Επιστροφή στις ήττες για την Άρσεναλ, εντός έδρας ήττα της Σέφιλντ από την Νιουκάστλ

Για την 15η αγωνιστική της Premier League, η Μπράιτον νίκησε την Άρσεναλ με 2-1 στο Έμιρεϊτς και η Νιουκάστλ υπέταξε με 2-0 την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας.

Άρσεναλ-Μπράιτον 1-2

Η Άρσεναλ γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Μπράιτον με 2-1. Ακόμα ένα πισωγύρισμα και η ήττα αυτή έφερε πάλι τα σύννεφα πάνω από το Έμιρεϊτς, τα οποιά είχαν φύγει με την απόλυση του Έμερι.

Οι “Κανονιέρηδες” ήταν πολύ κακοί στο πρώτο μέρος και δίκαια δέχτηκαν το γκολ, έχοντας δεύτερο ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του 45λεπτου. Χωρίς να φοβηθούν, οι παίκτες του Πότερ μπήκαν δυνατά και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες.

Στο 36’ ο Γουέμπστερ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ο Γκρος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπερν πήρε την κεφαλιά, ο Κόνολι κατέβασε με το στήθος και ήρθε να την στείλει στα δίχτυα ο Άγγλος στόπερ με δυνατό σουτ (0-1).

Το δεύτερο μέρος φάνηκε οτι θα ήταν διαφορετικό για του γηπεδούχους, φέρνοντας την ισοφάριση και το μομέντουμ υπέρ τους. Η Μπράιτον συνέχισε να είναι καλύτερη και δίκαια σκόραρε δεύτερο γκολ. Ίσως θα έπρεπε το σκορ να είναι σε μεγαλύτερα επίπεδα.

Από κόρνερ ήρθε η ισοφάριση στο 50’ από τον Λακαζέτ. Ο Οζίλ εκτέλεσε τη στημένη μπάλα και ο Γάλλος επιθετικός πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Πήδηξαν μαζί στο δεύτερο Κολάσινατς και Πρόπερ, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, βρίσκοντας και το δοκάρι (1-1).

Ο Λουίζ στο 65’ σκόραρε μετά από εκτέλεση φάουλ του Οζίλ. Φάνηκε όμως, και με την συνδρομή του VAR, ότι δεν καλυπτόταν και ήταν σε προφανή θέση οφσάιντ.

Ο Μοπάι έδωσε ξανά προβάδισμα στους “Γλάρους” στο 80’. Ο Μόι σέντραρε από τα αριστερά και με τρομερή κεφαλιά αλλά και κίνηση, ο Γάλλος επιθετικός νίκησε Λουίζ και Λένο (1-2).

Κίτρινες: Μπεγιερίν (20’), Παπασταθόπουλος (45+1’), Γκρος (60’), Λουίζ (68’)

Άρσεναλ (Λιούνγκμπεργκ): Λένο, Κολάσινατς (72’ Τίρνεϊ), Λουίζ, Παπασταθόπουλος, Μπεγιερίν, Τσάκα, Τορέιρα, Οζίλ, Γουίλοκ (46’ Πεπέ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (77’ Μαρτινέλι)

Μπράιτον (Πότερ): Ράιαν, Στέφενς, Ντανκ, Γουέμπστερ, Μπερν, Μόι, Πρόπερ, Αλζατέ (88′ Ντάφι), Κόνολι (75’ Μοντόγια), Μοπάι, Γκρος (80’ Τροσάρ)

 

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νιουκάστλ 0-2

Η Νιουκάστλ κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Μπραμάλ Λέιν, νικώντας με 2-0 την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι φιλοξενούμενοι, αποδείχτηκαν άκρως αποτελεσματικοί, ενώ ξεχώρισε με την εμφάνιση του ο Ντουμπράβκα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο.

Οι “Μπλέιντς” ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ. Μόνη φάση των παικτών του Μπρους στο 45λεπτο ήταν το γκολ. Όλο το ημίχρονο κύλησε, παίζοντας άμυνα, ενώ είχε σε πολύ καλή μέρα τον Ντουμπράβκα.

Στη πρώτη τους επίθεση μετά από συνεχή άμυνα στο 15’, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ με τον Σεντ-Μαξιμέν. Ο Μανκίλο σέντραρε από τα δεξιά και ο Γάλλος εξτρέμ νίκησε στο ψηλό παιχνίδι τον Μπάσαμ, αιφνιδιάζοντας τον Άγγλο στόπερ (0-1).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο αλλά και εκεί, η Νιουκάστλ βρήκε γκολ, σε μια αμφισβητούμενη φάση. Το δεύτερο γκολ στο 71’, σηματοδότησε την θεωρητικά λήξη του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι δεν πίστεψαν στην ανατροπή.

Σε μια πολύ περίεργη φάση στο 71’, ο Σέλβεϊ διπλασίασε το προβάδισμα των “Καρακαξών”. Ο Κάρολ πήρε μια κεφαλιά λίγο μπροστά από το κέντρο, ο Σέλβεϊ βγήκε τετ α τετ με τον Χέντερσον ενώ είχε σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ ο βοηθός. Παρά την υπόδειξη, ο Άγγλος μέσος τελείωσε εύστοχα τη φάση. Με την χρήση του VAR κατοχυρώθηκε το γκολ, παρά το γεγονός ότι ο βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι πριν εκτελέσει ο Σέλβεϊ (0-2).

Κίτρινες: Σαρπ (49’), Φρίμαν (87’)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Γουάιλντερ): Χέντερσον, Ο’Κόνελ, Ίγκαν, Μπάσαμ (75’ Φρίμαν), Στοίβες, Φλεκ, Νόργουντ (72’ ΜακΓκόλντρικ), Λούντστραμ, Μπάλντοκ, Σαρπ (63’ Μουσέ), ΜακΜπέρνι

Νιουκάστλ (Μπρους): Ντουμπράβκα, Βίλεμς, Ντάμετ, Κας, Φερνάντεζ, Μανκίλο, Σεντ-Μαξιμέν (81’ Ατσού), Σέλβεϊ, Χάιντεν, Αλμιρόν (88’ Κραφτ), Κάρολ (72’ Ζοέλιντον)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ