Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Επιδεικνύοντας αρκετά καλή απόδοση κατά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τη πρώτη θέση στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε με 85-80.  Πρωταγωνιστές για το «τριφύλλι» ήταν οι Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντους, με τον Νίκο Παππά να τον ακολουθεί με 12 και τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντεσόν Τόμας να συμπληρώνουν από 11 πόντους. Εξαιρετικός και ο Νικ Καλάθης που σημείωσε 8 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκε εύκολα στο 10-4 όντας πολύ καλός στην αμυντική του λειτουργία και με τον Νικ Καλάθη να είναι ο κινητήριος μοχλός των «πρασίνων». Εξίσου σημαντικός παρονομαστής ήταν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος με τους 5 πόντους που σημείωσε βοήθησε σημαντικά στην επίθεση, με το «τριφύλλι» να είναι μπροστά στο σκορ με 14-8. Η Φενέρ προσπάθησε να μειώσει ωστόσο το δεκάλεπτο τελείωσε με 22-15 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Το «τριφύλλι» διατηρούσε το προβάδισμά του και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν στο 24-17. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αντέδρασε και με ένα σερί 6-0 έφερε το ματς στο 24-23, εκμεταλλευόμενη την ολιγωρία των «πρασίνων» στην αμυνα. Η τουρκική ομάδα συνέχισε στο μομέντουμ της και πήρε για πρώτη φορά  το προβάδισμα στο παιχνίδι με 27-28. Ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου τα ηνία του ματς (33-31) με τον Καλάθη (5π.) να παίζει κύριο ρόλο, ωστόσο η Φενέρ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς (38-38). Ο Στεφάν Λάσμε με τους διαδοχικούς τέσσερις πόντους που σημείωσε διαμόρφωσε το 42-38 με τη Φενέρ ωστόσο να μειώνει σε 42-41, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με αρκετή ενέργεια μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας γρήγορα στο 47-41 για να απαντήσει εξίσου γρήγορα και η Φενέρ φέρνοντας το ματς στον πόντο (47-46). Οι «πράσινοι» κατάφεραν ωστόσο να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα (51-46) με «ζεστούς» τους Τζέιμς Γκιστ στην άμυνα και τον Νίκο Παππά (10π.) στην επίθεση. Το «πράσινο» μομέντουμ συνεχίστηκε και έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 63-55. Η ομάδα του Ζοτς πίεσε και μείωσε στο 65-62 για να τελειώσει το δεκάλεπτο ο Λούκα Λεκαβίτσιους με buzzer beater τρίποντο από το κέντρο για το 68-62.

Με ιδιαίτερο ζήλο μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» και με ένα σερί 6-0 έφτασαν στο +12 (74-62) μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στη Φενέρ! Η μερική ολιγωρία στην άμυνα του «τριφυλλιού» έδωσε το δικαίωμα στην τουρκική ομάδα να μειώσει 76-68. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε σταθερά το προβάδισμα του (85-72) έχοντας αρκετά καλή αμυντική λειτουργία. Οι πράσινοι δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και έτσι κράτησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος, επικρατώντας της Φενέρ με 85-80.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-41, 68-62, 85-80.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ