Εμφατική νίκη στη πρεμιέρα του ο Παναθηναϊκός

Με το δεξί μπήκε στη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, καθώς επικράτησε αρκετά εύκολα του νεοφώτιστου Ηφαίστου Λήμνου με 93-65. Εντυπωσιακός ο ΝτεΣόν Τόμας ο οποίος σημείωσε 16 πόντους στην αναμέτρηση, με τον Τζέιμς Γκιστ να τον ακολουθεί με 12. Αρκετά ουσιαστικός ο Νικ Καλάθης ο οποίος σημείωσε double-double με 11 πόντους και 10 ασίστ με τον Νίκο Παππά να σημειώνει επίσης 11 πόντους.

Νωθρό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι έχοντας το ισχνό προβάδισμα 8-7 κόντρα στον αξιόμαχο Ήφαιστο Λήμνου στα μισά της περιόδου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το «τριφύλλι» επέβαλε το ρυθμό του και με καλή άμυνα αλλά και επίθεση, έφτασε στο 14-7 αρκετά εύκολα μετά από ένα σερί 6-0. Οι πράσινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τον Ήφαιστό να μην μπορεί να αντιδράσει, το δεκάλεπτο έληξε 23-14 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ήφαιστος μείωσε στο 23-18, με το «τριφύλλι» να αντιδρά και να φτάνει τη διαφορά στο +10 (30-20). Η κυριαρχία των «πρασίνων» συνεχίστηκε, με το σκορ διαμορφώνει στο 36-20 και τον Παναθηναϊκό να μετρά ένα επιμέρους σκορ 13-6. Μόνη απειλή για τους «πράσινους» ο Σον Έβανς με τον Αμερικανό φόργουορντ των φιλοξενούμενων, να μετρά 14 πόντους στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και το buzzer beater τρίποντο του «ζεστού» ΝτεΣόν Τόμας (14π.) διαμόρφωσε το 49-32 στο πρώτο ημίχρονο. Αρκετά δημιουργικός ο Παναθηναϊκός, μετρώντας 18 ασίστ στο πρώτο μέρος με τον Νικ Καλάθη να μετρά 6 τελικές πάσες.

Σαρωτικοί και στο τρίτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» που με το σερί 6-0 τους έφτασαν τη διαφορά στο +23 (55-32). Η είσοδος των Κιθ Λάνγκφορντ Ντίνου Μήτογλου και Θανάση Αντετοκούνμπο στο παρκέ, έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό με το «τριφύλλι» να έχει επιβάλει πλήρως το ρυθμό του φτάνοντας το σκορ στο 64-40. Ο  Νικ Καλάθης συνέχισε την αρκετά καλή του εμφάνιση και έφτασε στο double-double έχοντας σημειώσει 10 πόντους και μοιράσει 10 ασίστ στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ με τη λήξη του δεκαλέπτου να βρίσκει τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με 70-46.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να συνεχίζει το ρεσιτάλ του από τη περιφέρεια, μετρώντας 10/18 τρίποντα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κυριαρχούν και στις δύο άκρες του παρκέ και έτσι η διαφορά έφτασε στο +27 (88-61).Ο Νίκος Παππάς ήταν ο πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας τους 11 πόντους στο ματς με τους «πράσινους» με τη λήξη του ματς να βρίσκει νικητή τον Παναθηναικό με 93-65.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 49-32, 70-46, 93-65.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ