Επέστρεψε στην πόλη των αναμνήσεων

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Φρίμπουργκ για το FIBA Champions leagaue με την αποστολή της ομάδας να φτάνει στη Γενεύη την πόλη των μπασκετικών αναμνήσεων του συλλόγου καθώς εκεί το 1992 ο “Δικέφαλος” κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων σε μία μαγική βραδιά.

Συγκεκριμένα μπορεί να έχει κάνει ίσως και περισσότερο από μία φορά το γύρο του κόσμου από τότε, αλλά κανένα από τα εκατοντάδες ταξίδια που μεσολάβησαν δεν τον έφερε ξανά στη Γενεύη. Πέρασαν 28 περίπου χρόνια από τότε! Και 10.171 ημέρες μέχρι να έρθει η στιγμή για να επιστρέψει ο Νίκος Σταυρόπουλος στη Ελβετία για έναν αγώνα του ΠΑΟΚ.

Μπορεί το κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ να είναι αύριο στο Fribourg, αλλά η αποστολή του Δικεφάλου, προσγειώθηκε στη Γενεύη. Στην πόλη που το 1991, στις 26 Μαρτίου, έγραψε ιστορία και με χρυσά γράμματα. Ο «Μάτζικ» ήταν βασικό στέλεχος εκείνης της σπουδαίας ομάδας του ΠΑΟΚ και σήμερα που επέστρεψε στην Ελβετία, ήρθαν χιλιάδες αναμνήσεις στο μυαλό του. Με έναν… μαγικό τρόπο, έκρυψε την συγκίνησή του, όταν πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της Γενεύης.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος δεν είναι το μοναδικό μέλος της αποστολής του ΠΑΟΚ, που ήταν και το 1991 στη Γενεύη και επέστρεψε ξανά σήμερα μετά από 28 χρόνια. Ο Χρήστος Καραμπέρης, σύμβουλος πλέον της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, έζησε από την κερκίδες του «Πατινουάρ ντε Βερνέ» εκείνες τις μεγάλες στιγμές στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με τη Σαραγόσα. Ως φίλαθλος, όπως άλλωστε θεωρεί ότι είναι η πρώτη του και βασική ιδιότητα.

Η πόλη Fribourg που θα φιλοξενήσει για το επόμενο διήμερο τον ΠΑΟΚ, αποτελεί τόπο επιστροφής και για δυο ακόμη μέλη της αποστολής, από μια περίεργη και ενδιαφέρουσα συγκυρία.

Ο Darrius Garrett ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ευρώπη από την Olympic Fribourg το 2012! Και σήμερα, μετά από επτά περίπου χρόνια επιστρέφει. Μικρός που είναι κόσμος…

Και πόσο μικρότερος μοιάζει, στην περίπτωση του Τέλη Ζουρνατσίδη. Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ είχε βρεθεί το 1983, ως έφηβος ακόμη, στο Fribourg, φιλοξενούμενος από μια οικογένεια Ελβετών με τους οποίους είχε δημιουργηθεί οικογενειακή σχέση, λόγω των καλοκαιρινών τους διακοπών στη Χαλκιδική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ