Επικράτησε ο Ό.Φ.Η. επί του Αστέρα των δέκα παικτών

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Ό.Φ.Η. νίκησε με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης των δέκα παικτών και συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ημίχρονο αν και οι δύο ομάδες είχαν αξιοσημείωτες ευκαιρίες καμία δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Αρκάδες ήταν αυτοί όπου άνοιξαν το σκορ στο 51’. Σε μία εξαιρετική αντεπίθεση ο Λουίς Φερνάντεθ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε πολύ ωραία τον Σωτηρίου.

Οι Κρητικοί είχαν άμεση απάντηση στο 56’ όταν από γύρισμα του Ναμπί στη μικρή περιοχή, ο Φιγκεϊρέδο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Στο 60’ η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ έμεινε με δέκα παίκτες λογω της αποβολής του αρχηγού Ιγκλέσιας σε δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε για αγκωνιά σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας.

Έτσι ο Ό.Φ.Η. εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό αβαντάζ και λίγα λεπτά αργότερα, στο 65’ κατάφερε να ανατρέψει πλήρως το σκορ. Ο Νέιρα πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά τον πορτιέρο του Αστέρα.

Όσο πέρναγαν τα λεπτά οι παίκτες του Αστέρα ανέβαινα όλο και πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας το τέρμα της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύονταν τα κενά στην άμυνα και δημιουργούσαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες όπου μία εξ αυτών κατέληξε στα δίχτυα. Στο 87’ο Νέιρα πάσαρε στον Σεμέδο, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή και πλάσαρε τον Παπαδόπουλο για το 3-1.

Έτσι ο Ό.Φ.Η. φτάνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς ενώ ο Αστέρας μένει στην 10η με μόλις 3.

 

Λεπτό προς λεπτό:

Α’ ημίχρονο:

2′ Δοκάρι για τον ΟΦΗ. Τρομερή ατομική ενέργεια του Σεμέδο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε και τον Παπαδόπουλο, χτύπησε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

18′ Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Μαρκ Φερνάντεθ μπήκε από τα αριστερά έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

22′ Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Ιγκλέσιας με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Μαρκ Φερνάντεθ σε τετ-α-τετ, όμως το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Σωτηρίου.

28′ Καλή στιγμή για τον Αστέρα με το μονοκόμματο σουτ του Φερνάντες από πλάγια θέση έπειτα από ωραία συνεργασία των παικτών από τα δεξιά και φαλτσαριστή σέντρα του Κώτσιρα, η μπάλα πέρασε άουτ.

36′ Διπλή τεράστια χαμένη ευκαιρία του ΟΦΗ! Κεφαλιά του Φιγκεϊρέδο η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Νέιρα δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Παπαδόπουλο!

 

Β’ ημίχρονο:

51′ Εξαιρετική αντεπίθεση για τον Αστέρα, με τον Λουίς Φερνάντεθ να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και να πλασάρει ωραία τον Σωτηρίου.

56′ Άμεση απάντηση του Ό.Φ.Η.! Γύρισμα του Ναμπί στη μικρή περιοχή, ο Φιγκεϊρέδο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

60′ Αποβολή για τον Ιγκλέσιας. Έκανε αγκωνιά στον Κοροβέση σε προσπάθεια για κεφαλιά, δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

65’ Εξαιρετική ομαδική συνεργασία για τους Κρητικούς, με τον Νέιρα να παίρνει την μπάλα, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει σωστά τον Παπαδόπουλο.

78’ Κοντά στο 3-1 ο ΟΦΗ, ο Παπαδόπουλος κράτησε όρθιο τον Αστέρα στο διαγώνιο σουτ του Νέιρα.

81′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Σεμέδο βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

87’ Ο Νέιρα πάσαρε στον Σεμέδο, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή και πλάσαρε τον Παπαδόπουλο για το 3-1.

90’+1’ Δοκάρι για τον ΟΦΗ: Ο Τσιαλινίδης έκανε το δυνατό δεξί σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο, στη συνέχεια έκανε νέο σουτ, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ο.Φ.Η.(Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο(70’ Κουτρουμπής), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ(56’ Ναμπί), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο(89’ Μάνος).

Αστέρας Τρίπολης(Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης(53′ Αντζουλάς), Βαλιέντε, Μαρτίνεθ, Μουνάφο, Καπίγια, Ιγκλέσιας, Ριέρα(66’ Μπ. Φερνάντες), Μαρκ Φερνάντες, Λουίς Φερνάντεθ(76’ Μπαράλες).

 

Κίτρινες κάρτες: Νέιρα(34′), Κουτρουμπής(78’), Τσιλιανίδης(90’+5)/Ιγκλέσιας(39′, 60′), Μαρτίνες(59’), Λ. Φερνάντεθ(63′)

Κόκκινες κάρτες: -/Ιγκλέσιας(60′)

 

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Δημήτρης Νατσιόπουλος, Θεόδωρος Αϊναλής

 

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ