Ελάτε …του χρόνου!

Δύο από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές του Μεξικάνικου ποδοσφαίρου, Πάμπλο Αγουιλάρ και Ενρίκε Τριβέριο τιμωρήθηκαν από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας με αποκλεισμό ενός έτους εξαιτίας επίθεσης σε διαιτητές (!) σε αγώνες κυπέλλου που προκάλεσαν και την απεργία των “refs” και προσωρινή αναστολή της διεξαγωγής του πρωταθλήματος…

Ο 30χρονος Παραγουανός αμυντικός της Κλαμπ Αμέρικα, Πάμπλο Αγκιλάρ τιμωρήθηκε για την “κουτουλιά” που έριξε στην διάρκεια του νοκ-άουτ αγώνα κυπέλλου της ομάδας του απέναντι στην Τιχουάνα στο Estadio Caliente όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0 και αποκλείστηκε. Ο 33χρονος ρέφερι Φερνάντο Ερνάντες Γκόμες απόλυτα δικαιολογημένα και σωστά πράτοντας τον απέβαλε άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Από εκείνη τη στιγμή εθεωρείτο παραπάνω από βέβαιο πως η τιμωρία του διεθνούς στόπερ θα ήταν κάτι περισσότερο από βαριά.

Για τον ίδιο θεσμό ο Αργεντινός γκολτζής της Τολούκα Ενρίκε Τριβέριο στην διάρκεια του άτυχου αγώνα θρίλερ της ομάδας του απέναντι στην Μονάρκας Μορέλια (οι “κόκκινοι διάβολοι” έχασαν στα πέναλτι) επιτέθηκε στον 42χρονο διαιτητή Μιγκέλ Ανχελ Φλόρες Ροδρίγκες σπρώχνοντας τον με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα. Μάλιστα οι diablos rojos τελείωσαν το παιχνίδι και με οκτώ παίκτες αφού ο Ροδρίγκες απέβαλε στο ίδιο ματς και τον Αργεντινό χαφ Χεσούς Μέντες και τον έμπειρο τερματοφύλακα (πολλές φορές βασικό στην εθνική Μεξικού) Αλφρέδο Ταλαβέρα! Για την ιστορία η Μονάρκας πέρασε στα πέναλτι με σκορ 3-0 καθώς οι Πάμπλο Μπαριέντος, Εφραϊν Βελάρδε και Ροντρίγκο Γκόμες της Τολούκα αστόχησαν από τα έντεκα βήματα!

Απεργία των διαιτητών λόγω …χαμηλών ποινών

Αρχικά λοιπόν ο Αγουιλάρ της Αμέρικα τιμωρήθηκε με δέκα αγωνιστικές  και ο Τριβέριο της Τολούκα με οκτώ.  Άμεσα αντέδρασε η ομοσπονδία των Μεξικάνων διαιτητών που ανακοίνωσε ότι οι αρχικές ποινές ήταν πολύ επιεικείς και κατέβηκαν σε απεργία με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η επιτροπή εφέσεων όμως της ομοσπονδίας το βράδυ της Δευτέρας όχι απλά αύξησε την τιμωρία αλλά επέβαλε και στους δύο ποδοσφαιριστές ποινή αποκλεισμού ενός έτους!

Κατόπιν της αλλαγής των ποινών, οι διαιτητές ματαίωσαν την απεργία τους. “Είμαι ικανοποιημένος που το ζήτημα βρήκε τη λύση του και θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτή η διακοπή δεν έκανε καλό σε κανέναν: Ομάδες, παίκτες φιλάθλους, έπρεπε να λυθεί το θέμα και είναι θετικό που το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί” ήταν το σχόλιο του Βραζιλιάνου Ρικάρντο Φερέτι, προπονητή της περσινής πρωταθλήτριας Μεξικού, Τίγκρες στην οποία αγωνίζεται μεταξύ άλλων και ο Γάλλος διεθνής στράικερ Πιερ Αντρέ Ζινιάκ.

Η προοπτική του CAS

Ο πρόεδρος της Μεξικάνικης ομοσπονδίας Ντέσιο ντε Μαρία τόνισε στους εκπροσώπους του τύπου πως οι δύο ομάδες δεν μπορούν να προσφύγουν στο Μεξικό κατά των ποινών. «Θα πρέπει να προσφύγουν σε διεθνές επίπεδο. Η τιμωρία αυτού του μεγέθους εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο» . Παράληλα η επιτροπή εφέσεων της Μεξικανικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι στους δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές θα επιβληθεί οικονομικό πρόστιμο ύψους 33.000 970 πέσος (περίπου 1.600 ευρώ)

O Μεξικανός δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα αθλητικής δικαιοσύνης Ρικάρντο Ντε Μπουέν υποστήριξε πως οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν στην διάθεση τους τρεις εβδομάδες προκειμένου να προσφύγουν στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) προκειμένου να παρουσιάσουν τα όποια ελαφρυντικά για να πετύχουν μείωση της ποινής. Ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι ίδιοι για το αν θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, το βέβαιο ωστόσο είναι πως με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και τα οποία επιβεβαιώνονται και από τα τηλεοπτικά πλάνα, δεν τους δίνουν καλές πιθανότητες προκειμένου να πετύχουν κάτι καλύτερο από τον ετήσιο αποκλεισμό που τους έχει επιβληθεί…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ