Ζει το όνειρό του ο Προμηθέας!

Ο Προμηθέας συνεχίζει να ζει το ευρωπαϊκό όνειρό του. Με τρομακτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και με σοβαρότητα και ωριμότητα στο δεύτερο νίκησε την Τενερίφε (κάτοχο του τροπαίου πριν από δύο χρόνια) με 69-57 και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για τη πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League. Παρά τις απουσίες των τραυματιών Χολ και Μπράουν, η ομάδα της Πάτρας κυριάρχησε πλήρως της ισπανικής ομάδας και πήρε μια διαφορά που ενόψει της ρεβάνς στα Κανάρια Νησιά αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη πρόκρισης.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Προμηθέα, που με καταπληκτική εμφάνιση έριξε την Τενερίφε στο καναβάτσο. Το μεγάλο όπλο της ομάδας της Πάτρας ήταν τα τρίποντα, η ευστοχία στα οποία στο πρώτο 20λεπτο ήταν σχεδόν εξωπραγματική. Με οκτώ εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75μ. σε δέκα προσπάθειες οι παίκτες του Προμηθέα και ειδικά ο Τόνι Μέιερ, που είχε 4/4 και σκόραρε συνολικά 19 πόντους, έκαναν σμπαράλια την άμυνα της ισπανικής ομάδας, που έψαχνε να βρει από πού της ήρθε.

Η ομάδα της Πάτρας άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά μετά το πρώτο πεντάλεπτο, όταν ο Γκίκας πέρασε στη θέση του Κατσίβελη και έδωσε χείρα βοηθείας στον ασταμάτητο Μέιερ. Στο 6′ το σκορ ήταν 14-7 και στο τέλος της πρώτης περιόδου 21-15, ενώ στη δεύτερη περίοδο άρχισε το… πάρτι. Ο Μέιερ δεν είχε αντίπαλο, ο Έλις έδωσε λύσεις μέσα στη ρακέτα, ο Κατσίβελης βοήθησε οργανωτικά όταν ξαναπέρασε στο παιχνίδι και καθώς τα τρίποντα έπεφταν… βροχή, η διαφορά άγγιξε τους 18 πόντους στο 19′ (45-27). Το ημίχρονο έληξε με 47-31, καθώς η Τενερίφε δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε το μοναδικό σημείο στο οποίο υπερείχε, τα επιθετικά ριμπάουντ (μάζεψε 7 στο πρώτο μέρος). Ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια και μόνον ο Κόλτον Άιβερσον έκανε κάποια μικρή ζημιά στους γηπεδούχους.

Με πρωταγωνιστή τον Αμπρομάιτις η Τενερίφε έκανε ένα γρήγορο 6-0 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου μειώνοντας σε 47-37, ωστόσο ένα τρίποντο του Γκίκα αμέσως μετά αποκατέστησε την τάξη ανακόπτοντας το come back της ισπανικής ομάδας. Οι παίκτες του Προμηθέα δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι με το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο κατάφεραν να ελέγξουν πολύ καλύτερα τα αμυντικά ριμπάουντ κι έτσι μολονότι κόλλησαν λίγο στην επίθεση, δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν. Με τον Έλις να βοηθά κάτω από τα καλάθια η ομάδα της Πάτρας εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη αστοχία των φιλοξενουμένων από την περιφέρεια και στο 29′ προηγήθηκε με 57-41 πριν ο Άιβερσον μειώσει με βολές σε 57-45.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Τενερίφε επιχείρησε και πάλι να επιστρέψει μειώνοντας 59-49, όμως η λύση για τον Προμηθέα βρισκόταν και πάλι έξω από τη γραμμή των 6.75μ. Ένα τρίποντο του Λίποβι έκανε το σκορ 62-49 στο 34′ και από εκεί και πέρα ανέλαβε η άμυνα να κρατήσει την ομάδα όρθια. Οι παίκτες της Τενερίφε ήταν τραγικά άστοχοι από την περιφέρεια, όμως αυτοί του Προμηθέα ήλεγξαν απόλυτα τα ριμπάουντ με τον Έλις να κάνει σπουδαία δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Έτσι, παρά το ότι η επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, η διαφορά δεν έπεφτε.

Στο 39′ πάντως με ένα τρίποντο ο Αμπρομάιτις μείωσε για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα κάτω από τους 10 πόντους (66-57), όμως η απάντηση από τον Γκίκα ήταν άμεση. Έβαλε κι αυτός τρίποντο και η διαφορά επανήλθε στους 12 (69-57). Έτσι, τελείωσε ο αγώνας με τον Προμηθέα να παίρνει μια πολύ μεγάλη νίκη με διαφορά που αφήνει πολλές ελπίδες για τη ρεβάνς.

Δεκάλεπτα: 21-15, 47-31, 57-45, 69-57

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ