Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό με εκπληκτικό Τόμας!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το καθήκον και επικράτησε εύκολα της Χίμκι με 94-85 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Πολύ καλό πρώτο μέρος για τους «πράσινους», ωστόσο δεν ήταν το ίδιο καλοί και στο δεύτερο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ήταν ο ΝτεΣόν Τόμας ο οποίος σημείωσε 25 πόντους στην αναμέτρηση με τους Σον Κιλπάτρικ και Ιωάννη Παπαπέτρου να τον ακολουθούν με 17 και 12 πόντους αντίστοιχα. Double-double για τον Νικ Καλάθη που σημείωσε 13 πόντους και 12 ασίστ.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό με το δίδυμο των ΝτεΣόν Τόμας και Νικ Καλάθη να πρωταγωνιστεί, με τον φόργουορντ των «πρασίνων» να έχει φτάσει τους 6 πόντους μετά τις 3 διαδοχικές ασίστ του ηγέτη του «τριφυλλιού» και το σκορ να είναι στο 6-2. Ο Παναθηναϊκός επέβαλε από πολύ νωρίς το ρυθμό του στο παιχνίδι και έτσι η διαφορά έφτασε γρήγορα στο +10 (14-4) με τους ΝτεΣόν Τόμας και Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι οι μόνοι σκόρερ των γηπεδούχων και τον Νικ Καλάθη να έχει φτάσει ήδη τις 6 ασίστ. Η κυριαρχία του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε με τη Χίμκι να μην μπορεί να απειλήσει τους «πράσινους» καθώς η διαφορά διατηρούταν σταθερά σε διψήφιο αριθμό (26-16), ενώ τα σουτ από τη περιφέρεια έμπαιναν από παντού για τον Παναθηναϊκό (3/5 τρίποντα) και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με 33-21 υπέρ των γηπεδούχων.

Το μομέντουμ του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να διατηρούν τη αρκετά καλή τους αμυντική λειτουργία και παράλληλα να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι στο «ζωγραφιστό» (12/15 δίποντα) και έτσι στα μισά της περιόδου η διαφορά έφτασε στο +16 για το 48-32. Η απάντηση της Χίμκι ήταν ένα επιμέρους 8-3 για το 51-42 εκμεταλλευόμενη πλήρως τις κακές επιστροφές των «πρασίνων» στην άμυνα. Παρά τη πίεση της Χίμκι ωστόσο, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την εικόνα του στο παρκέ και με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό ΝτεΣόν Τόμας που έφτασε τους 22 πόντους στο ματς έφερε το σκορ στο 65-50 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Παραγωγικό δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες μετά το επιμέρους 32-29, με τον Παναθηναϊκό να μετρά 18/22 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 14/16 ελεύθερες βολές, έναντι της Χίμκι η οποία είχε 12/25 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 5/5 ελεύθερες βολές.

Η Χίμκι μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο οι οποίοι μπήκαν πολύ νωθρά στο δεύτερο μέρος, επιτρέποντας μάλιστα στους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα σερί 11-0 και να μειώσουν τη διαφορά του σκορ στο 65-61, με τους «πράσινους» να μην έχουν πετύχει καλάθι για 4 αγωνιστικά λεπτά. Το «τριφύλλι» αντέδρασε ωστόσο, με τον Σον Κιλπάτρικ να φέρνει τη διαφορά στο 70-63 και τον γκαρντ των «πρασίνων» να φτάνει τους 11 πόντους στο ματς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και έφτασε στο +11 για το 76-65 με συνοπτικές διαδικασίες, βελτιώνοντας την εικόνα του σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα, με το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται σε 78-67.

Τα λάθη στην άμυνα συνεχίστηκαν και στο τέταρτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, με τη Χίμκι να βρίσκει τρόπους να μειώνει τη διαφορά στο σκορ (85-77) χωρίς ωστόσο να προκαλούν ιδιαίτερο πρόβλημα στο «τριφύλλι», που διατηρούσε σταθερά το προβάδισμά του. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν αμυντικά κενά στις επιθέσεις της Χίμκι ωστόσο έβρισκε τρόπους να διεισδύει έως το καλάθι της ρωσικής ομάδας σχετικά εύκολα και έτσι η διαφορά διατηρούταν στο +10 (91-81). Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο διατήρησαν το προβάδισμά τους έως το τέλος του ματς με το τριφύλλι να παίρνει τη νίκη επί της Χίμκι με 94-85.

Τα δεκάλεπτα: 33-21, 65-50, 78-67, 94-85.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ