Επικράτησε η Λυών, νίκη και για την Νιμ

Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής του Γαλλικού πρωταθλήματος άνοιξε σήμερα με δύο αναμετρήσεις. Λυών και Νιμ πήραν την εντός έδρας νίκη επικρατώντας των Γκινγκάμπ και Ντιζόν αντίστοιχα.

Λυών-Γκινγκάμπ 2-1

Λυών και Γκινγκάμπ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Παρκ Ολύμπιο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη με 2-1.

Η Λυών, από την αρχή της αναμέτρησης, βρέθηκε στην αντίπαλη εστία, προσπαθώντας να βρει δίχτυα. Με ένα ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ και μεγάλη ευκαιρία του Ντεμπελέ στο 12′, το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 15′. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Τεριέ βρέθηκε στην σωστή θέση στην περιοχή για να δεχτεί την μπάλα και να κάνει το 1-0.

Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αφού οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν λίγο αργότερα. Στο 21′, ο Ρεμπόκο έκανε την σέντρα και ο Έμποα βρήκε τέλεια την μπάλα, ο οποίος πήδηξε ψηλότερα στέλνοντας με καρφωτή κεφαλιά στη αριστερή γωνία του τέρματος για το 1-1. Δέκα λεπτά πριν το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ. Στο 35′, ο Άουαρ βρήκε ωραία τον Φεκίρ, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η Γκινγκάμπ δημιούργησε ευκαιρίες, χωρίς επιτυχία, και φάνηκε να ανεβάζει ρυθμούς. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους. Έφτασαν στο αντίπαλο τέρμα και κατάφεραν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν, αλλά δεν βρήκαν στόχο. Παρά τις αλλαγές των προπονητών, οι ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν ξανά ελεύθερο διάδρομο για ένα ακόμα γκολ. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος με την Γκινγκάμπ να παραμένει στην τελευταία θέση.

Νιμ-Ντιζόν 2-0

Η Νιμ υποδέχτηκε την Ντιζόν στο Σταντ ντε Κοστιέγ, επικρατώντας με 2-0.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή την διάθεσή τους για γκολ, στην προσπάθειά τους να βρουν διαδρόμους. Επιχείρησαν δύο σουτ, αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί απομάκρυναν τον κίνδυνο από την περιοχή. Συνέχισαν να πιέζουν μέχρι που στο 28’, κατάφερε να μπει μπροστά με τον Σαβανιέ. Πήρε μια καλή πάσα και βρήκε τον χώρο για να κάνει ένα εξαιρετικό σουτ, για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν 11 λεπτά αργότερα, αλλά η μπάλα πήρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι, η Νιμ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ντιζόν επιχείρησε ένα σουτ με τον Ταβάρες, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε διατηρώντας το 1-0 για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κι άλλο τον ρυθμό τους, απειλώντας ξανά λίγα λεπτά αργότερα, αλλά χωρίς επιτυχία. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, αντ’αυτού δέχτηκε δεύτερο γκολ στο 83′. Ο Μπομπισόν δέχτηκε την πάσα και έκανε ένα σουτ στην άκρη της περιοχής, κάνοντας το 2-0, που έμεινε ως το τέλος.

Η Νιμ με την νίκη της αυτή, σκαρφάλωσε προσωρινά στην 9η θέση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ