Επικυρώθηκε η αλλαγή ονόματος της Force India

Η Racing Point θα συνεχίσει με αυτό το όνομα ως… διάδοχος της Force India στη νέα σεζόν της Φόρμουλα Ένα, η «αυλαία» της οποίας ανοίγει στις 17 Μαρτίου στην Αυστραλία, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) δημοσίευσε σήμερα την επίσημη λίστα συμμετοχών για το πρωτάθλημα του 2019. Η Force India, η οποία ήταν μόνιμος… θαμώνας στη Φόρμουλα Ένα από το 2008 (σ.σ. ο πρώην επικεφαλής της ομάδας, Βιτζέι Μαλία ανέλαβε τα «ηνία» της Spyker στα τέλη του 2007), είχε μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και εξαγοράστηκε πριν από το βελγικό γκραν πρι του 2018 από καναδική κοινοπραξία επενδυτών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δισεκατομμυριούχος Λόρενς Στρολ. Ο Στρολ είχε ονομάσει αρχικά την ομάδα ως Racing Point Force India, ενώ τον Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι το όνομα Racing Point ήταν προσωρινό. Φαίνεται, όμως, ότι οι άνθρωποι της ομάδας κατέληξαν σε αυτή την ονομασία, αφού στη λίστα της FIA αναφέρεται ως όνομά της το Racing Point F1 Team.

Ο 20χρονος γιός του Στρολ, Λανς, θα οδηγεί το ένα από τα δύο μονοθέσια της ομάδας, ύστερα από διετή θητεία στη Williams, ενώ ο δεύτερος οδηγός της Racing Point θα είναι ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες, ο οποίος «έτρεχε» με τη Force India από το 2014.

Στο μεταξύ, στη σχετική λίστα της FIA καταγράφεται και η μετονομασία της Sauber σε Alfa Romeo Racing, στο πλαίσιο της εκτεταμένης συμφωνίας χορηγίας της ελβετικής ομάδας με την ιταλική εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ