”Ερυθρόλευκο” και αυτό το Κύπελλο στο πόλο!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 6-4 της Βουλιαγμένης στο Final-4 που διεξήχθη στο Καρπενήσι και σήκωσε το 20ό Κύπελλο της ιστορίας του, παίρνοντας εκδίκηση για τον χαμένο τελικό πριν δύο χρόνια.

Η Βουλιαγμένη δεν τον άφησε να πάρει ανάσα για το μεγαλύτερο μέρος του τελικού. Στο τέλος, όμως, η ποιότητα του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά και του έδωσε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

ΜVP της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Γούνας, ο οποίος πέτυχε τα γκολ της νίκης για τους ερυθρόλευκους.

Δυναμικά ξεκίνησε το ματς η Βουλιαγμένη, που αιφνιδίασε τους πρωταθλητές Ευρώπης και προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Καλογερόπουλου και Μπάσιτς.

Ο Μουρίκης μείωσε σε 2-1 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως και πάλι η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Τίγκα σε επίθεση με παίκτη παραπάνω.

Η ευστοχία των δύο ομάδων σταμάτησε στο 3-2. Ο Γεννηδουνιάς σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε ο Μπούχα, με το σκορ να μένει σταθερό μέχρι και το ημίχρονο.

Και αυτό γιατί το δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, με τον Ολυμπιακό να έχει τραγικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (1/6 στο ημίχρονο).

Λίγο μετά το πέρας του τετραλέπτου στην τρίτη περίοδο ο Μυλωνάκης σταμάτησε την επιθετική δυστοκία των δύο ομάδων, ισοφαρίζοντας σε 3-3 για τον Ολυμπιακό.

Από κει και πέρα, οι πρωταθλητές Ευρώπης πάτησαν γκάζι και πήραν για πρώτη φορά τα ηνία του σκορ με γκολ του Γεννηδουνιά στην κόντρα (3-4).

Η Βουλιαγμένη είχε και πάλι απάντηση, με τον Γκιουβέτση να ισοφαρίζει (4-4) στον παίκτη παραπάνω, όμως δύο γκολ του Γούνα (ένα σουτ και ένα πέναλτι) καθήλωσαν τους αντιπάλους και έδωσαν στον Ολυμπιακό τη νίκη και το Κύπελλο.

Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του -κακού κατά τ’ άλλα σήμερα- Γούνα, ο οποίος με μια λόμπα και με ένα πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 6-4 για τον Ολυμπιακό!

Να τονιστεί πως η Βουλιαγμένη είχε 2/7 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός είχε 2/11 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Γενηδουνιάς, 4’13” πριν τη λήξη του αγώνα. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Τίγκας (1’18” πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου), ο Καπετανάκης (2’35” πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Φουντούλης (2’12” πριν το τέλος του παιχνιδιού). Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε από τον πάγκο του ΝΟΒ ο Αρτίν Ελμισιάν, 4’30” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, καθώς ο αναπληρωματικός τερματοφύλας, Δημήτρης Κουρούβανης (2’35” πριν το τέλος του ματς).

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν είχε στη διάθεσή του αυτό το διήμερο τον Γιώργο Δερβίση, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και έμεινε στην Αθήνα. Από τους τρεις ξένους του Ολυμπιακού, εκτός αποστολής στον τελικό έμεινε ο Πάουλο Ομπράντοβιτς, τη θέση του οποίου πήρε ο Άντρο Μπούσλιε.

Τέλος, στο ημίχρονο του τελικού, η ΚΟΕ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Αριστείδη Τασσιό, και τον δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του Final-4, αλλά και τη γενικότερη στήριξη που προσφέρουν στον υγρό στίβο τα τελευταία χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 0-1, 1-3

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γουβής, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Κουρουβάνης, Χριστοφορίδης, Δήμου.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ