθμό φτάνοντας στο +10 (42-32). Η Μπαρτσελόνα όμως βελτιώθηκε σε άμυνα και σε επίθεση αντίστοιχα και κάνοντας ένα σερί 10-0, έφερε το ματς στα ίσα (42-42) μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Αυτό φάνηκε πως  αφύπνισε τους «πράσινους», οι οποίοι απάντησαν με τη σειρά τους με ένα σερί 9-0 (51-42). Το ματς είχε αποκτήσει λεπτές ισορροπίες, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να πάρει διαφορά ασφαλείας επιτρέποντας στη Μπαρτσελόνα να διατηρείται στο παιχνίδι με το δεκάλεπτο να λήγει 55-50 υπέρ των «πρασίνων».

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον άποντο Ντίνο Μήτογλου να εισέρχεται στο παρκέ και έπειτα να χρίζεται πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» πετυχαίνοντας 7 διαδοχικούς πόντους, δίνοντας ουσιαστικά διαφορά ασφαλείας στον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να φτάνουν γρήγορα στο +11 (65-54). Η Μπαρτσελόνα δεν τα παράτησε και πίεζε σε όλο το παρκέ μειώνοντας τη διαφορά (68-61) με τους Κάιλ Κούριτς και Κέβιν Σεραφέν να ξεχωρίζουν για τους «μπλαουγκράνα» έχοντας από 15 πόντους στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ωστόσο διατήρησαν τη ψυχραιμία τους αλλά και το προβάδισμα έως το τέλος του παιχνιδιού, παίρνοντας τη νίκη με 76-70.

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 34-25,  55-50, 76-70.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ