Ενέα Μιχάι στο Kingsport.gr: «Στόχος μου να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος!»

Από τις φετινές αποκαλύψεις και από τους πιο φορμαρισμένους αμυντικούς του πρωταθλήματος, ο ποδοσφαιριστής  του Παναιτωλικού, Ενέα Μιχάι, μιλάει αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Αντώνη Μουστάκα.

Ο αμυντικός των Αγρινιωτών αποκαλύπτει ότι στόχος του είναι να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος και όχι της Αλβανίας,παρόλο που τον έχουν καλέσει, αλλά έχει αρνηθεί. Ακόμη, αναφέρεται στους προσωπικούς του στόχους, για την αποχώρηση του Χάβου και την έλευση του Δέλλα, αλλά και για το μεταγραφικό ενδιαφέρον που δείχνουν ομάδες στο πρόσωπό του.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

Δύο σερί θετικά αποτελέσματα με δύο δύσκολους αντιπάλους (Ατρόμητος- Πανιώνιος). Ποια είναι η συνέχεια και οι στόχοι του Παναιτωλικού;

«Με την έλευση του νέου προπονητή έχουμε δυο θετικά αποτελέσματα, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι  αν και θα θέλαμε την νίκη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Κοιτάμε ήδη το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είναι ένα πολύ δύσκολος αντίπαλος, στόχος είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να παίζουμε ωραία, όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε με τον Πανιώνιο σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» .

Πως επηρέασε την ομάδα και εσένα η αποχώρηση του Μάκη Χάβου και η πρόσληψη του Τραιανού Δέλλα;  

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με τον κύριο Χάβο και να πω ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που έδειξε στο πρόσωπο μου, από εκεί και πέρα από ότι φαινόταν από τα αποτελέσματα και από την εικόνα, χρειαζόταν μια αλλαγή, συνήθως η αλλαγή αυτή γίνεται με κάποιο νέο προπονητή, ο κύριος Δέλλας από την πρώτη μέρα που ήρθε, μας είπε ότι μας πιστεύει πολύ. Έχει αλλάξει την ψυχολογία των παικτών, προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε περισσότερο σε εμάς και πιστεύω αυτό βγαίνει στο αγωνιστικό χώρο και στα αποτελέσματα φυσικά».         

Εάν και τόσο καλό σύνολο, υπάρχουν αρκετά κακά αποτελέσματα, με μερικά ξεσπάσματα. Που πιστεύεις ότι οφείλονται αυτά;

«Κοιτάξτε αυτό κυρίως για έμενα, θεωρώ ότι οφείλεται στην νοοτροπία που έχουμε σαν παίκτες και στην νοοτροπία που πρέπει να χτίσουμε. Πρέπει να χτίσουμε την νοοτροπία του νικητή, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο και να γίνει αυτό, χρειάζεται όπως έχω ξαναπεί, μια ομάδα να έχει μια βάση παικτών, για τουλάχιστον δυο χρόνια,  ώστε σιγά σιγά να αρχίζει να βάζει στόχους για πιο ψηλά».  

Το μέλλον σου θα είναι στην ομάδα του Παναιτωλικού;

«Κοιτάξτε αυτό δεν το γνωρίζει κανένας, εγώ αυτή την στιγμή είμαι στον Παναιτωλικό, σκέφτομαι το ματς με τον ΠΑΟΚ και τίποτε άλλο, είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα του Παναιτωλικού».

Σε έχουν πλησιάσει ομάδες από την Ελλάδα (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) ή από το εξωτερικό;

«Κάτι  επίσημο δεν γνωρίζω, ότι διαβάζετε εσείς, το ίδιο διαβάζω και εγώ ή μου λένε κάτι, επίσημο δεν υπάρχει όχι».   

Είσαι από τους πιο φορμαρισμένους αμυντικούς του πρωταθλήματος. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Κοιτάξτε ένας παίκτης για να διατηρηθεί σε μια καλή φόρμα για αρκετό διάστημα χρειάζονται πολλά πράγματα. Χρειάζεται να έχει ένα πρόγραμμα σωστό καθημερινό, διατροφής, ξεκούρασης , ύπνου, να δίνει το 100% στην προπόνηση . Αυτό προσπαθώ εγώ και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα φαίνεται στο γήπεδο μέχρι τώρα, οφείλεται σε αυτό, στην καλή ζωή, στην καλή διατροφή, στην καλή ξεκούραση και στις προπονήσεις που πάντα προσπαθώ να δίνω το παραπάνω».  

Τι σου έκανε εντύπωση αντικρίζοντας τον Βαγγέλη Μόρα; Ως μεγαλύτερος και έμπειρος αμυντικός σε βοηθάει, σε συμβουλεύει;

«Κοιτάξτε με τον Βαγγέλη από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα του Παναιτωλικού,  ήμασταν κοντά, με συμβούλευε σε αρκετές φάσεις της προπόνησης. Κάναμε παρέα και έξω από το γήπεδο, είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, προσπαθώ πάντα να παίρνω πράγματα από εκείνον, ακόμα και όταν αγωνιζόμασταν στην ίδια  εντεκάδα, πάντα εκείνος μου έλεγε τι να κάνω σε κάθε φάση και θεωρώ ότι ο Βαγγέλης είναι σημαντικός παίκτης και άνθρωπος για τους νέους ποδοσφαιριστές».            

Όταν έκανες την πρώτη σου εμφάνιση  στην βασική εντεκάδα, ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις;

«Η μονή σκέψη που έκανα, ήταν ότι παλεύω για αυτό τόσο καιρό, προπονούμαι για αυτό στο 100%, τώρα είναι η ευκαιρία μου και πρέπει να την αρπάξω».  

Στα 16 έφυγες από την Ρόδο και από τους γονείς σου, με προορισμό το Αγρίνιο, ποια ήταν τα συναισθήματα σου;

«Κοιτάξτε, όταν μου ανακοινώθηκε ότι θα είμαι μέλος στην Κ17 του Παναιτωλικού, το σκέφτηκα, εννοώ το είχα αποφασίσει ήδη, ότι θα ερχόμουν, αλλά έβαλα κάποιους στόχους . Είπα θα έρθω εδώ, θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ, θα προπονούμαι, όσο περισσότερο μπορώ, θα κάνω μια καλή ζωή, στόχος μου ήταν να γίνω επαγγελματίας στον Παναιτωλικό και από εκεί περά να βάλω νέους στόχους, όπως και έκανα».     

Τι θυσίες χρειάζεται ένας νεαρός παίκτης για να γίνει βασικός; 

«Χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένος, να δουλεύει στην προπόνηση και από εκεί πέρα να μην θεωρεί ότι  ανεξαρτήτου ηλικίας, είτε είναι δεκαεννιά, είτε είκοσι, είτε εικοσιένα, δεν έχει διαφορά, όταν παίζεις ποδόσφαιρο, η ηλικία δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να κάνεις ότι σου ζητάει ο προπονητής και από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά».

Γίνεται σωστή δουλειά στις ακαδημίες, τόσο του Παναιτωλικού, όσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Θεωρώ ότι ο Παναιτωλικός έχει μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις και υποδομές στην Ελλάδα, δουλεύει πολύ καλά με τους παίκτες,  θεωρώ ότι ακόμα και από την Κ17 και στην Κ20 πήρα τις βάσεις, ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό το επίπεδο που αγωνίζομαι τώρα και θεωρώ ότι ο Παναιτωλικός δουλεύει πολύ καλά στο επίπεδο των υποδομών».

Πως αισθάνθηκες όταν κλήθηκες από την Εθνική Αλβανίας  Κ21, στόχος σου είναι να προβιβαστείς στην μεγάλη ομάδα;

«Πάντα είναι τιμή για έναν ποδοσφαιριστή, να καλείται σε κάποια Εθνική ομάδα. Όσο για το δεύτερο σκέλος ερώτησης , όχι δεν είναι στόχος μου να προωθηθώ στην αντρική ομάδα της εθνικής Αλβανίας, ήδη έχω απορρίψει την τελευταία κλήση που μου έγινε στην εθνική ελπίδων, γιατί όσο μεγαλώνεις, καταλαβαίνεις καλύτερα, δεν ενθουσιάζεσαι τόσο εύκολα από μια κλήση και ξαναλέω  είναι πολύ τιμητικό να καλείσαι σε μια Εθνική, απλά εγώ νιώθω είναι καλύτερα για έμενα, αν μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος και αυτός είναι ένας στόχος μου για τον μέλλον».                 

Μπορεί η Εθνική Αλβανίας να δώσει το παρόν σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, όπως στο Ευρωπαϊκό;

«Θεωρώ  ναι, γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες και γιατί όχι να μην τα καταφέρει».

Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο και τι σε ώθησε να ασχοληθείς με αυτό;

«Από ότι θυμάμαι είναι γύρω στα δεκατρία, μπορεί και λίγο νωρίτερα, έπαιζα από πιο μικρός, κυρίως σε αλάνες στο σχολείο. Μου άρεσε πολύ αυτό και μετά από μια ηλικία, γύρω στα δεκαπέντε αποφάσισα, ότι αυτό είναι που θέλω να κάνω επαγγελματικά, το προσπάθησα και μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει θεωρώ».             

Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις ως πρότυπο;

«Τον Αντρέα Πίρλο!»

Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα;

«Η Μπαρτσελόνα»

Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Κυρίως στο σπίτι, είτε βλέπω ταινίες, είτε στο ίντερνετ, αυτά κυρίως».

Τι να περιμένουμε από τον Ενέα Μιχάι;

«Το μέλλον του κανείς δεν το γνωρίζει, αυτό που εγώ έχω ως στόχο, είναι να μείνω συγκεντρωμένος στους στόχους μου, ταπεινός, να δουλεύω πάντα με την ιδία όρεξη και διάθεση και από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι αν τα κάνω όλα αυτά σωστά και όπως πρέπει,  κάτι καλό θα έρθει το μέλλον».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ