Επέστρεψε στη Football League ο Ιωνικός

Ξανά στη Football League ο Ιωνικός! Οι «μπλε» της Νίκαιας επέστρεψαν στις επαγγελματικές κατηγορίες ξανά μετά το 2011, καθώς νίκησαν με 2-0 τον Αιολικό στο γήπεδο της Νεάπολης, στο μπαράζ ανόδου, έχοντας το εκτός έδρας 2-2 του πρώτου αγώνα.

Σκόρερ των «μπλε» ο Μπούζουρας με αυτογκόλ στο 16’ και ο Κουιρουκίδης στο 37’.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ιωνικό να έχει την κυριαρχία του παιχνιδιού.

Στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μουστάκης έκανε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπούζουρας άθελά του την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 33’ ο Γκοτσούλας έκανε ένα εξαιρετικό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κούμπα, όμως στην εξέλιξη της φάσης ενώ σημειώθηκε γκολ, ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ.

Στο 37’ ο Ιωνικός διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Κουιρουκίδης μετά από ένα εξαιρετικό σλάλομ, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη ο Αιολικός παρουσιάστηκε πιο ανεβασμένος.

Στο 62′ ο Κατσίκης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουρεπίνη, ενώ στο 70′, ο γκολκίπερ των Νικαιωτών μπλόκαρε ένα συρτό σουτ του Τζόρνταν

Οι Μυτιληνιοί στα εναπομείναντα λεπτά προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι ο Ιωνικός ήταν αυτός που πανηγύρισε την νίκη και την άνοδο μετά από 9 χρόνια.

Ιωνικός (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρεπίνης, Δημακάκος (46′ Θέος), Μουστάκης, Πατσατζόγλου, Πλακάς, Γκότσουλιας, Ατματσίδης, Πογοσιάν (63′ Κατσικογιάννης), Καρέλης, Καλλέργης (92′ Βουτσιώτης), Κουιρουκίδης (86′ Μανωλάς)

Αιολικός (Απόστολος Στύλος): Κούμπας, Μπουζούρας, Κρητικός  (46′ Σεφουλάι), Ταχιάς, Βάλιος, Κατσίκης (78′ Λαλλάς), Τσουβαλτίδης, Τομπανέλης, Τζόρνταν, Διαμαντίδης, Λαμπράκης (58′ Ποτουρίδης)

Μια θέση στη Football League της νέας χρονιάς εξασφάλισαν Τρίγλια και Θεσπρωτός.

Ιστορία έγραψαν οι Τρίγλια και Θεσπρωτός, καθώς κατέκτησαν την άνοδο στη Football League, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η ομάδα της Χαλκιδικής επικράτησε 1-0 του Νέστου στη Χρυσούπολη, με το 0-0 του πρώτου αγώνα να της δίνει το εισιτήριο, στα μπαράζ ανόδου των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής. Το χρυσό τέρμα της Τρίγλιας πέτυχε στο 45’ ο Ντούνγκα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στην Ηγουμενίτσα, ο Θεσπρωτός πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα της Νίκης Βόλου. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επικρατήσει στο Πανθεσσαλικό 1-0 και στον επαναληπτικό, ο Μπίκας με δύο γκολ (43’, 86’) τους έστειλε στη Football League, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Πηγή: stisentra.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ