Επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει να ελπίζει

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε μια άκρως σημαντική νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές με 88-75 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και συνεχίζει να ελπίζει. Οι «πράσινοι» διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμά τους έως το τέλος της αναμέτρησης, παρά την ασφυκτική πίεση της Εφές και επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας της τουρκικής ομάδας παίρνοντας μια σπουδαία νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έφτασε σε double-double έχοντας 20 πόντους και 13 ασίστ στην αναμέτρηση. Οι ΝτεΣόν Τόμας και Σον Κιλπάτρικ πλαισίωσαν τον έλληνα γκαρντ, έχοντας σημειώσει 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Double-double και για τον Τζέιμς Γκιστ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για την Εφές ξεχώρισε το Ροντρίγκ Μπομπουά με 15 πόντους με τον Τίμπορ Πλάις να τον ακολουθεί με 13.

Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να διατηρεί τα ηνία του αγώνα με τους «πράσινους» να φτάνουν στο +5  για το 11-6 μετά από ένα σερί 5-0 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Η Εφές εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία του τριφυλλιού και μείωσε στο σκορ (11-10) με το «τριφύλλι» να απαντά με ένα εκ νέου σερί φτάνοντας στο 20-12. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο ήλεγχαν πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού έως το τέλος του δεκαλέπτου με το σκορ να διαμορφώνεται στο 24-16.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στο +10 για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο για το 26-16, με την Εφές όμως να απαντά γρήγορα και να φτάνει το σκορ στο 28-25, μετά από ένα επιμέρους σκορ 9-2 με τη τουρκική ομάδα να εκμεταλλεύεται πλήρως τα αμυντικά κενά του «τριφυλλιού» και να δημιουργεί ελεύθερα σουτ από τη περιφέρεια και να φτάνει σε τρία διαδοχικά τρίποντα μειώνοντας τη διαφορά. Οι «πράσινοι» ωστόσο διατηρούσαν το προβάδισμά τους (32-28) κυρίως λόγω του Νικ Καλάθη, με τον έλληνα γκαρντ να μετρά 9 πόντους και 6 ασίστ.  Οι παίκτες του Πιτίνο αντέδρασαν και έφτασαν εύκολα στο +10 (40-30), με την Εφές να μην μπορεί να βρει λύσεις στην άμυνά της ωστόσο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά με το ημίχρονο να λήγει με 42-37 υπέρ των «πράσινων».

Με σπασμένα τα φρένα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα λάθη της άμυνας της Εφές και να φτάνουν στο 57-38 μετά από ένα επιμέρους σκορ 15-1 μέσα σε 4 αγωνιστικά λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο αντέδρασαν και μείωσαν στο 57-46 μετά από ένα σερί 8-0 αποτέλεσμα του μπλακ άουτ των «πρασίνων» και στις δύο άκρες του παρκέ. Η πίεση της Εφές συνεχίστηκε, με τη τουρκική ομάδα να μειώνει περαιτέρω τη διαφορά φτάνοντας στο 59-56 και να φτάνει σ’ένα επιμέρους σκορ 10-2, με τον Παναθηναϊκό να φαίνεται ανήμπορος να σταματήσει το φρενήρη ρυθμό της ομάδας του Αταμάν. Οι «πράσινοι» ωστόσο διατήρησαν το προβάδισμά τους έως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με το σκορ να είναι στο 61-56.

Η πολιορκία της Εφές συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας τη διαφορά στο 63-61, με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη ο οποίος πήρε την ομάδα στη πλάτη του και διεύρυνε τη διαφορά στο 70-61, με τον έλληνα γκαρντ να φτάνει στο double-double (20 πόντοι – 10 ασίστ). Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν τα παράτησαν και στα μισά του δεκαλέπτου, έφεραν το ματς στο 72-68 μπαίνοντας ξανά στο ματς. Η μαχητικότητα των παικτών του «τριφυλλιού» και στις δύο άκρες του παρκέ ωστόσο διατήρησε το προβάδισμα για τους «πράσινους» φτάνοντας εύκολα στο +13 (81-68).

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο συνέχισαν να κυριαρχούν στο παρκέ, διευρύνοντας τη διαφορά στους στο 84-70, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός κράτησε τα ηνία του αγώνα έως το τέλος του και πήρε μια σπουδαία και άκρως σημαντική νίκη επί της Εφές με 88-75 διατηρώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες του για πρόκριση στα playoffs της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 42-37, 61-56, 88-75.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ