Εύκολη νίκη με show Παππά και Καλάθη στην Πάτρα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε ακόμη μια νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League επικρατώντας του Προμηθέα στη Πάτρα με 69-86. Κακό πρώτο μέρος για τους «πράσινους», άλλαξε εντελώς την εικόνα του στο δεύτερο, με κορυφαίο της αναμέτρησης τον Νίκο Παππά ο οποίος σημείωσε 18 πόντους στο παιχνίδι με 5/7 τρίποντα, με τον Νικ Καλάθη να τον ακολουθεί με 12 πόντους και 8 ασίστ.

Για την ομάδα της Πάτρας ξεχώρισε ο Ράιον Μπράουν έχοντας σημειώσει 23 πόντους στο ματς.

Ο Προμηθέας μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και βρισκόταν μπροστά στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στο σκορ (11-6). Η αστοχία των «πράσινων», λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της Πάτρας να διατηρεί τα ηνία του αγώνα (16-9). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν στο 18-16 ωστόσοτο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε στο 21-16 υπέρ του Προμηθέα.

Με περισσότερη συγκέντρωση και βελτιωμένη εικόνα σε άμυνα και επίθεση μπήκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να κάνουν ένα σερί 8-0 και να παίρνουν το προβάδισμα στο παιχνίδι για το 21-24. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο είχαν επιβάλει πλέον το ρυθμό τους στην αναμέτρηση και διατηρούσαν τα ηνία του αγώνα, με τον Προμηθέα ωστόσο να βρίσκεται κοντά στο σκορ (25-28) με τους Ράιον Μπράουν (12π.) και Ολεξάντρ Λίποβι (7π.)να ξεχωρίζουν για τον Προμηθέα. Το «τριφύλλι» έκλεισε το ημίχρονο με 34-35, με πρωταγωνιστή τον ΝτεΣόν Τόμας ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους έχοντας πετύχει 11 πόντους.

Με φρενήρη ρυθμό μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ο οποίος ανέβασε την διαφορά στο σκορ στο 36-41.Οι «πράσινοι» ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους στο παιχνίδι κυριαρχώντας και στις δύο άκρες του παρκέ φτάνοντας στο +11 (39-50)σχετικά εύκολα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ο Νίκος Παππάς ο οποίος σημείωσε 8 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, φτάνοντας τους 12 στο ματς με 3/4 τρίποντα. Οι παίκτες του Πιτίνο συνέχισαν να διατηρούν τα ηνία του αγώνα, μην αφήνοντας περιθώρια στον Προμηθέα να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο 50-61, έχοντας ολοκληρώσει ένα ιδιαίτερα παραγωγικό δεκάλεπτο στην επίθεση, έχοντας «τρέξει» ένα επιμέρους 16-26.

Η καθολική υπεροχή του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να κάνουν ένα σερί 6-0 για το 50-67, φτάνοντας στο +17 για πρώτη φορά στο ματς. Ο Προμηθέας προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεση σε όλο το παρκέ και έφτασε τη διαφορά στο +20 (60-80) με τον Νίκο Παππά να συνεχίζει το σόου του έχοντας πετύχει 18 πόντους στην αναμέτρηση με τον Νικ Καλάθη να ξεχωρίζει επίσης με 12 πόντους και 8 ασίστ. Το τριφύλλι πήρε εύκολα τη νίκη με 69-86 τελειώνοντας το 2018 με ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για τη Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 34-35, 50-61, 69-86.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ